Ako opraviť popraskaný strop?

Stavebná firma nám po betonovaní stropu na prvom poschodí neskoro poliala beton a ten popraskal. Máme návrh od stavebne j firmy že nám povrch ošetrí prípravkamy od firmy Sika - na hrubé praskliny kolmo nafrezuje drážky do ktorých dá roxori a zaleje to dvojzložkovým tmelom a malé praskliny ošetrí penetračním náterom od SIKi na to určeným. Statik sa a stavebný dozor sa vyjadril že práca bola odflaknutá a že strop síce nepadne ale môže mať časom vačší ako projektovaní priehyb čoho následkom môžu popraskať priečky na prvom poschodí. A najhoršie je to že strop je popraskaný po celej ploche ale najzavažnejšie trhliny su na ploche na ktorú sa má opierať konštrukcia strechy (tušim sa to volá stolica strechy) Stalo sa to ešte niekomu ? Ako ste to riešili ?
Odpovedať
skus hodiť problem ta tuto stránku: http://www.e-filip.sk/Default.aspx?co... chodí tam viac chlapov...............
Odpovedať
vlož aj odkaz na svoje foto , z mod strechy
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/album/albu...
Odpovedať
máme miaka a taky máme malé praskliny .. to se betonovalo v 7-10°C.. prostě tam je tolik cementu (beton B25) že to na te malé vrstvičce 4cm popraská ... ale vetšina prasklin je hluboká par mm a pak je to v pořádku .. dvakrát zametete a praskliny budou pryč :-) pozn. statik ma vždy pravdu :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Ja mám takýto problém. Vie mi niekto poradiť? http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/n...
Odpovedať
Profilova fotka
@niedermayer A z čoho je ten strop ?skladba? aká maľovka?
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros SDK, farba HET Klassik. Tramy su dubove.
Odpovedať
Profilova fotka
vie mi niekto poradit?
Odpovedať
Profilova fotka
@niedermayer To som chcel vedieť .Z Fotto sa nedá poznať či je tam SDK. Môže to byť viacero príčin ,alebo ich kombinácia. -Zle neodborne urobená konštrukcia sadrokartonu -Zlý sadrokarton,Pokiaľ tam nemáte tabule od Rigips,La Farge,Knauf,tak je to zlé riešenie. -Nesprávne tmelenie ,alebo zlé uložená výstužná páska. - Nevhodná sádra na tmelenie ,alebo nehodné pásky zlá kombinácia materiálov. -Málo vysušené sadrokartonové tabule -Pri montáži sadrokartonových tabulí a schnutí tmelov (cca tri dni) nesmie v interiéri kolísať teplota mala by byť +- okolo 20°C.Vidím že tam kúrite kachlami.Sadrokartony počas montáže neznášajú výkivy teplôt viac ako +-3°C. -Mohli byť pohyby na stropných trámoch krútením ,schnutím .Trámy by mali byť suché pod 7%. Oprava.Musíte umyť špongiou farbu zo sadrokartonu a prebrúsiť prasknuté spoje trablí až po papier min 30 cm na každú stranu.Zbrúsiť všetku pásku ktorú ste tam určite dali.Znova naniesť tmel vtlačiť do neho pásku a prebrúsiť.Znova vymalovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros Velmi pekne ti dakujem za info.
Odpovedať
tak väčšina problémov ako tu opisujete po robote stavebnej firmy by sa mala v prvom rade reklamovať. Pokiaľ ide len o male praskliny postačí aj ich vyspravenie a nemali by sa opäť objavovať. No pokiaľ ide o veľké hlbkove praskliny tak v tom prípade reklamovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?