Akú krytinu na strechu Creaton alebo Roeben?

Aké mate poznatky o krytinách Creaton balance (madarska) a Roeben Monza plus (poľská). Kde sa dajú kúpiť najlepšie ? Čo o nich viete ?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
aj my uvazujeme o creaton alebo mediteran. Stevebniny, ktore sme vybrali dovazaju creaton z madarska a ponukaju nam cenu za m2 okolo 8-9 e. ale tiez by ma zaujimal nazor inych kto s tou strechou ci ujz pracoval alebo ju ma na dome. v stavebninach ich chvalia,...ale ved to je ich robota, aby predali veci :)
Odpovedať
Profilova fotka
dajte si naceniť priamo hlavnému distribútorovi a ten nech vás odporučí na viacerých svojich predajcov? a cenu za strechu z ťažkej krytiny treba hodnotiť z viacerých aspektov, cena za m2 je len jeden z nich. potom je dôležitá aj cena keramického príslušenstva, ale aj nekeramického, ako je vetrací pás, strešná fólia, ochrana proti škodcom a vtáctvu, strešné okná, odkvapy a podobne. pretože niekedy je zaujímavá akcia na m2, ale ostatné zostáva nezmenené a je to velakrát 30-40% ceny strechy. najlepšie je dať si vypracovat viacero cenových ponúk, pretože niektoré sa líšia aj dosť podstatne a ušetrené peniažky je možné použiť na dalšie stavebné úkony
Odpovedať
Profilova fotka
no mas pravdu, m2 je lenfakt orientacna cna, zaslali sme cnovu ponuku a na creaton a aj mediteran nam poslali velmi dobru cenu. len nas zaujima ci sa daju v kvalite porovnat napr. s tondach-om, alebo inou znackou. mna zaujimaju aj skusenosti tych, ktory tuto krytinu uz maju. :-)
Odpovedať
@budoman Creaton aj Roben sú fajn škridle. Creaton je nemecká škridla a Roben česká a samozrejme že vyrábajú sa tak v Poľsku ako aj v Maďarsku. Ja mám osobne Creaton Futuru engobu, kládol som ju v decembri minulého roku, aj snehu aj mrazu bolo dosť tejto zimy takže to bola zaťažkávajúca skúška si myslím. Dobre sa s ňou robilo, dal som si naceniť aj tu na SK ale nakoniec som ju bral z PL a vyšla podstatne lacnejšie.
Odpovedať
Cenové ponuky som mam aj ja a creaton je lacnejší o 1.000,-€ s DPH od Roebenu. Ale Creaton je povrch engoba kt. vyzerá ako glazúra. A Roeben je glazura. No 1.000,-€ je pre mna dosť to si za to kúpim streešnú fóliu. falco2007 ak by si pohol napísať do IP s kadiaľ si kupoval Roeben z PL. Prípadne keby si mi poslal cenu za doplnky. To by som si vedel porovnať. Je lepšie vedieť na čo má človek Eura pred stavbou ako zistiť polovici stavby že je švorc.
Odpovedať
Profilova fotka
V bungalove este nebyvam, ale strecha z creatonu engoba ma dva a pol roka a bez uhony prezila zalahu snehu minulej zimy i tohorocne mrazy.
Odpovedať
My mame Roeben (1rok) a sme maximalne spokojny, maju ju aj susedovci (4roky) a tiez spokojnost
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@lienkasop Môžem vedieť z ktorého mesta alebo aspoň kraja si? Uvažujeme nad touto krytinou, ale chceli by sme ju vidieť "naživo" na strechce. Ď
Odpovedať
@lienkasop Môžem vedieť z ktorého mesta alebo aspoň kraja si? Uvažujeme nad touto krytinou, ale chceli by sme ju vidieť "naživo" na strechce. Ď @budoman Tiež by ma zaujímalo, kde sa dá priamo získať cenová ponuka z PL...
Odpovedať
Profilova fotka
Pred dvomi rokmi som bola vo firme kupit krytinu Mediteran a velmi sikovna ekonomka spomenula, ze dostali ponuku na novy Creaton z Madarska - licencia nemecka. mam ho na streche uz druhy rok - sice este tam nebyvam - ale zda sa byt bezproblemovy. Je to palena skridla a na nem. googli som nasla dobre referencie. Nelutujem a dufam, ze ani nebudem. Odporucam. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@riama276 aku creaton skridlu mate? nejaku foto by som mohla poprosit?
