Strešné trámy

Vie mi niekto poradit aky nater pouzit na stresne tramy priznane v interieri? Tramy nie su napadnute skodcami rad by som ich len prebrusil a urobil nater ktory by zachoval strukturu dreva. Dakujem Vam vsetkym za radu
Odpovedať
Profilova fotka
Drevo nepotrebujete natierať proti škodcom.Celý ten humbuk okolo toho je sprostý podvod na tých čo si neprečítajú návod na použtie .Je tam jasne napísané náter treba opakovať každé 4 roky.Do interiéru len vodou riediteľné eko laky s vyskokým UV faktorom(drevo nezažltne).Ja som mal natretú dlážkovicu s vodou riediteľným lakom .Len si nespomeniem na výrobcu. Výborné laky na drevo má Tikurila.
Odpovedať
@servilla Aj my mame tramy.. Ochranu sme dali len na obklad z vrchnej strany - od zateplenia, nie v interieri. Povrchova uprava - mas asi tak 500 milionov moznosti :-D My sme dali cisty prirodny olejovy vosk, aby sme zachovali vzhlad dreva.. Ak chces prirodny vzhlad, ale s UV ochranou, je tam tikkurilla matna s oxidom titanicitym, vola sa Titan. Hlavne sa vyhni lesklym lakom a polyuretanovym - jednak ich ani nepotrebujes na tramy a druhak - zltnu.. ;-) Na dvere davame akrylatovy (mat 5) s 10% tuzidlom - je tvrdy a nezltne. A pritom mat zachova prirodzeny vzhlad dreva.
Odpovedať
Vdaka Vam za radu pouzijem tikurilu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?