Akej farby má byť strecha?

Ahojte, chcela by som sa opýtať, akú farbu strechy ste si zvolili. Ja rozmýšľam nad matnou hnedou, čiernou alebo vínovočervenou. Podľa čoho ste sa rozhodli vy? Okná by som mala mať orech a garážová brána asi tmavo hnedá, keďže sa to nerobí v orechovej farbe. Fasáda nejaké jemné pieskové tóny alebo taká zvlášntna žltá - jemná.
Odpovedať
1
2
nebude to pálená tehla, ale poplastovaný plech od Rovy
Odpovedať
jednoznacne cierna,cervena casom tak otmavne,a ked sa niekedy rozhodnete vymenit farbu fasady,nemas problem,lebo ide ozaj ku kazdej farbe.(aj my mame ;-)
Odpovedať
a akej farby máte odkvapy a okenné parapety?
Odpovedať
odkvapy mame tie klasicke ja neviem co to je hlinik alebo co,ale muz ich chce vymenit za medene(mne je to osem)a parapety mame zulove-tiez taka sivozrnita farba-to mame aj na plote na murikoch+dlazba bude tiez siva a sem tam nieco cerveneho.kuk foto,ale asi to tam nebude vidiet
Odpovedať
no ja by som tiež chcela odkvapy medené a príp. aj medené parapetné dosky vonkajšie a vonkajšie rolety hliníkové - farba medená ale rámy okien budú hnedé. Pozrela som si foto, áno, tá čierna je pekná. Ale vy máte asi škridľu, však?
Odpovedať
ano,bramac,vzdy som tuzila po ciernej,neviem preco,ale cervene sa mi proste nepacia,mozno este ked je pekne nakombinovana,ale napr nas sused ma zeleny dom s cervenou strechou,tak to mi fakt kole oci :-)
Odpovedať
takého suseda by som ani ja nechcela mať :-D
Odpovedať
a oproti je dalsi v cerveno-zelenej kombinacii,ale ineho odtiena zelenej :-D :-D
Odpovedať
ahoj anuska, my sme sa rozhodli tiez pre bridlicovo ciernu skridlu. Okna orech. V jednej firme nam bolo povedane, ze garazove brany sa nerobia v odtieni orech tak som zostala trochu zaskocena, lebo som si nevedela predstavit ako by sme to nakombinovali /asi by sa mi nepacilo ine okna, ina garazova brana/. Zlaty dub sme neriesili, lebo to ma tusim kazdy. Nakoniec berieme okna od inej firmy a tam maju garazove brany aj vo farbe orech. Dokonca manzel doniesol domov prospekt s garazovymi branami a tam boli tiez v odtieni orech. Tiez fasada biela kava, vanilka a k tomu nejaky kamenny obklad.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj anuska, ja som sa rozhodla pre keramicku vysoko lesklu ciernu - stale ako poprsana - je uzasne krasna. Bola trosku draha, ale odrabam si to na stavbe :-) presne ako povedala sakura - ide aj o to, ze v buducnosti je mozna zmena na akukolvek fasadu a cierna ide k vsetkemu - je to proste klasa. My davame biele okna, cierne vchodove a garazove dvere, k tomu mame priznany krov vo farbe cervene drevo/merbeau a ozivi to bielu fasadu, ktoru planujeme (asi za mesiac) :-) zelam rozhodnutie, ktore prinesie dobry pocit aj po rokoch.
Odpovedať
Profilova fotka
Skúste mi poradiť. Farba strechy sa mi čierna pozdáva, okná budú biele. Akú farbu fasady? rada by som taký veselo slniečkový x-) domček. Možno oker, jemná žltá, béžová,.. Aby nebola nuda, ale nemusí svietiť do diaľky.
Odpovedať
Profilova fotka
podla toho, co pises mas zltu uz vybranu, teply odtien zltej by Ti mohol najviac vyhovovat. A k ciernej streche Ti pojde akykolvek odtien zltej, pre ktory sa rozhodnes. Bezova bude seriozna, konzervativna a zlta a cierna nuda nebude. Ja som mala v obyvaku krasnu zltu tak teplu, ze bolo skoro az pomarancova. Velmi prijemna. Ani nedrazdi, ani nenudi. A hlavne tepla - presne ako to slniecko. Okna si mozes zvyraznit troskou bielej okolo, zvacsis ich opticky, budu posobit mohutnejsie a bolo by to zaujimave bez zbytocneho "svietenia". (moj skromny nazor)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Farba strechy je uplne bezpredmetna vec tykaju ca sa len celkoveho ofektu s porovnanim s omietkou domu... Zalezi to len od vkusu resp... vyberu stavebnika..najcastejsie jeho ctenej polovicky ...
