Treba použiť protisnehové škridle v okolí Trnavy?

Zdravim, prave riesime dilemu, ci pouzit alebo nepouzit na RD protisnehove skridly. Sme na zapadnom slovensku (okolie TT) kde snehove zrazky nie su az take intenzivne. Mate ich na svojich domcekoch? Aku mate s nimy skusenost?
Odpovedať
Ahoj, ja som tiež z TT a protisnehovky nemáme, sneží náím tu naozaj málo a my staviame bungalov, tak by sme boli radšej, ak už náhodou napadá, aby šo najskôr išiel zo strechy dolu a nezaťažoval ju zbytočne
Odpovedať
My mame poschodovy a sklon strechy bude 35°. Videla som v TT a okoli vela domov (poschodovych) co to tiez nemaju..
Odpovedať
Dobrý večer, nie som si istá, či je to nejako ošetrené normou. Na stránkach výrobcov krytín sú kladačské plány pre jednotlivé snehové oblasti. My máme domček na Záhorí = málo snehu, ale zábrany proti zošuchnutiu veľkej guče snehu sme dali. Nie však vo forme škridiel, ale hákov: http://pasivnydom.blog.cz/0905/riny-a... . Myslím, že v našej oblasti nie sú nutné, môže sa však stať, že ak sa zo strechy uvoľní lavínka, môže poškodiť rínu. Alebo klop na hlavu :-) . Háky nie sú veľká položka. Momentálne na starom dome so sklonom strechy cca 45° zábrany nemáme, v pohode - bez poškodenia, len padajú kusy zo strechy.
Odpovedať
My máme dom na Východ Slovensku kde je intenzitá zrážok väčšia ako napríklad na Z Slovenku. Sklom strechz máme 38 stupňov a protisnehové zábrany sme davali. Máme ich vo forme hákov. Dali sme si ich aj kôli tomu aby sa naraz nezosunulo veľké množstvo snehu na konštrukciu strešného okna a aby ho nepoškodil sneh. Aj vo Veluxe nám odporučali dať snehové zábrany.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?