Máte niekto fotky domu s pultovou strechou?

Ahojte, stavia niekto dom s pultovou strechou? Resp. ma dokonceny? Vo fotoalbumoch som nenasiel ziadne fotky takehoto domu. Pls. fotky.
Odpovedať
Profilova fotka
My staviame domček s pultovou strechou, zdala sa mi najjednoduchsia...No zatial vybavujeme este len stavebne povolenie...Na nete sa mi velmi pacil tento domcek: http://www.mojstyl.sk/node/1047
Odpovedať
Lipo128, máte šancu dostať stavebné povolenie? Územný plán je tejto "moderne" naklonený? Viem, že nie vo všetkých obciach sa to dá - bolo by to ako päsť na oko... Inak, mne sa to páči - lacné, jednoduché, praktické. Dostatočným presahom na juhu sa dá tieniť... človek má dve plnohodnotné poschodia atď. Treba však vhodný sklon - kvôli výberu strešnej krytiny - na malý sklon sa nedá dať úplne všetko. Držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja chcem pultovú strechu. A s tým že je lacnejšia nemôžem súhlasiť, plechová krytina na 7° sklon ma bude stáť 2 x viac ako škridla. Ale aj tak sa mi to páči a neuvažujem o zmene. Pozri môj album:
Odpovedať
Hmmm, trochu sa mi to podobá na Tomášov domček http://domcek.multiply.com Prečo je pôdorys tak členitý?
Odpovedať
Uz budem mat stavebne konanie na pozemku, takze nevidim preco by mal byt problem dostat stavebne povolenie na takyto dom. Strecha je urcite lacnejsia ak sa porovna so sedlovou. Je potrebne menej dreva, zateplenia atd. Ja mam na strechu v projekte 5,9m3 dreva. Ale je to aj s pristreskom na auto. Cisto na strechu je cca +-4,3m3. Mam sklon 10st. V projekte Ruuki classic.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak áno, ak použiješ btamac7°, alebo plech v tvare škridly ušetríš! Lenže mne taká architektúra nič nehovorí! Ak to má vyzerať pre mňa zaujímavo, tak falzovaný plech a ten je pekne drahý, takže zato som vravel že to bude drahšie. Ak by som mal sklon aspoň 15°, tak by sa dala zvoliť aj škridla krajšieho tvaru, farby a bolo by všetko OK. Ale prejdem k veci: pultová strecha vyzerá super, ideálne priznať sklon aj v interiéri.
Odpovedať
Ahoj, aj my máme bungalov s pultovou strechou 8°. ;-) Na streche je falcovaný plech a krov je väzníkový. My sme robili zmenu v projekte, pultová strecha bol môj sen, stav. úrad s tým nemal žiadný problém. ;-)
Odpovedať
Mal som stavebne konanie, so strany stavebneho uradu ziaden problem. Pritom na ulici nieje ani jeden dom s pultovou strechou.
Odpovedať
Profilova fotka
blacksr...stavebne povolenie zatial nemame ale neverim ze by kvoli streche tam bol nejaky problem...My mame sklon strechy 15 stupňov....Kamarat mi len tak zatial zhruba odporucal Ranillu....No to este neviem presne cim to prikryjeme. Budeme stavat v novovzniknutej stvrti, takze pocitam ze tam budu same modernejsie domceky, sice je to na dedinke takze takyto moderny domcek do dedinky velmi nepasuje no co uz, mne sa to zda praktickejsie ako klasicka "medovnikova chalupka"..vela stastia takisto
Odpovedať
Lipo 128 nerozmyslala si nad Mediteranom? Je od 16 stupnov pricom tem jeden stupen sa v tvojom pripade da niekde schovat. Origival skridla je stopro krajsia ako neaky plech. Mozno to vyjde aj lacnejsie a dlhsie vydrzi.
Odpovedať
Ako už Plamen spomínal, aj Bramac má v ponuke vhodnú škridlu od 7°. Ale pri sklone 15° je výber širší, u betónovej i pálenej. Treba však dať pod škridlu debnenie a vodotesnú izoláciu. Napr. Tondach Samba 11 je od 12°. Určite treba všetko prerátať, čo na koľko vyjde.