Odpovedať
:-) veru greg house,polovicke sa musi ustupit :-)
Odpovedať
my máme škridlu tehlovo-červenú a omietku bledožltú. ja som na extravaganciu
Odpovedať
oprava: nie som na extravaganciu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
vsetkym, ktori sa rozhoduju nielen pre farbu, ale pre druh krytiny by som poradila upresnit si s dodavatelom (alebo ineho zdroja) hlucnost strechy. Bola som informovana, ze plech v podkrovi je hlucny pri dazdi etc. a to ludmi, ktori v tom ziju aj napriek izolacii podla normy. Ked je pojd, tak je to v poriadku, ale vsetci s otvorenym podkrovim a plechom by mali pocitat aj s hlucnostou.
Odpovedať
aj my sme chceli dat ciernu skridlu, lebo sa mi tiez velmi paci.rekonstrujeme si starsi domcek, ale nokoniec sme sa rozhodli pre tehlovocervenu, lebo nas dom je v radovej zastavbe v tvare do L a mame uzky dvor a bala som sa ze to tam bude posobit depresivne, hlavne ked bude skarede pocasie. Ale pri samostatno stojacom dome by som sa rozhodla urcite pre ciernu. aj ked by som mala trosku obavy, lebo cierna casom dost meni farby a su na nej vidiet biele flaky, tak neviem.
Odpovedať
tak my sme sa nakoniec rozhodli pre čokoládovo hnedú (RAL 8017). Takú budeme mať aj garážovú bránu (podľa všetkého) okná orech a parapetné dosky tiež také hnedé ako strecha (robia nám strechári) Taktiež budeme mať vonkajšie rolety a tie budú asi tiež tejto hnedej farby RAL . Len som rozmýšľala, či sa mi oplatí priplácať za okná drevodekor orech, keď za tými vodiacimi lištami na rolety ich aj tak nebude vidno a tie lišty budú tiež čokoládovo hnedé.
Odpovedať
Ahojte, my sme zvolili čiernu krytinu Bramac bez posypu... celkom sa mi na bungalov tento typ hodí, uvidíme ako sa na nej prejavia roky... ;-)
Odpovedať
my planujeme dat, plechovu strechu (asi Rova) čokoladovo hnedu a marhulovu fasadu 8-) teda, ja som sa tak rozhodla :-D Ako je to s tou hlucnostou v podkrovi ? =-) co treba aby to nebolo take hlucne, specialna izolacia??
Odpovedať
hviezdicka1313 my tiež budeme mať čokoládovo hnedú od tej istej firmy :-D Oni nám urobia aj odkvapy a vonkajšie parapetné dosky z toho istého plechu ako bude strecha. A fasáda asi niečo jemné, ale presne ešte neviem čo.
Odpovedať
anuska, a budete davat lesklu ci matnu??
Odpovedať
my dáme lesklú lebo za matnú je zbytočne vysoký príplatok. :-p A vraj po nejakom tom čase bude vyzerať ako matná. :-D (to mám od strechára)
Odpovedať
hoci som chcela ešte podotknúť, že matná sa mi viac páči, ale čo už.
Odpovedať
no ved prave, aj mne sa paci matna 8-) ale priatel zase chcel lesklu z praktickeho hladiska .. ale o tom priplatku som nepocula :-o preco by mal byt navyse priplatok?, =-)
Odpovedať
áno, je tam príplatok za matnú farbu. To viem určite. Prečo chcel tvoj priateľ lesklú z praktického hľadiska? Mne povedal strechár, že na matnej sa udržuje viac špina, viac sa zanáša lebo je taká ako keby drsná.
Odpovedať
no lesklu chcel, mozno aj kvoli tej spine a kvoli tomu ze sa tam nedrzi tak sneh, lahsie ide z tej lesklej :-D ale ja neviem upustit o tej matnej :-p
Odpovedať
ja som tiež nechcela, ale už je mi to jedno a za ušetrené peniaze môžem mať ešte niečo iné :-D 8-)
Odpovedať
tak skusim sa popytat ako je to s tou matnou a prispevkom :-| a uvidim aky velky je rozdiel ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?