Reklamácia strechy

Ahojte, chceli by sme sa poradit. Podpisali sme zmluvu s jednou firmou, ktorá stavbu realizovala do vyhovotovenia hrubej stavby. Potom vzali zalohu na strechu a na dlhé obdobie sa odmlčali. Našli sme si inú firmu, ktorá začala realizovat strechu avsak narazila na problém - NEDOSTATOČNÉ KOTVENIE. Pokial by vo vyhotovení strechy pokračovali, hrozilo by, že to neudrží a celá by nam padla na hlavu. Okrem toho sme zistili ďalšie chyby - komín sa nám kýval a navyše bol krátky. S celými opravami sa nám podstatne navyšili naklady. Máme všetko zdokumentované - fotky, videa. V stavbe sme pokračovali. Našli sme si právničku - poslali sme kopiu faktúr opravy - bloky - s listom na uhradenie nákladov po opravách ich práce. Na list nereflektovali a odkazali nám že nič platiť nebudú. Aké sú možnosti reklamácie a hlavne vymáhanie nákladov? Má niekto podobnú skúsenosť či vie poradiť? Ďakujeme - Robo a Mirka
Odpovedať
Profilova fotka
presne tento istý problem maju aj moji kamarati, ktorí stavaju dom, nakoniec na vlastne naklady museli zhodiť strechu, nanovo postavit, nove drevo, vsetko....s prvou firmou sa sudia, zatial bolo prve pojednavanie. Ak by si mala zaujem, napis mi do IP a dam vas dokopy aspon mailami a oni ti poradia ako dalej postupovali....mozno to bola aj rovnaka firma strasne Ronake chyby na stavbe strechy.
Odpovedať
Dobry den. dala som si spravit na rod. dome novu krytinu na rovnej streche. miestnemu majstrovi s.r.o. ten strechu nalepil so svojimi spolocnikmi a po dvoch rokoch som zistila, ze nebola kvalitne prevedena, cize spoje, ktore sa mali zvarat, len sem tam drzali po celej streche a pri komine mi zacalo zatekat na prve poschodie. Po niekolkych urgenciach, aby sa na to prisiel majster pozriet. polozil mi telefon a az na treti krat prisiel a na streche nieco polepil silikonom a znova zateka. Som zufala z takehoto pristupu, , mal by si to prist opravit. Zaplatila som za material a zhotovenie 950 E a bez vysledku. Strecha zateka dalej.. Co mam a ako mam postupovat, aby to prisiel opravit. Povedal ze tam nie je problem. Evidentne mapy na stenach mu nic nehovoria po dazdi..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?