Sú fľaky na streche so šindlom Katepal normálne?

Ahoj, vie mi prosím niekto poradiť - minulý rok v októbri sme robili pokládku fínskeho šidla zn. Katepal. Dávali sme typ Rocky, farba grafitová šeď. Nebol to môj výber, ja som bola rozhodnutá pre iný typ šindla, ale nakoniec som ustúpila manželovi a dali sme tento. Ľutujem to. Šindel je celkom v pohode, pokiaľ však naň nesvieti slnko. Kým je strecha zarosená alebo ak je zamračené, tak to je celkom v pohode. Keď začne svietiť slnko na šindel, je to hrúza. V tom momente vidno na šindly fľaky nepravidelných tvarov, jeden fľak je svetlý, potom zasa tmavý, niekde sú veľké miesta tmavého šindla, čo si myslím, že práve takáto farba by mala byť na celej streche, ale nie je. Myslíte, že by som obstála, keby som chcela reklamovať šindel? Dodržali sme pracovný postup pri pokládke. Je mi do plaču, keď vidím našu strechu. Podľa mňa sme peniaze vyhodili do vzduchu. Čo z toho, keď je kvalitný, keď vyzerá hrozne. Je toto normálne, že šindel je takýto fľakatý? Myslíte, že by som mohla uspieť pri reklamácii?
Odpovedať
Eternexová farba toho istého tónu ako máte šindel, trošku rozriediť a pretrieť, budete mať pekný šíndel, robila som to vtedy, keď robotníci zašpinili krytinu omietkou a ostali biele fľaky. Šindel bol ako nový. Ja som to robila s bordovou farbou, ak nedostanete ten Váš odtieň tak si namiešajte z bielej, ale musíte tonovačky kúpiť čo sú do eternexu, nie iné. Ak Ste z Bratislavy, tak na Mierovej ulici v Prievoze je Farlex a tam sa popýtajte na tie tonovačky a farbu eternex.
Odpovedať
Keď to budete farbiť, tak treba tzv. tupirovať nie natierať. To tak štetcom ťukate.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@nanika81 sa ani nečudujem ze lutuješ, šindel sa použival pred v praveku, sa vobec aj čudujem, kto si to ešte na strechu objedná
Odpovedať
@nanika81 v tvojom pripade ti ten šindel posluži len ako dalšia vrsva izolacie, daj nato strešné laty a škridlu
Odpovedať
Profilova fotka
vidno ,ze pan ma prechodene aurcite bol aj v USA a Kanade a v severskych statoch,kde sa tato skridla vobec nepouziva,vsak?
Odpovedať
Profilova fotka
asi najlepsie a najrychlejsie zarobene prachy pre strecharov je plech prisrobovany milion srobami :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?