Odpovedať
Tie domy sú pekné, lenže plechová krytina má životnosť bez údržby 20 rokov, tvrdá krytina má 100 rokov. A čo sa týka spotreby dreva na krov aj pri sedlovej streche sa dá zabezpečiť drevo do cca 60 000,- Sk, cca 100 m2 pôdorys, záleži, kde ho kúpite. A pri takomto dome ako som videla blackr, ak nie je práca kvalitne urobená, tak je tam predpoklad zatekania, pri atikách. A po druhé takto roztiahnutý dom zasa v základoch sú zvýšení náklady, a výkopy a betón je tiež drahy. Čo ušetríte na streche, to vložíte do základov. Pod škridlu sa nemusí dávať plné debnenie, len musí byť dodržaný spád. Plechodá krytina zvučí pri daťdi a videla som aj odfuknúť takúto krytinu. Realizovala som rodinné domy, ale som s tým minulý rok prestala, pretože dobrí murári sú vonku a jedovať sa s týmto zostatkom je hrozné. Ak máte záujem, tak Vám rada poradím, kde čo lacno zočeniete. Píšte na internú poštu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my tiez staviame dom s pultovou strechou, sklon 8°....akurat dnes nam pridu polozit falcovany plech....na Stavebnom urade problem nebol aj ked sme asi jediny dom v dedine s takouto strechou :)
Odpovedať
Tiez mame plochu strechu. A nedavame plech, ale nejaku speci foliu. Vyjde urcite lacnejsie, ako klasika. Aj ked teda dreva tam ide celkom dost. Drevena konstrukcia musi cosi zniest, ved obcas napadne pekne vela snehu..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
ahoj pultovo strechovi ;-) predpokladam ze uz v domcekoch chvilku byvate a budete mat teda skusenosti, nie je v domceku s takouto strechou v lete horuco? ja len aby sme vedeli co nas caka, dakujem ;-)
Odpovedať
@ajkaag na tvare strechy v tomto pripade az tak velmi nezalezi. Skor na hrubke izolacie, poctu stresnych okien a ich tieneni.
Odpovedať
@martina.jar ale ale, rovnako môžem napísať aj ja, že falcovaná krytina je stopro krajšia ako škridla,ale to by bola nie moc inteligentná prekáračka :-) ,máme pult 7stupnov,rozhodovali sme sa medzi ruukki a titánzinkom,cena nie materiálu ale práce vyhrala-ruukki sme položili sami za 2 dni 2ks ľudí,ti-zi týždeň a položenie firmou100000sk,nebolo o čom,v hre bol aj bramac 7stupnov ale ked som chytila jednu škridlu :-( -na môj vkus dobre ťažký betón s nie zrovna naj tvarom a polovyprahnutou sivou,pálená nemala parametre na náš sklon,my máme 186m2 podorysne na prekrytie pultom,spotreba dreva 13,6m3-tolko sme objednali,aj s pohľadovými trámami 16x21cm bez podbijania-niekto dáva sadroš,a ešte 0,5m3ostalo,sused 85m2prekrytie -sedlovová strecha a za tú istu krytinu platil sumu o 10percent menej ako my,o tom kolko kto m2prekryl nehovorím,krov tak isto, jednoduchšie to ani nemohlo byť-aj ked trámy sme koli estike predimenzovali-z časti sú priznané,a s povolením nebol problem x-) v dedine je mix striech,povolenie sme dostali na plochú s gumou,ale fakt to bolo ako pasť na oko medzi ostatnými domami-trčíme v kopci v zástavbe ,aj koli cene sa nám viac vyplatila pultová a lepšie zapadla do prostredia,pás mal 11m-nadpájali sme ich a 2x tmelili v spoji-strechári od ruukki nás upokojili,že aj ked sa to takto nemá, zatekať to nebude,pre istotu sme sa pohrali s foliou-dali sme najhrubšiu a prekladali viac ako je určene,prvá zima za nami a nič netečie kontoujeme stále lebo nie je ešte izolácia-ani na atike nie sú mokré flaky a to sme ešte nedali pultové lemovanie a strecha má 20cm presah,je to najmä o tom čo sa komu páči-niekto to rád sedlové alebo pultové iný ploché
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka

Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@sedrik89 ahoj, prosim ta, mas aj foto komplet strechy?
