Prerušené stavebné konanie

Dobrý deň, poprosila by som o informáciu, ako sa postupuje v prípade prerušenia konania o dodatočnom povolení zmeny stavby po uplynutí stanovenej lehoty na dodanie požadovaných dokladov. Ako susedia žiadame doplnenie posúdenia vplyvu vybudovaných prípojok susednej stavby vzhľadom na vzdialenosť od našej nehnuteľnosti. Konanie o dodatočnom povolení zmeny susednej stavby bolo prerušené 01.02.23 v lehote najviac 30 dni od doručenia rozhodnutia, no po uplynutí uvedenej lehoty sme nedostali žiadne vyjadrenie. Na našu žiadosť zo dňa 14.04.23 o informáciu o aktuálnom stave konania sme obdržali odpoveď, že stavebník v stanovenej lehote podal žiadost o predľženie termínu predloženia dokladov, čo mu stavebný úrad odsúhlasil do 5.4.23, v predľženej lehote stavebnik doklady predložil a v súčasnosti je konanie v štadiu posudzovania. Nemali sme byť aj my ako účasníci konania, požadujúci predloženie dokladov, informovaní zo strany úradu keď došlo k zmene lehoty?
Odpovedať
Áno, mali ste byť. Ak stavebník doplnil podklady, mali ste byť tiež upovedomení, že tak urobil a mala byť určená lehota na nahliadnutie do spisu a podanie námietok.
Odpovedať
@moratibru dakujem za odpoved, konanie je stale prerusene...ako nas informovali po ziadosti z nasej strany aktuálne je "konanie v štádiu posudzovania"...takže predpokladám, že bude určený ďalší termín konania a lehota na nahliadnutie do spisu..zaujimalo by ma však, či sme nemali byť informovaní keď došlo ku zmene lehoty na základe podania žiadosti stavebníka, oficiálne sme boli písomne upovedomení iba o prerušení konania v lehote najviac 30 dní v rozhodnutí zo dňa 01.02.23...a potom žiadne informácie až kým sme nepodali žiadosť na obecný úrad dňa 14.04....
Odpovedať
@bebinek takto, konanie zacina na žiadosť niekoho, čiže od podania žiadosti je začaté. Môže sa prerušiť, keď sa zistí, že niečo treba doložiť... Počas prerušenia sa nerátajú lehoty a ani sa v podstate nič nerobí. Čiže ak je konanie prerušené, nemajú čo posudzovať. Ak bol vyzvaný, že má niečo doplniť a on to doplnil, dňom doplnenia konanie pokračuje. O doplnení vás mali informovať. Okrem toho, netreba si mýliť pojmy, konanie je celý ten proces, konkrétne stretnutie k veci je pojednávanie. Ako účastníci konania máte byť o všetkom informovaní.
Odpovedať
@moratibru ďakujem za vysvetlenie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?