Vybavoval vám niekto stavebné povolenie?

Profilova fotka
Ahojte všetci chcem vás poprosiť vybavoval vám niekto stavebné povolenie ? Nam vybavuje architektka suma 500eur + kolky 90eur je to v poriadku ? Ďakujem veľmi pekne.
Odpovedať
1
2
Prečo si to nevybavíš sama? Stačí zájsť na pár úradov a dať im žiadosť a dokumntáciu. 500 eur ti za to nestojí?
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp mi to máme v pamiatkovej zóne všetko nam vybavuje architektka len mi nejde do hlavy že by stavebko stalo 500eur kolky sú nejakých 90eúr ale neviem preto sa pitam koľko vás vyšlo. D
Odpovedať
Profilova fotka
ak pôjdeš sama, bude ťa to stáť len tie kolky (u nás v TT to bolo 50e) + som platila vodárom za vyjadrenie 10e. Inak všetko zdarma, iba pár litrov benzínu a trochu času...lebo vyjadrenia som v 1 deň všetky zaniesla a počkala si, keď budu hotove všetky a vtedy som si to komplet znovu obehla...stavebny urad bez problemov, bez čakania...ja by som si to znovu vybavila sama, tak ako teraz :)
Odpovedať
Profilova fotka
to stavebko nestoji 500 eur, 500 eur stoji to, ze vam to vybavuje tretia osoba
Odpovedať
Profilova fotka
@janapol mi ideme stavať v Modre. A za koľko si to mala vybavené ? D
Odpovedať
Profilova fotka
@ninaclaudius no tak aspoň viem je to naša rodina a to je naozaj priveľa :-| co nam to vybavuje.
Odpovedať
Profilova fotka
vies, ceny su dohodou, takze si treba pozistovat po znamych a tak, no a ako sa dohodnes, tak to je uz na vas - jedna vec su naklady na kolky a ine doklady, ktore musis zaplatit uradom, a druha cast su za to, ze ti to niekto vybeha, ahoj :-)
Odpovedať
@salichat22 Nepamatám si koľko nás to stálo, ale možno tých 90 eur. Ešte sme platili za vyňatie pôdy nejaké peniaze.
Odpovedať
Ja som si to vybavujem sam , ale za 500€ vybavim aj ja xi
Odpovedať
Profilova fotka
mam taky pocit, že vodari, elektrikari, plynari majú na vyjadrenie 30 dni, takže max tych 30 dni..a stavebny neviem akú ma lehotu zo zakona, ale ako som priniesla papiere, tak o 2 tyzdne mi volali, ze to mam hotove...na tvojom mieste by som do toho šla, aj keď pracuješ, každý úrad ma niektory den aj do 17tej, takže sa to v pohode da. Najprv choď na stavebny, oni ti dajú zoznam, čo všetko potrebuješ (je to podla obce, resp. lokality, v ktorej idete stavať), potom si podaj žiadosti na tie dané potrebné úrady, tam som vždy nechala tel. kontakt, počas tej doby 30 dni mi postupne všetci zavolali, tak keď zavolal posledny, išla som si naraz preto, zaniesla na stavebny, kupila 50e kolok a čakala na vydanie stavebneho povolenia..to bolo tak cca o 2 tyzdne (neviem aku majú lehotu, možno tiež 30 dni...)takže celkovo max 2 mesiace, ale to prehanam, určite to bolo menej...
Odpovedať
@ninaclaudius A ďalšia vec je že na územnom konaní nemusí obhajovať vaše záujmy. Vykašle sa na to kde vám úradník posunie dom a aké námietky susedov uzná.
Odpovedať
@salichat22 A ďalšia vec je že na územnom konaní nemusí obhajovať vaše záujmy. Vykašle sa na to kde vám úradník posunie dom a aké námietky susedov uzná.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@radopp ano, pravdu máš, ešte sa platilo za vynatie pôdy, ale to bola nejaka smiešna suma ten kolok...v TT to mali za tyzden "vyňaté" :)
Odpovedať
@janapol ja som to tiez poroposielal po uradoch a uz len cakam :) tak snad si svihnu xi
Odpovedať
Profilova fotka
ja som bola milo prekvapená jednaním a rýchlosťou...lebo som tu čítala už všelijaké hororové scenáre, že polroka a pod. A ked mi vydali stavebné, potom to posielajú aj susedom, ktorý majú 2 týždne na to, aby sa vyjadrili, resp. nevyjadrili - tym padom súhlasia...ale je možnosť(ja som ju využila), že si to vezmeš a odnesieš to susedom sám a podpíšu ti to, čiže doba sa skracuje zo 14 dní na 1 deň :) a vtedy ti dajú razítko a stavebné je právoplatné :)
Odpovedať
Profilova fotka
@filipe1 vyššie odpoved :)
Odpovedať
@salichat22 Cudzí niekedy viac pomôžu ako rodina. :-( Však sa jej opýtaj,že prečo vám dala takú vysokohorskú prirážku?!
