Aký minimálny presah strechy cez múry by sa mal dať?

Zdravim, vie mi niekto poradiť, aký minimálny presah strechy cez múry by sa mal dať? V projekte nemám žiadny, t.j. strecha mi končí presne tam, kde vonkajší múr. Presahuje len odkvap. Je to podľa Vás takto ok? Nebude mi vlhnúť fasáda? Dizajnovo to vyzerá dobre, len sa bojím funkčnosti. Projektant tvrdí, že je to ok, ale cennejšie sú informácie z praxe. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Z praxe je bežné presah 80cm.Ale ked by tam nebol tak funkčnosť sa podľa mňa nemení pokiaľ tam bude aj odkvap.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som dal presah 1m
Odpovedať
Na našom dome je 1,2 m presah a myslím, že z hľadiska letného tienenia je to ok.Nechcela by som umývať tie okná na Tvojom dome :-) :-)
Odpovedať
my mame presah tiez 1,2 metra, uvidime, ako to bude v praxi :-)
Odpovedať
@buster my máme presah 80 cm a je to v pohode. Ked stojím pod presahom a prší, tak tak vlastne môžem aj sedieť a nebude na mňa pršať.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
kamarát čo robí obkladača hovoril, že ked robili v takom dome a vonku pršalo že normálne na nich pršalo ked mali otvorenú ventilačku.
Odpovedať
Ja by som odporucal aspon 60-80cm
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@sisa15 tak mne nedavno dovnutra lialo vodu pri mega burke aj cez 1.2m presah :) bol taky vietor, ze prsalo vodorovne...
Odpovedať
@gashtaan tak pri búrke a silnom vetre je to niečo iné. na tej chalupe čo som spomínala mali ten presah asi 15 cm. lebo si dali narezať krov presne podla výkresov od projektanta a tak im to vyšlo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?