Ako opraviť praskajúce spoje na sadrokartónovom strope?

Na niektorych miestach mam popraskany sadrokartonovy strop na spojoch, je natom natiahnuta slaba vrstva stemalu. Ako to opravit ? Treba to znova "prepaskovat" alebo staci nato akrylatovy tmel a pretmelit ?
Odpovedať
nie tmel nestači a prečo je tam stemal?
Odpovedať
teoreticky by mohol stacit tmel, len ho treba pekne natiahnut aby prekryl nielen spoj ale aj par mm do stran. cize ho tam treba dat viac. inak samozrejme sklena paska je najlepsie ale najpracnejsie riesenie, mozno niekto iny ma lepsi napad.
Odpovedať
@jozko1975 urcite dat zasa pasku..
Odpovedať
Samozrejme že dať pásku, keď to chcete mať dobre spravené, treba to prepáskovať
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
osobne si myslim ze je najlepsie vsetko presietkovat a stierka na to robili sme to mnoho krat a nikde nepraskalo .. a je to asi aj krajsie ked je tam zrno ...
Odpovedať
My mame tiez trhlinky, ale iba take male ako keby na farbe, presne pri prechode stena-strop. Napriklad ked sme v decembri neboli doma 5 dni, omylom sme nastavili kurenie na 11 stupnov, a ked sme prisli domov, okrem strasnej zimy tam boli take praskliny ze som sa zlakla, ale ked sa dom znovu vyhrial, je to vidiet len ked kuknem na to velmi zblizka. Ten co nam to robil povedal, ze trhlinky tam budu stale, kvoly teplotnym rozdielom, hlinikove profily sa podla teploty "hybu" a to robi tie trhlinky. Vsetky steny mame farebne, strop biely, ale nechali sme biely pas od stropu na stene asi 5cm a je to vidno menej ako ked sme mali steny biele. Este su aj take polystyrenove listy ktore sa davaju na prechod stena-strop a daju sa aj malovat farebne, tiez sme o nich uvazovali ale nakoniec sme ich nedali.
Odpovedať
@jozko1975 miesta-spoje kde je to prasknute treba vyrezat a znova presadrovat ajvs paskou, je mozne ze tabule nie su prekladane , aj to moze byt pricina preco to prasklo , aj to je mozne opravit, len je to trosku pracnejsiem.
Odpovedať
@denisafono tie trhliny by bolo dobre este raz vytmelit Akryom a nemal by byt problem , tie praskliny sa tam nemozu objavovat , majster pravdepodobne nieco zanedbal
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?