Strecha s 15 stupňovým sklonom

Dobry den.Mohli by ste mi prosim vas poradit co dat na strechu s 15 stupnovym sklonom.Plech alebo skridlu?Ak skridlu tak aku a aj plech aky?Viac by som sa priklanal ku skridle.Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
15° je na škridlu dosť málo.Na toto je určite lepší plech.
Odpovedať
Profilova fotka
je vec každého vkusu a pocitu.. ja osobne by som si na strechu nikdy nedal plech, ale to som ja a každý na to môže mať iný pohľad :) 15° ale určite vyriešite aj so škridľou.. treba popozerať na stránkach výrobcov a popýtať sa strechárov.. každopádne by som tam ale dal kvalitnú kontaktnú podstrešnú fóliu a musí na to byť nadimenzovaný aj samotný krov..
Odpovedať
Profilova fotka
@mathees jednoznačne škridla http://www.bramac.sk/hlavna-navigacia... od 7stp.ešte máš rezervu :-D je tam aj návod na montáž,ale všetko je ne tebe :-)
Odpovedať
ja budem mať tiež 15°. Dá sa dať aj škridla aj plech. Ja som sa rozhodol pre plech lebo si myslím, že do budúcna by mi mohla škridlová strecha prinášať komplikácie (napr.zatekanie). Ja chcem dať falcovaný plech (oceľový povrchovo upravený).
Odpovedať
pri tak nízkych sklonoch treba fakt dbať na detaily, je jasné že sa výrobcovia tlačia do extrémov, veď oni defekty riešiť nebudú a pri sklonoch pod 15 ° sa pravdepodobnosť podtečenia - podmrznutia zvyšuje. Tu už to vyžaduje plné debnenie a kvalitnú, aj kvalitne spravenú poistnú hydroizoláciu. Ale v zásade sa dá vybrať aj z črepu, aj z plechu, aj z betónu tu sú niektoré možnosti: http://www.bramac.sk/fileadmin/rootBr... http://www.svetstriech.eu/strecha-lin...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?