Strešná krytina Creaton verzus Bramac

Mame dve cenove ponuky na krytinu od Creatonu a od Bramacu. Cena sa lisi o 1000 €, Bramac je lacnejsi. Akurat nas v stavebninach presviedcaju na Creaton, ze ten je kvalitnejsi. Vybrali sme si v Bramacu skridlu Tegalit a ta ze nie je uplne kvalitna (za tu cenu). V Creatone nam to vychadza na Domino. Chceme ciernu alebo tmavosivu krytinu. Co si myslite? Je Creaton Domino naozaj lepsie ako Bramac Tegalit? Mate niekto niektoru z tychto skridiel na streche? Dakujem velmi pekne. :)
Odpovedať
1
2
creaton sa podla mojho nazoru s bramacom nemoze porovnavat. bramac je betonova krytina, na ktoru na farba nanasa az po vytvrdnuti. nech tvrdi kto co chce ale u kazdej betonovej skridly sa prejavi jav vyblednutia farby po niekolkych rokoch - bramac mozte porovnavat s mediterranom, leierom, euronitom, kmbetou atd... creaton je keramicka (palena ) skridla so zarukou 50 rokov, ktora sa vyraba uplne inou technologiou. farba je nanesena na skridlu pred vypalenim a preto je doslova vpalena do krytiny. keramicke krytiny ktoreho sa vyrabali uz pred mnohymi rokmi mali zivotnost niekolko desiatok rokov. boli to skridly bez akejkolvek povrchovej upravy. neviem ci mate ponuku na engobu alebo glazuru ale zivotnost a odolnost krytiny voci machom, poveternostnym vplyvom atd sa vdaka tomu predlzuje. krytina je keramicka takze je samozrejme krehka - traba s nou manipulovat opatrne. ale to neznamena ze nie je pevna. Co sa tyka pevnosti a tvrdosti je na tom urcite lepsie ako bramac. niektore modely sa vyrabaju v madarsku ale model domino sa vyraba v nemecku osobne mam creaton balance vyrabany v madarsku a nemenil by som - domino alebo napr. futura boli mimo moj rozpocet. tymto som nechcel povedat, ze bramac je nekvalitna skridla. ano je kvalitna, ale beton patri do zakladov. ak Vas pustia peniazky urcite chodte do creatonu - tato skridla vas urcite prezije a budete spokojni
Odpovedať
@matikati Treba sa obcas trosku s otvorenymi ocami prejst po svete. Nie medzi novostavbami, ale medzi 5-10-15 rocnymi domami. Najskaredsie budu prave betonove krytiny. Sice drzia, netecu, nedrolia sa, ale su skarede, zosednute, bez farby ale zato vydatne obrastene machom ci lisajnikom.. ;-)
Odpovedať
@matikati Ahoj ja mam Bramac super povrchova uprava a uplne ina kvalita
Odpovedať
@otec87 Bramac ma aj keramicku krytinu Braas a to je uz ine kafe vyraba sa to v nemecku super kvalita a presnost
Odpovedať
niet nad tondach glazúra Amadeus...tvar a farbu už podľa vkusu potom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@rosii a hlavne cena je vesmirna
Odpovedať
@matikati tiez som premyslal nad bramacom alebo mediteranom ale nakoniec sme sa rozhodli pre tondach. Skuste si dať teraz naceniť tondach,maju skvele akcie,ale podla vlastnej skusenosti nie priamo na strankach tondach ale cez nejake stavebniny,oni maju este lepsie ceny :)
Odpovedať
@virnik27 creaton ma takú istú záruku...
Odpovedať
@matorado machom obrastie ako betónová, tak aj pálená....
Odpovedať
@matikati porozmýšľajte nad Euronit Duratop Extra...Volil som kvalitu za rozumnú cenu, konkrétne zamatovo cierna ;-)
Odpovedať
@megdesign naozaj? My sme uz zufaly,musime sa rozhodnut. Viaceri nezavisly strechari odporucali betonovu,no ked citam o blednuti a machom obrastenej skridle az ma hroza omina :-)
Odpovedať
@hoblinka13 strechari odporucaju preto betonku,lebo sa im lepsie kladie.nema zamok a latovanie nemusi byt tak presne.inak by som ti doporucil videt susedovu betonku a moju palenu,rovnako stare.v tej sekunde by si sa rozhodla
Odpovedať
Článok sa načítava...
@megdesign Ja nie som moc presvedceny o jej kvalite...mam odtien MOCCA uz takmer 5r.
Odpovedať
@tomino9 máš záruku. Reklamuj...
Odpovedať
@nrflowers odfot,rada uvidim rozdiel
Odpovedať
@hoblinka13 prepac ale to by nevyzeralo moc dobre,keby som si fotil susedov dom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@otec87 @matikati Pred necelými 8 rokmi ma v o firme, kde som si objednávala krytinu, upozornili na novinku - greaton, ktorú vyrábali v nemeckej licencii Maďari. Rozhodla som sa dobre aj po preštudovaní informácií na nemeckej stránke a roky používania jej kvalitu potvrdzujú . Myslím si že stojí za 1 000 eur naviac oproti Bramacu.
