Maslen, Lindab alebo Ruuki

Rozhodujem sa medzi týmito výrobcami. Mohli by ste mi prosím poradiť, len seriózne. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
My budeme dávať Ruukki. Ale skúsenosti s ňou zatiaľ nemáme.
Odpovedať
..tiež sme riešili túto dilemu a hladali na fore info a nič, nakoniec u nas vyhral VM ZINC...
Odpovedať
My máme Ruukki, čiernu a sme spokojní
Odpovedať
Profilova fotka
my dáme ruukki klasic pural mat...., vraj 50r záruka, ale skúsenosť tiež nemáme, ale je krásna....
Odpovedať
my mame rukki monterei tmavohnedu a sme spokojni
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim si ,ze tam medzi nimi nebude az taky velky rozdiel... svagrina ma Maslen a pohoda... rozhodni sa podla ceny..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Obnovim temu trosku. AKy typ plechovej krytiny navrhujete na stary dom, teda znacku ? Su velke rozdiely Maslen a Ruukki ?
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@jenny605 No v cene urcite :) Ak máte na to zaplatiť niekomu za vlastné presvedčenie źe to je lepšie tak budú len radi......
Odpovedať
Az na to ze to nieje len o presvedceni...
Odpovedať
@topfield Viete co mne hovoria ludia uprimne? Stale dokola pocuvam tieto vety "Ja potrebujem strechu na 10-15 rokov, uz tu dlhsie ajtak nebudem," alebo "Ajtak strecha pojde dole a deti si tam urobia podkrovie, alebo ktohovie co s tymto domom ajtak bude.....len zacina mi to tiect a potrebujem to uz riesit pokym vladzem" alebo " ajtak to casom zhodim a kupim si strechu inu....." Takze tak ci onak niesit "fikcie" o strechach so zarukami 30-50 rokov je nezmysel... Ci uz to vydrzi alebo nevydrzi ale ajtak to prakticky malokto vyuzije. inak len pre porovnanie pred 30 rokmi sa pisal krasny rok 1987, ja osobne som mal prvy 8 bitovy pocitac v zivote o internete sa mi len zdalo (ani nezdalo) a take ze mobilny telefon to som cital v ABC maldeho modelara ze existuje nieco ako satelitna vysielacka.... Tak na ukazku kam sa pohne svet za 30 rokov a naco vlastne ludia vypytuju dlhodobe zaruky ktore asi v inej oblasti ani neexistuju a preplacaju material ktory ajtak nevyuziju.... A ako pisem kvoli stale drsnejsiemu pocasiu Vam ajtak ziadnu zaruku nikto realne neuzna....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@janmoravec a? to su akoze argumenty? nepausalizuj. ja ked staviam v tridsiatke, tak urcite nekupujem materialy s tym, ze ich budem o 10rokov menit... jasne 50rokov je blbost, tu ide skor o to, ze kdeake polske vyrobky podla mna nevydrzia ani 15 rokov. musis uznat, ak s krytinami pracujes, ze rozdiel v kvalite povrchovej upravy je markantny. polsku staci jemne skriabnut a vidis pozink. ked som skrabol ruukki, dostal som sa len na nejaku zltu vrstvu farby... tot moje 10rocne skusenosti. neviem, mozno sa to uz zmenilo, uz 5 rokov s tym nerobim.
Odpovedať
@janmoravec má trošku pravdu v tomto. Otec staval v r. 1984, krytina je obyčajný falcovaný plech (pozinkovaný). Cca v r.2000 sme ho prvý a jediný krát natierali (dovtedy bol holý pozink), keď už chytal povrchovú hrdzu (aby lepšie chytila farba). Žiadna špeciálna farba, len obyč. základný a vrchný náter. Doteraz tej streche nič nie je, farba je síce už trošku "zájdená", ale hrdzu nikde nevidno, strecha nezateká (plytká, cca 15st sklon). Iba že by tie dnešné predávali s nejakými "kur*ítkami", ako elektroniku, aby sa to po záruke pokazilo :)
Odpovedať
@topfield kazdu lesku krylinu s polyesterom ked skrabnes tak vidno pozink...... to je jedno kto to vyraba je to proste hrubka radovo v mikronoch a makka povrchova uprava..... ale zase je makka a teda poddajna a bude tam dost dlho matne upravy uz su odolnejsie --> tie tak lahko neposkrabes, ale zase zacnu casom opadavat :-) Proste fyziku neoklames.. a hlinikova krytina s lesklou upravou to je akoby vyhodit peniaze von oknom lebo ked opadne z toho ta farba, tak tu krytinu ajtak kazdy da zostrotovat lebo uz nebude esteticky pekna. A prave vtedy zacne ucinkovat akoze zvysena korozivna odolnost hlinika, ale naco, ked uz sa na tu strechu nebude dat pozerat.
Odpovedať
@koenzim Tak o falcovanych krytinach sa hovori ze vydrzia cely zivot... a pritom sa nevyrabaju z ineho maerialu ako aj vsetky ostatne plechove krytiny, vsak material vo zvitkoch zo zeleziarni je len jeden, len sa to menej ohyba. Ale esteticke to velmi nie je, kazdemu napadne ze to je krytina na odolnost a posobi to socialisticky.
