Žiadosť o stavebné povolenie bez IS

Ahojte potrebujem radu. Dá sa požiadať o stavebné povolenie aj bez vybudovaných IS?Kúpili sme ornú pôdu a sme v tzv. spoločenstve ktoré nám vybavuje IS lenže problém je v tom že my sa potrebujeme čím skôr začať budovať (preto sme to kupovali :) ) a neviem či môžem požiadať o SP aj bez IS. Preto sa vás pýtam tích čo to majú za sebou ako postupovať v takom prípade..Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@kucerkaa stavebne by si dostat mala, avsak musis mat prislub pripojenia od kazdeho dodavatela a myslim, ze aj projekty k pripojkam.
Odpovedať
Opytaj sa na vasom SU, ale moze sa ti stat,ze tie IS tam aj 5 rokov este mat nebudes.
Odpovedať
@kucerkaa projektovu dokumentaciu na siete vyriesite aj v ramci projektu domu, problem by mohol nastat ak by k datumu kolaudacie domu neboli hotove a tym padom ani skolaudovane siete, bez nich by ste dom neskolaudovali.
Odpovedať
@benco ak IS stavia zdruzenie bude to pre viac RD, bude sa robit aj cesta,pripadne osvetlenie-to sa neda popri SP na RD,treba samostatny projekt,povolenia od policie,poziarnikov............
Odpovedať
@atlaska pravdu mas, to som prehliadol :-x
Odpovedať
@kucerkaa určite predtým ako dostaneš stavebné povolenie, musíš mať právoplatné územné rozhodnutie a stavebné povolenie na vybudovanie prístupových komunikácii a inžinierskych sietí. Počas výstavby RD, komunikácie a ani siete nemusia byť vybudované. Až v prípade, že budete chcieť kolaudovať RD, musí byť skolaudovaná celá líniová stavba, čiže cesta, chodník, verejné osvetlenie a všetky inžinierske siete.
Odpovedať
@petertn Odkial mas info, ze ku kolaudacii RD musi byt skolaudovana cesta a vsetky IS ? V stavebnom zakone paragraf 81b nie je nic take uvedene, aspon ja to tam nevidim. Ale nie som pravnik, preto sa pytam.
Odpovedať
@winstonsmith my sme to tie museli dolozit ku kolaudacii. A logicky ako sa da skolaudovat dom, ak nema IS skolaudovane=funkcne?
Odpovedať
Profilova fotka
dom nazvy ako rekreacna chata. sprav vlastnu studnu-uved ze studna je len na sprchovanie a wc,pitnu vodu budes riesit kupovanim mineralnej vody.sprav zumpu. chata bude bez el. a plynu.a si v pohode.rekreacna chata nemusi mat ziadne siete ani pristup ani statie pre auto atd.stav. zakon vravi ze kazda bytova jednotka teda aj dom musi mat zabezpecene 1 parkovacie statie.cize to auto sa tam musi nejako dostat.preto ta skolaudovana cesta.avsak chata moze byt aj v horach...v rekreacnej chate mozes mat aj trvaly pobyt.panicka ta mozno vysmeje ze stavas cgatu bez el. no je to mozne.vsetko ostatne sa da riesit zmenou stavby pred dokoncenim.z chaty na rodinny dom.ak tam bude cesta siete.xy domov stoji v okoli senca ba zahrad.osadach kde ludia byvaju a su to chaty.dufam ze som poradil.
Odpovedať
@plamen len aby mu stavebný úrad dal v území, kde je podľa územného plánu naplánovaná individuálna bytová výstavba, čiže rodinné domy, stavebné povolenie na rekreačnú chatu...
Odpovedať
@winstonsmith pokiaľ chceš mať skolaudovaný rodinný dom, musíš mať predsa zabezpečený prístup - čiže nejaká komunikácia, ale aj inžinierske siete - minimálne NN sieť. A oficiálne to máš až vtedy, keď je to skolaudované. Potom môžeš kolaudovať aj dom... Dokonca niektoré obce si dávajú podmienku, že najprv musí byť komunikácia a siete vybudované a skolaudované a až potom ti vydajú stavebné povolenie na RD...
Odpovedať
@petertn To je nejake podivne, kedze viem minimalne o dvoch domoch u nas v obci, ktore su skolaudovane a maju skolaudovane len IS ale cesta a chodnik skolaudovane nie su. Ta cesta dokonca ani nie je obecna, ale kazdy z vlastnikov domov ma od developera odkupenu nejaku jej cast.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@winstonsmith ku kolaudaci predkladas reviziu elektriky, pripadne plynu. Bez nej neskolaudujes. A reviziu nedostanes, pokial nie je revizia pripojek. S cestou je to trochu inak. Tam musi preukazat vlastnictvo a pri kolaudacii Ti len zapisu nedostatok, ze sa musi dokoncit do nejakeho terminu.
Odpovedať
@majkoj Aha, tak to som nevedel. Vdaka za info ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?