Odpovedať
Dobrý deň, minulého roku bola realizovaná moja strecha a kúpil som krytinu Creaton Balance - Čierna glazúra - veľkoplošná krytina (povrchová úprava glazúra vyšla cca. o 500 € viac 8-10% oproti krytine bez nejakej dodatočnej úpravy). Prach z rezania škridiel na úžľabie a nároží hneď pri prvej jemnej prehánke bol preč. Strecha sa krásne leskla,čista až radosť sa na ňu pozerať. Známi ma betónovú (bez povrchovej úpravy alebo ako to u betónových funguje lebo o betónovú som sa skoro nezaujímal aj keď predajcovia ma niekedy do nej tlačili) a trvalo dosť dlho kým bola čista. Som zvedavý ako to bude po rokoch s farbou, s machom a podobnými somarinami. Mám s kým to porovnávať. Každá prehánka mi zadarmo umyje strechu. Krytina s glazúrov je tak šmykľavá že páni strechári mali problém po nej chodiť a nie ešte sa na nej udržať keď bola zaprášená z rezania krytiny.Pri pokladne posledných kusov krytiny zvolili postup zhora na dol aj keď to bolo oveľa prácnejšie. Radšej pri dokončení obetovali pár minút ako z nej sa zošmyknúť. Pri bohatej snehovej nádielke a opakovaných odmäkov(2-3 dňové cez deň) sneh ide hneď dole zo strechy aj napriek hákom na zachytenie snehu. Pri menších vrstvách haky sneh udržia. Strechu je krásne vidno z ďaleka ako sa leskne.Šikovná partia nemá problém vyhotoviť presné latovanie pod krytinu bez nejakých príplatkov. Predajca Vám bude navrhovať, hovoriť výhody, sa dušovať, byť po hrudi a pod. .... za krytinu z ktorej ma najväčšiu províziu (určite to každý zažil). Čo sa týka kvality krytiny? Mal som 2990 ks základnej krytiny + vetracia + ďalšie doplnky a z toho možno ani ne 10 kusov bolo rozbitých pričom niektoré časti z tých rozbitých sa dali použiť na dorezanie. Na koniec som skúsil rozbiť 3 kúsky no na moje prekvapenie je dosť pevná a odolná. Creaton sa nedá porovnávať s Tondachom v neprospech Tondach.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám tiez Creaton Balance čiernu engobu uz druhy rok na streche, maximalna spokojnost.
Odpovedať
Ja mam Creaton Futura čierna gla , neporovnateľná kvalita aj s brassom ( apropopo keď som minuly rok riešil krytinu tak som riešil aj brass, základný rozdiel malým písmom písaný v záručnom liste brass dáva iba 10 rokov záruku na mrazuvzdornosť !!!! Creaton - 50rokov aj na mrazuvzdornosť ! , to hovorí za všetko , takze ja určite odporúčam Creaton , a este jeden detail čo sa týka dizajnu - všimnite si hrebenace , fakt pekne, take iné. :-)
Odpovedať
@augustin76 To som si tiez vsimol. Ako LEGO jeden do druheho zapada. :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@luidzils zdravim, práve robíme hrebenace, tiež máme creaton balance, len sa nám zdá že sú na narozi veľké medzery medzi časťou kde nieje vlnka a hrebenacom. Tiež to tak máte? Na fotkách to nieje až tak vidno..
Odpovedať
Profilova fotka
@dejna_ Presne toto som riešil minulý týždeň, áno mám tam veľké medzery je to žiaľ tou veľkou vlnou pri Balance.
Odpovedať
Profilova fotka
@bookeeper ďakujem veľmi pekne za detailné foto. To znamená že latu na ktorú sa pokladajú hrebenace dali podľa najvyššieho bodu vlny, ktora najviac pretŕčala, aby boli hrebenace pekne v rovine a majstri si to dali do šnúrky, A ako ste prichitavali tie veľké tzv. Čapice na spoje vrcholov? Tuším tam vidim nejaký tesniaci šrób. Vopred, ďakujem za info :-)
Odpovedať
mam kmbeta, lacna a kvalitna..o com svedci aj to, ze sa vo velkom pouziva v Taliansku, Nemecku...
Odpovedať
Profilova fotka
@bookeeper ďakujem veľmi pekne za detailné foto. To znamená že latu na ktorú sa pokladajú hrebenace dali podľa najvyššieho bodu vlny, ktora najviac pretŕčala, aby boli hrebenace pekne v rovine a majstri si to dali do šnúrky, A ako ste prichitavali tie veľké tzv. Čapice na spoje vrcholov? Tuším tam vidim nejaký tesniaci šrób. Vopred, ďakujem za info :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dejna_ Bol na to utesňovací vrut, 120 mm ale ten bol bohužiaľ krátky tak som kúpil vruty 180 pozinkované a dal som tesniacu podložku. tie rozdelovacie krycie prvky bolo potrebné prevŕtať.
Odpovedať
Profilova fotka
@bookeeper ;-) ďakujem
Odpovedať
Klasická dlhá tesarska skrutka + podložka s gumou. Cena pár centou.
Odpovedať
@radoslavc určite sa tam používa :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?