Musí byť difúzna fólia dokonale vodotesná?

Firma, ktorý stavia môj dom tento týždeň položila na väzníkový krov difúznu fóliu. V piatok pri pomerne silnom daždi som si však všimol na viacerých miestach (asi 3-4) priesaky vody, z toho na jednom voda tiekla doslova prúdom, celý väzník mokrý a pod priesakom bola kaluž vody. Reklamoval som to u vedúceho stavby, ten ma však upokojoval, že fólia sa nedá urobiť úplne tesná, pri jej pribíjaní klincami dôjde k prieniku okolo tohto upevnenia. Vraj je to normálne a po doplnení krytiny (bude plechová) voda do strechy prenikať nebude. Nepáči sa mi to a hľadajúc informácie na internete si utvrdzujem názor, že je to urobené zle a takýto jav sa na namontovanej fólii nemá vyskytovať. Ak to správne chápem, úlohou difúznej fólie nie je brániť priamo dažďu, ale ďalšej vode, ktorá sa môže dostať pod krytinu aj iným spôsobom (kondenzácia, podfuknutie snehu apod.). Ešte než udriem, rád by som si môj názor ešte raz potvrdil tu na fóre.
Odpovedať
Profilova fotka
Pozdravujte odo mna firmu ..... To snad nemyslia vazne...ano,pri vaznikovom krove sa folia montuje o nieco tazsie hlavne na naroziach nakolko narozna krokva ma cca 5 cm a nezmestia sa dve kontralaty vedla seba.. kazdy sikovny majster ma na to svoju techniku....presakovat by folia nemala nie to este pretekat.. predpokladam ze vam tieklo okolo uzlabia ktore bolo spravene ZLE...Nenechajte sa odradit nezmyslami a trvajte na svojej pravde...to by sme dopadli pri vymenach krytiny na obyvanych domoch.. ved by ma majitelia roztrhali keby som im povedal ze pretekanie je normalne....pred tyzdnom som zalatoval strechu,namontoval 4 stresne okna bez krytiny.. 4 dni prsalo a cuduj sa svete ani kvapka ... a teraz UDRITE: :-D
Odpovedať
Kazdy vyrobca ma aj lepiaci program k foliam. S tymito paskami, tmelmi sa da spravit tesna membrana, ich pouzitie je dôležité hlavne pri malom sklone strechy. Ak sa da, treba prelepit spoje folii.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie, normalne to nie je, mal som rovnaky problem. Majstri ma presviedcali, ze folia nie je uplne vodotesna. Tak som im dokazal, ze je. A potom cumeli ako mucha puk,ked im technik Bramacu potvrdil, ze pod kontralaty ma ist paska, ktora zaceli diery po klincoch.
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite to reklamuj. Každý výrobca fólií ponuka aj doplnky ako sú pásky, tmele, opravné sady. Podľa mňa firma chce čo najviac ušetriť tak nedodržala postup a nepoužily všetky potrebné systémy
Odpovedať
Mas to urobene zle, teda odflaknuta robota. Pod laty sa dava bud paska, alebo tmel na to urceny, je to ale pod 20 stupnov. Daj im to opravit, aby si potom nemal problemy este vacsie ako si vies predstavit. Mne tiez robili strechu podla seba a nie podla projektu a bramac technologie, potom to museli prerabat.
Odpovedať
Urcite to musi byt vodotesne, ked prenika voda je to urobene zle ( ten dazd je skuska zadarmo ci to je urobene dobre alebo zle ) na tych miestach kde to tecie to treba prerobit
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Ak mas Polaka na streche tak je to mozne. Dnes sa klame na vsetkom, vodotesnom filme, UV stabilizatoroch, hlavne cena bola wadna. Rada pre vsetkych nekupovat POLAKY ale folie renomovanych vyrobcov s oznacenim kvality napr. UDB-A, B USB-A, popripade doplnit o tesniaci progmam daneho vyrobcu a hlavne dobre zrealizovat. Vybavene.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?