Odpovedať
Tiez som riesil tuto dilemu. Chceme strechu do konca zivota. Tozhodli sme sa preto pre hlinikovu strechu Prefa uvidime. - jeden jediny argument. Docital som sa, dozvedel som sa .... Potelefonoval som si s obchodnikmi od firmi Rukki, Lindap a oni tie plechy nevyrabaju vo Finsku ci Svedsku pre slovensky trh..( dufam ze som to nedoplietol je to uz par mesiacov co sme to rieaili) Preto to mna odradilo. Ak som nenapisal pravdu tak sa danim firmam ospravedlnujem. Mne ide o kvalitu.
Odpovedať
@jenny605 podla toho, ci chces kvalkitny plech,alebo ,,slovenskeho vyrobcu". medzi maslenom a ruuki je velky rozdiel v kvalite. Hrubka oceloveho jadra, gramaz zinku na m2, povrchova uprava a hlavne ZARUCNE PODMIENKY. Pozri si vsetkych vyrobcov( ruukki, lindab, satjam, bp2) ale trochu treba dbat nato, ze ak plechy od renomovanych vyrobcov su o 20% drahsie ako od inych, asi to nebude len cena,ale aj kvalita v com sa lisia.
Odpovedať
@janmoravec ----kazdu lesku krylinu s polyesterom ked skrabnes tak vidno pozink...... to je jedno kto to vyraba je to proste hrubka radovo v mikronoch a makka povrchova uprava..... ale zase je makka a teda poddajna a bude tam dost dlho matne upravy uz su odolnejsie --> tie tak lahko neposkrabes, ale zase zacnu casom opadavat emoticon Proste fyziku neoklames.. no tak toto je uplny nezmysel, co si napisal. nezalezi na povrchovej uprave ale na hrubke nastrekovej vrstvy. Par vyrobcov robi 200mikronove farby (polyester) a to tak lahko neposkriabes. Nezalezi, ci je farba leskla alebo matna, zalezi na hrubke vrstvy. Co sa tyka odpadavania, to je presne to co spominal niekto hore. Polsky plech za 3€ kde hrubka primeru (vrstva, ktora spaja jadro s nastrekom) je nedostacujuca, ked tam vobec je.
Odpovedať
Mi robíme len Rukki, a zatiaľ nič na reklamáciu. A treba dávať pozor pri montáži mali sme majstra čo by ti nohy a ruky polámal za čo i len poškriabaný trochu plech a treba stimuluje vedieť robiť. A potom som názoru že kašlem je prtka a lepší je blachotrapez. To asi všetko
Odpovedať
@jalovec No ja poznam "majstrov" ktorí mi vrátili jemne pri preprave preliačený plech, naozaj 1cm2, ktorý sa dal vyrovnať aj rukou.... a v oblasti plechu ktorú ajatk išli vyrezať pre vikier....... následne si to rozmysleli že sú trošku hysterickí a dali si doviezť tento istý plech znovu na stavbu.. Následne ho porezali krásne fušersky karbobrúskou a polovicu skrutiek tam nedali a ukradli. Takže tak aj s "majstrami"... Kvalita aj lesklého akciového plechu je pre takýchto "majstrov" očividne viac ako dostatočná.
Odpovedať
@tomas1987 áno samozrejme že poznám aj úpravy hrubé 200 mikrónov, však tu mám takú vzorku. Ale to už vážne nie, to je tak isto makké len je to pritom aj hrubé a samozejme že to hrozne vyzerá ako keby si niekto nalepil na strechu linoleum, takže z toho domy byty, prístrešky určite nie... A cena škoda reči za tú cenu môže mať najkvalitnejšiu matnú úpravu čo sa aj škridle podobá. Toto je tak na priemyselné oblasti kde padá kyslý dážď napr.
Odpovedať
@tomas1987 Ozaj ak poznáte konkrétne nejaký polsky plech za 3e tak mi dajte vediet, rád si rozsírim obzory. Lebo polska produkcia je drahsia ako ta slovenska v zakladnej cene, len tak pre zujimavost sa chodte opytat do Blachotrapezu aku cenu na vas skusia zo zaciatku a napr. do Maslenu.
Odpovedať
@pokemondca Lindab je vlastne ROVA, kupili ich. Mali by to robit v Jamniku, pri Spisskej N. Vsi. Ruuki neviem. Inak k otazke sa tazko vyjadrit, pretoze kazdy z tychto vyrobcov robi aj lacne menej kvalitne aj drahe kvalitne krytiny.
