Čo spraviť pre ošetrenie drevených trámov?

Ideme vymieňať drevené deky a podlahy na staršom domčeku. Radi by sme pri tej príležitosti ošetrili drevené trámy. Nikde sa neviem dočítať, čo všetko je potrebné na ošetrenie spraviť. Nemáte nejaké skúsenosti? Aké prípravky by ste odporučili?
Odpovedať
Vymienane by uz mali byt osetrene, cele tramy sa ponaraju do roztoku. Zvycajne zelenej farby. Ostatne asi len nastriekat. http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/k... Len je to hnus, zieravina, smradlave.
Odpovedať
A ked chceme nechat stare tramy? Vyzeraju v poriadku...
Odpovedať
Profilova fotka
natrieť zelenou skalicou s prídavkom saponátu pre zvýšenie penetrácie. Radšej viackrát. Doba účinku: trvalá. Nebezpečnosť: nulová.
Odpovedať
@jan45 to je vhodne na drevo?
Odpovedať
Profilova fotka
zelená skalica má na drevo trvalý účinok, je to nerastná látka, ktorá časom nedegraduje. V prostredí, kde sa nevyplavuje má trvalý účinok na rozdiel od organických látok, ktorých účinnosť končí po piatich, max. desiatich rokoch. Dakedy sa takto penetrovali telefónne stľpy, povrchová vrstva napustená skalicou vydržala na povetrnosti niekoľko desiatok rokov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý večer. Je to už síce starší príspevok, ale dúfam, že mi niekto naňho zareaguje. Čítam, že trámy v staršom dome je vhodné natrieť zelenou skalicou. Vie mi niekto poradiť, v akom pomere je to potrebné rozriediť, ak mám 0,5 kg balenie a koľko-krát ??
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@jan45 tou zelenou skalicou myslite toto: http://www.pgchem.sk/sk/ponuka/358/si... akym pomerom ste to riedili?
Odpovedať
Profilova fotka
@dodik85 nasype sa do vody, rozpustí sa max 20%,natiera, po minutí rozpustenej časti sa voda doleje až do vyčerpania hustej časti.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Dobry den, my sme pred par tyzdnami nechali urobit injektaz do tramov na starsom dome proti drevokaznemu hmyzu. Garantuju nam 50 rokov pokoja. Zial zacal nam kazdy a jeden tram praskat. Na niektorych su dost velke praskliny. Trochu sa bojime, ze nam to padne na hlavu. Nemate s tym niekto skusenosti ci je to ok alebo co s rym robit? Dakujem pekne za radu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?