Odpovedať
@janapol Ak to nesúri, je jednoduchšie počkať 2 týždne ako behať po susedoch a pýtať podpis. Netreba robiť prácu za úradníkov.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp jasné, ak nesúri, nerobiť...len my máme susedov, ktorí sú 80% z roka vycestovaní a zohnať ich je hrúúúza ]-( takže som sa im vopred oznámila, že asi okolo takého dátumu budem potrebovať ich podpis a som za nimi zbehla..jednoduchšie som ich našla ja ako poštárka :)
Odpovedať
Tak my sme platili za vybavenie stavebka 700€ aj s kolkami..:-) :-) a nelutujem to,aj ked to je ozaj dost a teraz by sa tie peniaze zisli...:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Rozpis co všetko jr v tom : V pláne projekte mám zameranie a architekticke štúdio, Za vybavenie SP všetkých vyjadreni dotknutých organov, vybavenie zlucneho územného a SP cena za vyb : 550eur + 90 kolky. Je v tom 10 vyjadrení inštitúcií a rôznych úradov. + môže vybaviť zabezpečiť vyjadrenie stav dozora je potrebný k vydaniu SP pri podpise žiadosti o SP 100EUR. @janapol @radopp @filipe1 @marta2610
Odpovedať
@salichat22 nabudúce zavolajte mňa, ja Vám to spravím za 490 EUR, to sa niekto má, aj ja chcem takých klientov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Vyjadrenie stavebného dozoru za 100e? neviem, nechápem či to je len čisto potvrdenie, že vám bude robiť stavebný dozor alebo čo...my sme si našli stavebný dozor, ktorý si síce tiež účtuje 100e, ale v tom sú 4 výjazdy na stavbu zahrnuté a k tomu nám dal osvedčenie, že môže vykonávať stavebný dozor, ale čo presne koľko stálo, to neviem, proste sme platili 100e za potvrdenie + 4 výjazdy. (ak by bolo potrebných viac, potom sa na cene dohodneme). musíš sa rozhodnúť sama, ale ja by som osobne išla najprv na stavebný úrad, povedala v tejto lokalite idem stavať, čo všetko na to potrebujem...a sama uvidiš, že to zvládneš :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav No čo už.
Odpovedať
Profilova fotka
@salichat22 nie, nerob si tu hlavu z nikoho, my sme tiež laici, takisto sme veľa vecí nevedeli a ani nevieme, učíme sa za pochodu, takže radšej sa 10x opýtať ako spraviť hlúposť...ešte ti takto poradím, ak máš takú prácu, že 2-3 dni dovolenky v práci ťa vyjdú drahšie ako tých 500e, tak si to daj spraviť, ale mne to za to nestálo..ale nikto ťa tu neodsudzuje za to, ak si to spraviť dáš ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janapol Bude dohliadať na stavbu. Viem že by som to zvládla ale bojím sa žeto bude dlho trvať zajtra idem za projektantkov tak sa jej spitam za koľko to vie vybaviť. Lebo s pamiatkového uz rozhodnutie mam. To odnese nastavebny povedala a ide robyt projekt aj ten povedala že bude robyt cca 5,týždňov tak som jej hneď povedala že to je strašne dlho :-S Tak sa jej vsetko opytam ....
Odpovedať
@salichat22 za tych 550€ si mohla ist na dovolenku. odomna architekt chcel 200€ za vybavenie stavebka..som mu povedal ze netreba, tych par uradov si viem aj sam obehat :) takze najprv na stavebko tam povedali co treba..potom 1 minuta u vodarov-vybavene, 3 minuty u eletrikarov-vybavene, potom 1 minuta v Tcom-vybavene, 10 minut na SPP-skoro som ju zabil tu lenivu svinu co nemala zaujem ani poradit..,ale nakoniec vybavene, 5 minut na obecnom urade-vybavene, 1 minuta na zivotnom-vybavene.vsade okrem SPP boli velmi mili a ustretovi ludia za co im pekne dakujem. pisem o trnave, takze v inych mestach to moze byt inak. takze za par minut si vie nejaka trubka zarobit 550€ a pekne s usmevom..-ludia kedy uz konecne zacnete rozmyslat???
Odpovedať
Profilova fotka
@salichat22 všetci ti tu nakladajú, koľko do teba vôjde ;-) , vybav si to sama, všetko som si vybavil poštou a stálo ma to iba poštovné a poplatky...nerozhadzuj.
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo však preto rozmýšľam mužovi to nejde do hlavy koľko pita je to veľa tak uvidím čo zajtra sa dozviem. Vyde ma projekt s týmito papierovackami 2400eur a to je moc veľa. !!! Aj podľa mňa.
Odpovedať
zaujimave...mne to vybavil nas architekt a kedze sme vonku inak to ani neslo.stavebne povolenie doslo vcera a uz ked nam robil projekt tak povedal ze nam pomoze so stavebkom a tak sme mu nechali splnomocnenie na veci okolo stavebka a vybavil to.stretnem sa s nim asi o cca dwa tyzdne tak som zvedavy co povie.podla toho ako ho poznam nebude chciet nic ale dve tri stovky mu dam za ochotu urcite;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?