Odpovedať
Ahoj nakoniec sme to zmenili, dali sme sedlovu strechu. Ale lutujem, ze sme to urobilil.
Odpovedať
Profilova fotka
@sylvia30 @akvi @gangulienka @lipo128 @blacksr @sylvia30 ahojte, mame naprojektovany dom s dvomi pultovymi strechami a sklonmi 5 a 7 stupnov (kuk album) kvoli sklonu musime pouzit falcovany plech nie som si ista co si vybrat, taj chcem vediet ako ste to riesili vy. ci radsej plech alebo hlinik? ci radsej falcovat priamo na stavbe alebo kupit klik system? zaujima ma aku variantu by ste volili a preco?
Odpovedať
@mamoo my sme nakoniec uplne zmenili zlozenie strechy, oproti povodnemu navhu s Fatrafolom nas to cele vyslo o minimalne polovicu lacnejsie. Dali sme vazniky a klasicky pozinkovany falcovany plech. :-)
Odpovedať
@mamoo Ja neviem, čo by som dala.
Odpovedať
@lipo128 Ahoj nemohla by si priložiť aj fotku tej strechy, akú chcete mať. My tiež plánujeme zhruba takýto sklon.
Odpovedať
@mamoo Ja viem velmi presne co by som dal.. ;-) Klik system od Ruukki, Lindab alebo Metrotile, povrchova uprava podla penazenky. Je to podstatne lacnejsie od falcovania (tam je draha robota a prenajom stroja) a uz vobec sa nechyta cena hlinika. My mame falcovany hlinik, ale len kvoli tomu, ze mame velmi komplikovanu strechu, s mnozstvom hrebenov, uzlabi a narozi. Na pultovu jednoznacne klik.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado dakujem pekne za nazor aby som si porovnala cenu falcovanej a klik sytsemu, musim mat ponuku materialu na oboje ako aj cenu prace na oboje domnievala som sa, ze klik vyjde drahsie, kedze je vsetko predpripravene ta hlinikova je vraj najkvalitnejsia (najtrvacnejsia), preto neviem ci sa oplati priplatit, ale skor sa tu vsetci bavia o plechu ako o hliniku (taku diskusiu som ani nenasla) my mame sklon 5st. a v Lindabe mi neodporucaju davat klik, lebo by pri nasej dlzke strechy musel byt aj priecny spoj a hrozi zatekanie
Odpovedať
@mamoo Pozeram tie vase rozmery a mate to ozaj velicizne.. Ja mam max. 6,5 metra dlzky. Vo falci ti urobi aj dlhsie, pretoze si to z kotucov striha na mieste a falcuje. Su tam nerezove pohyblive uchytky - kvoli dilatacii. Tak ked sa bavime uz len o falcovanej, mne urobil klampiar 2 ponuky - na KJG pozink plech v RALke a na PREFA hlinik. O inom nebol ochotny ani uvazovat. Robota bola za jedno a material bol hlinik drahsi len asi o 10%, co ma dost prekvapilo, preto sme ho dali ;-) Prefa dava gratis prenajom sarnovacky. Pri okapoch bol ale nasobny rozdiel, tie sme dali KJG. Co sa tyka zaruk, ak ti prefu urobi certifikovany klampiar, je tam 40 rokov zaruka na vsetko. O kvalite nemam pochyb. Ja som mal vela ponuk, ten klik u mna dobiehal falc, prave kvoli clenitosti strechy. Ale u vas bude klik vyrazne lacnejsi. Ale hold, mate to moc dlhe na klik.. Tych hlinikovych striech je malo. Ludom sa falce nepacia a panuje predsudok, ze hlinik je drahy. V kazdom pripade by som sa najprv zaoberal dobrym klampiarom, az potom materialom..
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado teraz si mi moc pomohol, takze skusim este tu prefu dat do porovnania fakt dakujem
Odpovedať
@mamoo ;-)
Odpovedať
Pozdravujem. Viete mi povedat aka je skladba strechy pri plechovej krytine? Mam na mysli sklon 5-7 stupnov. Musi tam ist pod plech aj napr OSb dosky alebo staci len na hranoly dat tie mensie latky a na to prichytavat plech a pod to uz len foliu a sklennu vatu? Dakujem
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?