Asfaltová strecha alebo Fatrafol

Dobrý deň Akú variantu by ste zvolili na novostavbu, rovná strecha. Modifikovaný asfaltový pás alebo fatrafol ? Skúste dať nejaké rady podla vlastných skuseností. Dakujem
Odpovedať
Podla mna podla toho na ktoru budes mat ludi co to vedia kvalitne spravit, Ked chces to najlepsie na trhu tak ani jedno, ale EPDM (ale zasa polozene ludmi co vedia co robia).
Odpovedať
@e1ement Dakujem . Dával som si vypracovať cenovú ponuku a pri asflatových pásoch cena vyšla o cca 2000 € lacnejšie ako Fatrafol a na oba materiali mi dali záruku 10 rokov. EPDM - nepoznám nepočul som o tom :/
Odpovedať
Kludne by som isiel do tych modifikovanych asvaltovych pasov (este by som si overil ci sa naozaj jedna o "modifikovane" a nie "oxidovane" pasy
Odpovedať
@e1ement Dakujem pekne
Odpovedať
@mateu závisí od skladby, ale v zásade je to jedno, aj keď sa znova viac a viac presadzuje použitie asfaltových pásov, vraj z kvalitatívneho hľadiska (je to postreh zo seminára izolatérov z pred asi roka).
Odpovedať
@mateu jednoznacne foliu, s asfaltom su vzdy len problemy, na streche nedokaze tak dlhodobo odolavat poveternostnym podmienkam ako folia. z dlhodobeho hladiska folia
Odpovedať
Profilova fotka
@mateu - https://old.modrastrecha.sk/forum/str... ak urobis zelenu strechu alebo zakryjes foliu strkom aby si zabranil starnutiu vplyvu UV, tak predlzis zivotnost z cca 10 rokov na 20. Zavisi na tebe, ci ti to staci.
Odpovedať
cca 10 rokov skusenosti ...skor folia, ale ako bolo vyssie pisane musia to robit skuseny izolateri...
Odpovedať
@mgx su rozne druhy folie, niektore sa zakryvaju, niektore nie, niektore su odolnejsie s vacsou hrubkou ... nie noname folie by som sa zivotnosti 20 rokov absolutne neobaval. sikaplan udava zivotnost od 20-30 rokov.
Odpovedať
@mateu Na asfaltove pasy v dnesnej dobe zabudni. PVC je trabant (posledna vec, co by som chcel o 10-20 rokov riesit, je vymena folie) TPO je skodovka EPDM je mercedes Ja som dal EPDM, dozivotne pokoj.
Odpovedať
@zefe kazdopadne nic horsie ako TPO by som nedaval.
Odpovedať
@zefe pvc 10-20 rokov a vymena??? to odkial mate???? v pohode aj raz tolko. epdm tomu ja zas neverim ze az 80 rokov? hmm 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zefe mozem sa spytat kolko cca vysla ta EPDM-ka? Chcem zateplit plochu strechu a rozhodujem sa co na to ci TPO alebo EPDM. Je mi jasne ze rozdiel je v cene, ale ze ci priplatiť a mat top co trh ponuka ale staci mat aj o niečo lacnejšiu alternativu.
Odpovedať
@120rx8 80 rokov je daleko za horizontom, co by ma zaujimal, ak nevynajdu nesmrtelnost. Ale 20, trebars aj 30 je ina vec. Viac to PVC neda, aj keby bolo z marsu. Druha vec, slusni projektanti davaju na beton parozabranu, vacsinou asfaltove pasy. Ak su dobre spravene, ako sa vlastne niekto dozvie, ze PVC dosluzilo? Akurat bude mat bazen v izolacii, ktora bude tiez znehodnotena. Na byvalej bytovke "novostavbe" PVC zatekalo po 7 rokoch, ale mozno bola chyba realizacie. Kazdopadne ho robili znova. Pre uplnych paranoikov sa EPDM da spravit z jedneho kusu v beznych velkostiach striech. Ale iste, ak niekto pozera na usetrenu tisicku teraz, ktoru v buducnosti x-krat preplati...PVC vyhrava.
Odpovedať
@mateu a aký asfaltový pás máš v pláne použiť?
Odpovedať
@jozefsv Aj ked budú asfaltové pásy zaťažené kamenivom ?
Odpovedať
@mateu cokolvek co zatazis kamenivom musis ratat s tym ze sa tam bude vytvarat napr mach, zanasat sa to a po rokoch v pripadnom probleme horsie hladat porusenie. ja som skor zastancom nezatazenej strechy kde si kazdy rok skontrolujes spoje. samozrejme urcita vyhoda je pokial na to neprazi slnko.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?