Vyjadrenie susedov k stavbe domu. Ako to má vyzerať?

Nemáte niekto vzor ako má vyzerať vyjadrenie majiteľov susedných pozemkov k stavbe domu?? Potrebujeme to k stav. povoleniu a netuším ako má vyzerať, čo všetko tam má byť uvedené
Odpovedať
neviem ci urcite ale toto posiela stavebny urad ludom ktory s vami susedia. ty to myslim nedavas. maju nato 15 dni aby sa vyjadrili.
Odpovedať
práve tých 15 dní chcem ušetriť a mať to vybavené sama skôr ;-)
Odpovedať
nam davali podpis na ziadost o stavebko ale pred 15 rokmi, teraz to uz vybavuje stavebny urad. Stavebny urad to posiela doporucenou postou,potom podla mna to musis mat od susedov podpisane overenym podpisom alebo na matrike.Mohli by to v buducnosti napadnut ze ti nic nepodpisali ze to niesu ich podpisy. Nasi susedia pocas nasho stavebneho konania previedli dom aj pozemok na dceru, museli sme to posielat znova ich dcere na vyjadrenie, neslo to zeby nam to sama podpisala.
Odpovedať
elenalen, vyjadrenie susedov nie je formalita. Nedá sa obísť, susedov si budú pozývať na úrad. Úrad posúdi, či boli dodržané všetky náležitosti, napr. dodržaná hranica po dva metre od obidvoch susedov. Ak susedia majú do dvora okná, ktoré susedia s vami tak až 3. metre. Svetlosť, teda, či váš domček nebude susedom tieniť. Tvar strechy, či sa sneh z vašej strechy nezosunie do ich dvora atď. Až keď budú obe strany spokojné, úradníci všetko skontrolujú, vymerajú, potom dostanete súhlasné stanovisko. A buď rada, ak to bude do 15. dní. Poznám aj takých, ktorí museli kúpiť iný projekt, pretože sussedia nesúhlasili aby ich dom vyčnieval o dva metre z radu. A tak majú namiesto plánovaného bungalovu poschodový dom. A ťahalo sa to rok. Tak pevné nervy.
Odpovedať
a inak neusetris nic, lebo spolu so susedmi sa vyjadruju 15 dni aj vsetky dotknute institucie, tak to mas potom jedno ci cakas na elektrarne alebo na seseda Jozefa. Vsetky institucie ti najprv daju suhlasne stanovisko, to podas na stavebny urad a stabeny urad zasa vyzve vsetky institucie ze sa mozu do 15 dni odvolat k neicomu s cim uz suhlasili - padnute na hlavu, ale je to tak podla zakona.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?