Drevený strop a jeho správne osadenie

Zaujímalo by má ako osadiť drevený strop či do nosnej priečky alebo venca. A ako to osadiť , a aby nevznikal rosny bod a tepelny most. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
drevu je lepšie, ak je volne položené, ak sa osadzuje do venca, vynechávajú sa kapsy širšie o pár centimetrov na každú stranu a pod trám sa položí izolácia. Parozábrana je na vnútornej konštrukcii a izolácia medzi trámami, takže tep. most a rosný bod sú vyriešené.
Odpovedať
@jan45 ak dobre chápem tak do tej kapsy dám na spodnú časť izoláciu na to hranol a na čelo hranolu dám parozabranu? V pláne je spraviť drevený strop(respektíve len viditeľné tramy) cez ktoré bude vidieť sikminu strechy lebo tam bude umiestnený loft a aby bolo vidieť dolu do obývačky a naopak
Odpovedať
@jan45 hlavne mi ide o to osadenie tých tramou(kvázi dreveného stropu bez pochodznej časti) alebo som to rozmýšľal nahradiť železným profilom typu I len to musím dat este statikovy prepocitat a hlavne cenovo
Odpovedať
Profilova fotka
neviem, čo je to loft, ale ak trámy nie sú pochôzne tak každý rozmer nad 5x20 cm stačí. Na čelo sa nedáva nič, tam dýcha.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?