Z čoho sa robí podbitie pod strechou?

Ahojte, chcem sa spytat, z akeho materialu ste realizovali to podbitie pod strechou.Nezaujima ma farba, ale ci je to z dreva, plastu pod.Odporucali nam plast, ze je odolnejsi, lenze cenovo dvakrat drahsi.co vy na to?
Odpovedať
My to máme spravené z dreva konkretne z tatranského profilu tak sa to rezivo volá. Je s ním aj dobrá práca lebo má pero a drážku.
Odpovedať
my budeme mat plastove, robil to sused a vyzera to velmi dobre, na nerozoznanie od dreva a bezudrzbove
Odpovedať
Nini7,mohla by si mi napisat do IP kde ste zohnali material a kolko vas to cca vyslo?Dik
Odpovedať
Ahoj, my sme chceli tiež plastové ale vzhľadom na to, že nevieš čo ti ten plast po rokoch spraví (mám na mysli farbu - že môže vyblednúť tak ako plastové rolety)zvolili sme radšej OSB dosky - tie sa zasieťkujú a na ne pôjde fasáda - ešte v akej farebnej kombinácii neviem ale je to veľmi pekné a zaujímavé. ;-)
Odpovedať
Máme obyčajné dosky, na tom 4 cm polystyrén sieťku a fasádu... je to krásne http://www.forela.szm.sk/fasada3/targ...
Odpovedať
My budeme mať tiež OSB dosky, polystyrén, sieťku, lepidlo a fasádnu omietku, je to super vec...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
pajty • 25. okt 2009 o 17:02 Chcem sa Vás spýtať či mi niekto nevie poradiť čo je najlepšie použiť na podbitie špár medzi vencom a krokvami z ohľadom nato aby sa potom dobre robila omietka. Rozmýšlame nad tvrdeným polystyrénom, vymurovaním alebo použitím OSB dosky.
Odpovedať
Profilova fotka
pajty,jednoznačne osb dosky rychla a velmy jednoducha praca, prijatelna cena a hlavne to nerobiš stou špinavou maltou a tehlov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Chcela by som sa spýtať akej hrúbky sú najlepšie osb dosky na podbitie?a ktoré sú najlepšie - aká značka?
Odpovedať
ja to prave teraz robim, svojpomocne. OSB3 - 12mm. potom to odmastim a natriem specialnym penetrakom ktory obsahuje piesok. na to sietka a kleber. a potom uz len omietka. nemam rad polystyren lebo ho maju radi mysky....
Odpovedať
mno ja by som asik najskor odporucil tatransky profil ale plastovy je mozno ze neco drachsi ale z uceloveho hl´adiska asik najschopnejsi lebo drevo treba casom natierat a omietka tiez uz nema taku farbu za 5 rokou. plast casom vybledne ale za 5 rokou bude vyzerat asik najschopnejsie z tychto moznosti
Odpovedať
lenze ta omietka alebo ten profil sa da omalovat o 5 rokov. a co s tym plastom o 20rokov?
Odpovedať
Článok sa načítava...
mno lenze omietku treba malovat za 5rokou a plast za 20 dajme tomu hej a ked ty dokazes namalovat omietku myslis ze ja nedokazem plast
Odpovedať
lenze za 20 rokov tam ten plast nebude a moju manzelku ta farba stejne omrzi uz skorej ako za 5 rokov, a kedze pre svoje manzelky urobime vsetko tak aj zmenime farbu fasady, pekne podla potreby. ked zacinali plastove rolety slubovali 50 rocnu zivotnost. Su fakt nadherne... po 10 rokoch ak este su.
Odpovedať
Profilova fotka
polystyren, normalne zateplene je to, farba je ako na dome...
Odpovedať
podro mno tak to mas tes pravdu ale tak akofsarba casom bude blednut a oxcidovat tak a bude aj menit tak bude ju mat kazdy rok inu heh a ked uz neni lepsia sklena vata??
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ahojte je tu niekto kto nedavno podbijal strechu? co ste tam davali a kolko vas to asi vyslo? citala som dnes jednu diskusiu na inej stranke a boli tam rozne materia. dokonca podbitie eps?! skusal niekto? co to urobi po niekolkych rokoch? a ak ste davali osb aku hrubu?
Odpovedať
mima1, nas to tiež čaka budeme davat nejaku dosku z dreva neviem presne ako sa to vola. Na nu sa nalepí polystyrén a dá sa sieťka a fasada. Bude to vyzerat ako steny domu. Vyzera to dobre.
Odpovedať
siska to je osb doska. presne tak to chceme aj my. nechceme tatranec. len ma zaujmala aka hrubka kolko este eps a tak. cena...
Odpovedať
No tak to by som sa musela spytat dam Ti potom vediet.
Odpovedať
no my uz nieco chystame na podbitie takze mozno bude aj neskoro. len som chcela vediet co a ako. kedze to chceme robit svojpomocne. ;-)
Odpovedať
niekto tu spomenul daky penetracny nater co obsahuje piesok ci co. viete mi niekto napisat ako sa to vola. niekde som citala diskusiu kde o tom pisali ale zabudla som kde. mozno vy viete.
Odpovedať
Profilova fotka
My to budeme mat tiez z tatranskeho tak nam to nejak navrhli moc som v tom neni doma, tak neviem
Odpovedať
my zrovna podbijame ale zatial neviem co je to za nater. ale to zistime ak nikto nevie snad v obchode poradia
Odpovedať
Ja som podbijal tiez s tatranskym profilom, ale zohnal som cerveno-bordovo-tehlovu farbu (v klasickej farbe znackovej kritiny ktoru mam), ktorej vlastnosti su velmi zaujimave. Farba posobi zamatovym dojmom a navyse sa jemne meni od vlhkosti prostredia (meni sa iba odtien :-) ), povodom je zo svedska (swedish falu), kde ju pouzivaju dlhe roky na vonkajsie natery a ma povod v starych osvedcenych technologiach, riedi sa iba vodou, jej struktura moze trochu prekvapit, ale mam to natrete jednym naterom (odporucaju dva) a po styroch rokoch ani naznak, ze by vybledla, praskala, olupovala sa, alebo nieco podobne. Pri natierani sa perfektne vpija do drva a na povrchu zanechava jemnu kremicitu vrstvu. Robil som to vlastnorucne a neviem ci ma to vtedy dokopyvsetko stalo 3, max 5tisic. Na porovnanie rozmer podorysu domu je 10,5x15m.
Odpovedať
u nas podbitie hotove. ludia kto podbijal osb stale hladam nazov toho penetracneho nateru. ak by niekto vedel prosim napiste. aj ked to neponahla dako zatial to nechame tak.
Odpovedať
urcite je to penetracny nater? vyhladaj si info o tej svedskej farbe, ci to nie je to co hladas... V Ziline je predajna, neviem narychlo ako sa vola, ale ak este existuju, tak ich najdes. Len zisti blizsie, co to vlastne hladas....
Odpovedať
pepe viem ze by to malo obsahovat daky piesok ci co. no nic vyhladam to len ja som to nasla niekde na efilipovi alebo ostavbe lenze tam je toho na mraky vela tak budem hladat zas :-)
Odpovedať
mima a co toto je to na osb a obsahuje to kremicity piesok http://www.movychem.sk/ochranne-vrstv...
Odpovedať
... mal by to byt betonkontakt....
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?