Paropriepustná fólia pod strešnou krytinou?

Chcel by som sa spýtať ako je to s paropriepustnou foliou pod strešnou krytinou. Je nutné aby boli spoje aj prelepene paskou hlinikovou a v sedle aby bola uzavretá? Pytam sa preto lebo cez sedlo strechy podavali skrydlu a na niektorych miestach je rozrezana. projektantka povedala ze aj tie otvory treba spojit popripade natiahnut este ce to neporusenu foliu. Firma co stavala tvrdi ze to neprekaza ze bude tade vetrat. Kde je pravda?
Odpovedať
Profilova fotka
V spojoch foliu netreba prelepovat iba pri extremne nizkych sklonoch. A ked pokryvaci spravily diery tak by si ich maly po sebe pozalepovat. Ja ako pokryvac ked spravim dieru co i len klincom tak ju hned lepim paskou. Divo Tape.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
cau bubnicm. co je extremne nizky sklom? ja planujem 22 stupnov a foliu jutafol d 140. diky
Odpovedať
Profilova fotka
hlinikovou paskou urcite ne ta je preci paronepropustna ,ale paskou dodavanou k difuzni folii,jinak pri malych sklonech doporucuji prelepeni ,pokud je folie na drevenem zaklopu staci sponkovackou ve spojich,samozrejme protrzenou a jinak poskozenou folii je treba prelepit paskou nebo zcela vymenit
Odpovedať
22 ST a folia 140g to dobra volba . folia mala by prejst aj v hrebeni. Pri plechovej krytinie a 22st. nie treba lepit a prelepenie to plus ale pri palenej alebo betonovej skridli malo by sa lepit . folia chrani izolaciu a drevo.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Obnovujem temu. Mam foliu Jutafol 135 , strecha 23 stupnou , krytina palena roben,. 1.je to pouzitelna folia ? nepokazim nou nic? 2. je potrebne lepit spoje? ak ano aka paska je pouzitelna? Folia sa dava vodorvne alebo zvyslo? 3. je potrebne dokupit este nejake pasky lepidla?(napriklad na ukoncenie folie a okapoveho plechu ) Dik.
Odpovedať
Profilova fotka
Jutafoli nepoužívame, ale ak je paropriepustná, tak môže byť. Lepiť spoje nad 22° netreba. Folia sa dáva vodorovne na krokvy. Źiadne pásky netreba dokupovať. Jednine na zalepenie dierok na folii sa môže kúpiť páska.
Odpovedať
Jutafol v žiadnom prípade neodporúčam. Videla som nejednu strechu a po rokoch je táto fólia prederavená, takže neplní žiadnu funkciu či je prelepená alebo nie. Skús si popozerať difúzne fólie z netkanej textílie, toto by bol obrovský omyl.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?