Je dobrý nápad robiť sadrokartónový strop pred omietkami?

Je dobrý nápad spraviť sadrokartonový strop pred omietkami? v strope budú bodové svetlá. Ževraj by potom nemal strop "pukať"? máte skúsenosť?
Odpovedať
my dělali prvně omítky a teď budeme dělat SDK stropy .... jde to ale i naopak, akorát to bude větší piplačka pro toho omítkáře, aby to pekně dotáhl k hraně sádrokartonu .... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite nie. Omietkami sa vsetko zababre.
Odpovedať
Urcite by som to nerobil, aj kvoli vlhkosti, ktora je po omietkach velmi vysoka...
Odpovedať
my sme to robili akurát teraz - a robili sa naraz sadrokartony aj omietky. Robil to manžel+ kamarát murár. Najprv manžel montoval sadrokarton, spoj medzi stenou a sadrokartonom prekryl takou páskou a zatmelil a potom murár rovno ťahal omietku na celú stenu.
Odpovedať
určite nie... zvyčajne sa to robí tak, že sa spraví omietka tesne nad sadrokartonový strop a so sádrokartonom sa to zatvorí Dá sa to aj opačne, ale je to pracnejšie a keď to robia cudzí ľudia (remeselníci), tak by som to určite neriskoval :-)
Odpovedať
Profilova fotka
v skratke? :D :D :D :D :D :D :D :D 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mam dotaz..Mate niekto napinane stropy? Aka je udrzba, dali by ste ho aj do kupelne ? Neviem, nakolko hydrofobne vlastnosti ma ta textilia..Manzel sa obava, ked nas niekto vytopi, ako sa to potom riesi..osobne sa domnievam, ze by to bol stejny problem ako pri klasickom SDK, lebo tam tiez po "vytopeni" hrozia plesne.. Este ma zaujima, ak niekto ma, tak ci to nie je prilis priehladne, ak by som nad tym tahala napr. ventilaciu..
Odpovedať
Profilova fotka
@gazella Mame ho doma v kupelni a zatial bez problemov. Robili sme ich uz aj nad bazenom, a problem s tym zatial nebol. Ak vas niekto vytopi, ta voda nepretecie. Je to skor guma ako textilia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?