Odpovedať
@tomas1987 len pre zaujimvost ako tu ocividne klamete ohladom RUUKKI :) Z ICH LETAKU NA NETE ruukii, Material thickness / weight per m2 0,5 mm / 4,7 kg to je predsa uplne standardna hrubka, to iste vam ponukne aj poliak a citam z ICH REKLAMACNYCH PODMIENOK V ROKU 2016 áruka sa NEVZTAHUJE na: • rovnomernú zmenu farebného odtieňa (vyblednutie) a zmenu lesku; • zmenu farebného odtieňa spôsobenú usadeným prachom a nečistotami; • prípady použitia výrobkov na iný ako určený účel a v nevhodnom prostredí alebo nevhodných klimatických podmienkach; • poškodenie spôsobené mimoriadnymi poveternostnými podmienkami alebo prírodnými úkazmi (zemetrasenie, požiare, povodne, krupobitie, veterné smršte ATD. STACI NA TO ABY VAM NEUZNALI ABSOLUTNE ZIADNU ZARUKU, mozu ju deklarovat aj na 1000 rokov. ostatni vyrobcovia satjam je polska firma tvariaca sa za cesku :) oni uz pred rokmi deklarovali normalne verejne cennikoch ze co vyrabaju vo varsave.. lindab sa predsa vyraba na slovensku tak isto ako maslen. A goodlock je taka blbost ze neviem ci vam hovorili monteri ako x krat viac casu stravili na streche a ako im to ajtak nesedelo do seba, ani nemohlo kedze ten kto to vymyslel tak to smeroval na "zensky trh" alias strecha pre zeny ktore "nechcu mat skrutky" ale nech namontuju a trapia sa s tym uz muzi..... a uz som to videl poodtrhane po prvom vetre. bp2 alias blachprofil2 je predsa sesterska firma blachotrapezu, cize ciste polsko, asi si prelievaju kapital a schovavaju takto peniaze pred danarmi co si clovek moze na to pomysliet
Odpovedať
ohladom goodlocku súhlasím, strasna kravina ani nie z pohladu montaze, clovek chyti rychlo grif a potom to uz ide ale najmä to ako sa tie jednotlive panely hybu vplyvom zmeny teploty... taky ramus zarucene neprodukuje ziadna ina plechova krytina. Ako keby po strechce chodil clovek, ale kto chce kam... hlavne ze nema tie zle, zle skrutky. ja budem davat ruukki clasic. Na zarucne podmienky toho, ktoreho vyrobcu z vysoka seriem.... rozhodujem sa na zaklade vlastnych skusenosti z pokladky roznych druhov krytin. nikto ma nepresvedci ze ten cenovy rozdiel za to nestoji.
Odpovedať
@janmoravec ja tu klamem? Ohladne ruukki? Ja som na ruukki nepovedal ani pol slova. Ruukki je podla mba fajn znacka, ktora sa neznizila na to, aby znizovala hrubku plechu. Vid tvoj ospevovany blachotrapez. Kingas eco- 0,42 hrubka. A ak chces plech za 3€ mas pravdu...nieje, klamal som. Maslen ma az za 3,30 trapez z hrubkou plexhu 0,38. Predavaju to ako 2.triedu bez zaruky a ludia si to aj tak vo velkom davaju na strechy. Co sa tyka tych zarucnych podmienok, kazdy vyrobca to ma inak. Par ich garantuje 15rocnu zaruku na farebnu stalost plechu, cize si mozes zobrat vzorku a ked to bledne, mozes reklamovat. Niesom ziadny obchodny zastupca alebo predajca plechov neakej znacky, to sa neboj...ale trochu objektivne hodnot
Odpovedať
@tomas1987 mate v tom zmatok ocividne :-) A pozor na ohovaranie lebo si vymyslate veci verejne ktore vam vie niekto dokazat ze su klamstvo...... A to mate problem.... Kingas Eco "Eco" NEznamena ze sa setri na hrubke plechu ale ze je to sirsia krycia sirka a teda je ekonomickejsia na pokrytie plochy. hr. je taka ista ako rukkii 0,5 mm A Maslen ano ma v ponuke, ale nie trapezy T18 hr.0,38 mm ako tvrdite ale UNIPLECH18 hrubky cca 0,45 mm,za 4eura bez DPH, takze trosku mate v tom zmatok. A toto nie je bezne a garantovane dostupny tovar, ale na otazku. Proste ani jedina z tych veci co pisete nie je pravdiva, ale vyslovena loz........
Odpovedať
@topfield Tak som zakaznik, chcem povedzme rukkii classic, som ohúrený ich kvalitou, a dobrým menom, okej, pozriem ich stranku, ohuria ma farby a a a nedozviem sa za kolko ju vlastne kupim :) Musim ziadat cenovu ponuku a pritom som len chcel vediet co sa za tak uzasne kvalitnu krytinu pyta...... Čo teda manipuláciami s ľudmi vrcholne pripomína systém Blachotrapéz... Proste asi cena je od m2 a čo ja viem čo... Minule mi jeden spominal, ze nechape ale ze mu poslali na jeden dopyt z BT aj 3 ceny, a on pritom sa ozval na ich centralu (podobnym dopytovym systemom ako ma rukkii) len raz. Ze teda ho to akurat paradne znechutilo a zneistilo. Velmi zvlastny system ze clovek nedozvie za co co asi kupuje... potom ako ma aj verit co mu dovezu :)
Odpovedať
@janmoravec cennik je na ich stranke, neviem o com tocis. pises len aby si pisal? mne je ukradnute co si kto da na strechu, niesom ani predajca ani nic podobne. pisal som len svoje skusenosti.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?