Je palach alergén?

Profilova fotka
Chcela by som sa spýtať...máme na dome palachový strop. Statik sa vyjadril, že trámy a dosky sú v pohode a môžu sa nechať. Teraz sa nevieme dohodnúť. Manželov otec má názor, že teda nechať a len vysoký strop znížiť konštrukciou na sadrokartón. Ja aj malý sme alergici a niekde som počula/čítala, že palach je alergén. Ja som navrhla pri obíjaní omietok obiť aj stropné a strhnúť rákos. Nechať len drevo a na to dávať konštrukciu na sadrokartón. Poraďte mi... ak sa to celé uzavrie, nebude sa z toho prášiť...nerada by som potom po nejakej dobe po nasťahovaní rozbíjala stropy, aby sme "nekýchali". ďakujem za odpovede...
Odpovedať
Prestahovali sme sa z cinziaku na dom s palachovym stropom. Ja aj syn sme na cinziaku boli silni alergici,ale v dome nemame absolutne ziaden problem,dokonca sme obaja niekolko rokov bez tabletiek.Tiez sme obijali vsetky steny aj plafon, na plafon sli rovnake omietky ako na steny.Nezbadala som, ze by sa zo stropu prasilo :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 keď ste obíjali plafón, ten rákos ste tam nechali a naň ste dávali omietky? Lebo jediné, čoho sa bojím, je ten rákos... ďakujem ;-)
Odpovedať
Rekonstruovali sme chalupu, povodny strop sme ponechali, Pod nim sa urobili podhlady zo sadrokartonu. Som alergik a nepocitujem ziadne problemy v suvislosti s palachom. Prasenie v suvislosti s rakosom nie je ziadne, nakolko povodny palach s rakosom je uzavrety zospodu sadrokartonom, z hora betonovou vrstvou s vystuzou , izolaciou, poterom a plavackou. Dokonca som pocula nazor, ze je vhodne palach ponechat z titulu izolacie .
Odpovedať
Na presny postup sa musim spytat muza,ja tomu moc nerozumiem :-D Ten rakos tam je,ale i izbe je to pevne,ziaden rozdiel nie je vidiet oproti stenam,ktore su z tehal. Keby som nevedela, ze tam ten rakos je tak nezbadam nejaky rozdiel od bezneho stropu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?