Sedlova strecha vs. plocha strecha

Ahojte Zaujímal by ma názor odborníkov, ale aj laikov, ktorá strecha je odolnejší voči hurikanom, tajfunom atď? Ďakujem za reakcie
Odpovedať
@robo1974 co rozumies pod slovom odolnejsia?
Odpovedať
Profilova fotka
v krajinách, kde sú silné vetry sa menej používajú plášte striech skladané z dielcov, robia sa plnoplášťové. Plochá strecha má podobný charakter.
Odpovedať
Profilova fotka
Zhodou okolnosti sme včera s mužom pozerali nejaký dokument kde to merali a podľa toho co tam vraveli tak sedlova strecha s co najväčším sklonom ma najväčšiu odolnosť. Myslím že to dávali na viasat explorer
Odpovedať
Odolnejsou rozumiem jej udržanie celistvosti a funkčnosti vrátane domu bez poistnej udalosti
Odpovedať
@robo1974 Silný vietor trhá plechovú krytinu. Začne na hrane, a potom už ide celý plech. Pri pálenej krytine odletí len pár škridiel. Strechy odolné proti hurikánom sú bez hrán, napríklad kupola, ideálne betónová. Na Slovensku sa stavalo veľa sedlových striech a škody spôsobené hurikánmi boli minimálne. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@polystyren vietor trhá plechovú krytinu preto, že klampiari pomaly ani nevedia čo je to príponka a falz. Dnes by najradšej všetko pripevnili samoreznými skrutkami. Poznám 300 ročné plechové strechy v exponovaných miestach bez porúch, zatiaľ som vodel len strechy odnesené vetrom robené pred pár rokmi. @mimake vietor nezdvihne strechu na náveternej strane, tam tlačí škridle dokopy a na záveternej, kde ich nadvihne. Pri čo najvyššom sklone sa musia jednotlivé škridly prichytávať, to zvyšuje celkovú odolnosť.
Odpovedať
@robo1974 zelená bude asi najodolnejšia a potom plochá s priťaženou izoláciou a následne každá kvalitne spravená. Pri hurikánoch je to skoro jedno, lebo ak vletí 50 alebo 100 killometrovou rýchlosťou hoc aj 20kg troska alebo úlomok čohokoľvek (ale častejšie aj rýchlejšie) tak to načne skoro každú strechu (ploché sa takto ťažšie triafajú). V ostatnom súhlas s @jan45. @mimake niekedy sa realita trochu odlišuje od laboratórnych testov (ak testovali len na vietor, platí vyššie uvedené), ale sporiť sa nechcem a ani to nikomu neprajem "testovať" na vlastnej koži, teda streche. :-)
Odpovedať
@jan45 300 rocne plechove strechy? zeby preklep? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mozem potvrdit viac ako 100 rocnu dokonca skoro rovnu plechovu a doteraz netecie ;-)
Odpovedať
@radog Kedysi plech vydržal dlhšie. Hrubá meď alebo iné odolné kovy.
Odpovedať
Profilova fotka
@radog nie sme prví, čo tu žijú.Starý zámok B. Štiavnica
Odpovedať
@jan45 hej jasne, som si neuvedomil - rozne kostolne veze apod.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
sedlova strecha jednoznacne ;-)
Odpovedať
Bývam v 40 ročnom rodinnom dobe s rovnou strechou. Nikdy viac. Opravujeme strechu každé 4-5 rokov, zakaždým nám nasľúbujú že už to bude OK, ale figu, tzv. nekonečný príbeh, zateká aj fatrafol. Moja rada? Sedlovú, osobne by som do rovnej nešla nikdy.
Odpovedať
@diana70 zlá plochá strecha je to čo nám ostalo z komunizmu. Ak to opravujete každých 4-5 rokov, buď sa o ňu absolútne nestaráte, alebo vám ju zakaždým odfláknu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?