Odpovedať
Profilova fotka
Viem, že je englobovaná, t.z. potiahnutá glazúrou, farba dosť zodpovedá realite.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@riama276 mozem sa opytat kto vam pokladal krytinu a odkial ste kupovali ? dakujem
Odpovedať
my sme v lete davali creaton XXL červenu engobu, je krasna, strecharom sa robilo dobre a prasknute sme mali iba par kusov, ako boli zapaskovane v palete, tak tie na kraji , z celej strechy cca 9 škridiel a aj to nam ich vymenili
Odpovedať
Profilova fotka
Bývam v PO, krytinu som kúpila vo veľmi serióznej firme Dachsystem a pokladal mi ju p. Jaklovský, veľmi šikovný strechár, ktorý mi navrhol a aj zrealizoval priznaný drevený strop zvonku, trochu je ho vidieť aj na fotografii. :-)
Odpovedať
@riama276 engoba a glazúra nieje to isté .
Odpovedať
chcem sa len opýtať ľudí ktorí kupujú výrobky z poľska či sa neboja ak budú chcieť niečo reklamovať, prípadne kvality daného výrobku. :-)
Odpovedať
@jozefjjj Ja veru nie
Odpovedať
my sme najprv chceli creaton balance v hnedej engobe a nakoniec sme sa rozhodli na poslednu chvilku pre roeben maduro, hneda glazura zo strechanet, komunikacia s nimi fajn, skridlu sme pokladali minuly mesiac, vyzera pekne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Viete mi niekto dat kontakt na firmu v Madarsku, kde by mi urobili enovu ponuku na krytinu Creaton Balance? Pripadne nazov firmy, kde ste kupovali vy ... dakujem :-)
Odpovedať
vela ludi berie zo Skalice, www.stavebninysi.sk, skus im poslat poziadavku na nacenenie :-)
Odpovedať
@riama276 nemoze byt aj engoba a aj glazura, bud jedno alebo druhe :D
Odpovedať
Profilova fotka
@martinsi môžete vyysvetliť čo je engoba a čo glazúra? Určite sa nedávajú obidve, ale prečo?
Odpovedať
engoba - je zmes latok ktora obsahuje vodou rozpustene ily zafarbené prirodnymi oxidmi zeleza - nanasa sa na vysusenu skridlu a potom sa vypaluje glazura oproti engobe navyse obsahuje vacsie mnozstvo sklovitych primesi a skridla vdaka tomu ziskava vyssi lesk glazura tak povrch spevnuje - to znamena ze predlzuje samotnu zivotnost skridly, machy a necistoty sa na nu horsie zachytavaju, lepsie odolava UV ziareniu. glazura je najvyssi level povrchovej upravy u skridiel, engoba je taky stred a najnizsie je na tom prirodna skridla len vypalena - ta ma vsak len cervenu farbu (alebo teda prirodnu v zavislosti od hliny :-) )
Odpovedať
Profilova fotka
Keď tá engoba je taký stred pri pálených škridlách, tak prečo sa tá farba na povrchu škridiel ľahko lúpe dole.
Odpovedať
neviem o ktorej znacke konkretne hovorite (myslim to olupovanie)... jasne ze ak sa so skridlou niekde buchne tak sa obije lahko - je to keramika, je krehka ale zaroven pevna - pri chodeni po nej alebo zatazi snehom je odolna. samozrejme ze to zalezi aj od vyrobcu krytinu neda sa to zovseobecnovat - engoba u creatonu, tondachu, robenu atd nemusi obsahovat rovnake zlozenie primesi, ktora tvori vysledny povrch skridly takze nie je engoba ako engoba
Odpovedať
Ozaj neodporúčam kupovať krytinu zo zahraničia. To že ju máte na streche 2,3,4 roky je nič oproti záruke 50 či 30 rokov. A viem, že slovenský predajcovia sa v tomto smere stavajú k reklamáciam veľmi prísne a prednostne sa budú pýtať kde ste to kúpili a keď zistia, že mimo SR, tak dajú od toho ruky preč... K tej engobe... ono aj glazúra sa odlupuje. Proste keramika je náchylná na buchnutie, ale to je len pri manipulácii a prekladaní. Keď ju už máš na streche, tak ak je všetko OK, tak sa neolupuje.
Odpovedať
@suffo Veľmi pekná robota. Referencie na Tvojej stránke sú fakt pekné, klobúk dole.
Odpovedať
Profilova fotka
@budoman .Creaton rovnako ako Roben ma v ponuke zakladnu krytinu,engobu a tiez glazuru.Niejeto engoba,co vyzera ako glazura.Je to glazura. Reagujem preto,aby obecenstvo nebolo zavadzane.Pekny vecer.
Odpovedať
Profilova fotka
@riama276 a kolko zobral ten pan strechar za robotu?Dakujem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?