Presah strechy

Aky velky presaj strechy mate? Ja planujem podkrovny dom so strechou ako maju drevenice, t.j. na cele domu bude podlomenica - cca 4 rady skridle. Presah 90cm je vela? Aky ma vlastne vyznam, pretoze nie som z fachu a riesim povacsinou esteticke hladisko. Velky presah netieni okna pred slnecnymi lucmi, nema to za nasledok menej svetla v izbe? Chcem sa opytat, aku vysku maju mury na poschodi od - do, lebo aj od toho to zavisi alebo nie (tiez aj sklon strechy). Poradte nejake info kde by som sa docital viac.
Odpovedať
a ide to vyrazne do penazi?
Odpovedať
Otec dal pred 25 rokmi, keď staval dom, presah strechy nad bočnou stranou domu (7m výšky), nad chodníkom, asi 1 meter... z druhej strany domu, od suseda, je to len pol metra. Aj na prístavbe je nad chodníkom (3 metre výšky) presah a osvedčilo sa to, najmä keď prší... :-) Na bungalovoch by som to bral ako samozrejmosť, najmä ak je okolo domu nejaký chodník... A múry v podkroví muroval do metra, plus pomúrnica a je to tak akurát. Sklon strechy od nich nezávisí...
Odpovedať
@cyrano Pozri si tento graf: http://www.solarfocus.sk/slnko-bezpla... tam zhruba vidis ako ide slnko vramci dna - pod akym sklonom o kolkej hodine v zavislosti od rocneho obdobia a svetovej strany. Podla toho si mozes vypocitat ako ti bude svietit slnko do okien v lete a v zime a mozes si to prisposobit prave tym presahom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?