Predbežné vyjadrenie starostu obce

Máte niiekto skúsenosti so záporným vyjadrením sa starostu k budúcej stavbe a ešte aj nie písomne , ale iba po telefóne??ako ste to riešili...a ešte aj nemá nijaký rozumný dôvod, ani územný plán obce , ani nič ..prosím o príspevky
Odpovedať
1
2
ano, mám. Musia ti to dať aj písomne a napísať tam kvôli čomu ti povolenie zamietli, aby ste vedeli spraviť opatrenia.
Odpovedať
@rebelix na urade mi to zobrali 8.8.a v piatok mi len volali,ze sa mi nemaju k comu vyjadrit lebo som jej nepredlozila LV.pritom neviem na co ked existuje katasterportal.Lv potrebujem az na stavebne konanie a nie na predaezne vyjadrenie.a nevies ako postupovat,ked mi to len zavolali a nedali mi to pisomnou formou?
Odpovedať
Profilova fotka
@evka2102 Ahoj, mala by si napisat o co si ziadala 8.8. ,aby sme sa vedeli my vyjadrit, ked nie o stavebne povolenie, tak o uzemne konanie? Tak ci onak musia sa pisomne vyjadrit, ze je napr. potrebny LV s kolkom, nielen vypis z katasterportalu. Odporucam zajst na urad a spytat sa priamo starosty, nezabudnut zabrat pokoru a neustale si kusat do jazyka :-D
Odpovedať
asi im budeš musieť zaniesť to LV-čko a potom uvidíš...
Odpovedať
Zavolaj im naspat, ze to chces pisomne aj s odovodnenim. Tu na Slovensku si uradnicky nic vyladavat nebudu na ziadnom urade - vsade potrebujes vsetko dolozit ty aj verejne dostupne info. Tu je absurdistan jak vysity. Nebudu predsa oni podla cisla parcely nieco hladat na internete. Mozno im stacilo pozret na vybraty dom a usudili, ze taky nedovolia ostavit a hotovo.
Odpovedať
@atlaska oni dom ešte nevideli, to mi mali dať len predbežné stanovisko, ktoré budem potrebovať na pozemnkoý úrad kôli vynímaniu ornej pôdy...skor by som povedlaa, že starostka sa chce robiť dôležitá...lebo na stavebnom úrade v okresnom meste mi povedali, že mi ho normálne mala dať ...dokonca aj bez LV...a so starostkou je veľmi ťažká komunikácia....najprv vyprávala, že je rada, že v obci stavajú mladí ľudia a teraz sme 3-4 čo chceme stavať a ona robí všetko možné aby naťahovala vydanie jedného blbého papiera...
Odpovedať
vyzerá to ako keby chcela niečo do vačku :-D
Odpovedať
@rebelix šak chcieť môže...teraz ju momentálne obchádzam a riešim všetko cez pána zo stavebného...takže keď ona povie, že je to ok, tak myslím že si môže akurát tak do tých vačkov vodu naliať ...:-)
Odpovedať
@evka2102 ahoj uz si to vybavila, ja to tiez teraz riesim a nas starosta mi povedal ze ziadost nestaci, on musi mat aj prefotene osadenie stavby na pozemku, tak sme museli prve dat urobit projekt aby sme sa dalej pohli.Ked nam nedovoli tam stavat tak az potom si ma zapameta ked som vysolila toklo prachov za projekt. ]-(
Odpovedať
Je smiesne ze obce prebrali agendu stavebnych uradov, casto tam sedia ludia, ktori nemaju sajnu o vykresoch a ani o stavebnictve. Totalne kocurkovo tato krajina, kvoli chobotinam clovek cestuje do okresnych miest ale agendu stavebnictva a povolovania stavieb pomaly preberu vajdovia v osadach.
Odpovedať
@majuska451 ahoj,ja už predbežne mam.len ja som mala dost zlozite vsetko.osadenie ,ale neppotrebuje určite.ak chceš do spravy ti napisem co postupne potrebujes.len mi napis aky mas pozemok a co okrem projektu mas.a mas to tiez ornu pňdu?
Odpovedať
pozemok mame trvalo travnate porasty, zatial nemame nic okrem projektu, ktory este ni je uplne dokonceny ale uz viem kde presne co sa bude nachadzata, projektanta som pytala osadenie pozemku bez toho by sme sa u nasho starostu nepohli.Tak som starostovi ten papier odniesla spolu so ziadostou a on my to stanovisko ma poslat, len neviem kedy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
presne tak suhlasim @niless ale co uz to je nase Slovensko
Odpovedať
@majuska451 no ma na vyjadrenie 30dni.ale musis ho nahanat. 1.je projekt ten pyta kazdy.my sme museli davat robit aj geometricky plan najprv koli pozemku nachadzajucom sa mimo zastavaneho uzemia obce.a mame katalogovy dom takze sme museli dat robit zvlast pripojky+osadenie.osadenie od projektanta museli dat zase geodetom a ti to zakreslia nanovo a daju do katastra.mi teraz riesime vynimanie oqnej pody.ale teba sa to podla mna nebude txkat.ale odporucim ti -chod na rtavebny urad vo uasom okresnom meste s mapou katastra a oni ti presne povedia.starosta je opravnena osoba stavebne konanie podpisat ale kona stale len stavebny urad.napr.budes potrebovat suhlas od elektrikarov a povolenie kam sa mozes pripojit.vodovod,kanal ak ma obec tak povolenie od starostu.no je tam toho dost vela a vsetko na seba nadvazuje.ide vlastne o tvoje podmienky ake mas vytvorene...ci je to v obci,ci su vedla domy alebo ci tam nic nieje.najlepsie budes mat zober mapu s katastra list vlastnictva projekt a proste vsetko bo mas a chod na stavebny urad a pytaj si osobu ktora ma vasu obec na starosti a jednaj aj s nim.starosta aj tak musi tiez komunikovat s nim ,takze je lepsie ked budes jednat s oboma.a starostovia kolkokrat sami nevedia co maju robit.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless to sa vraj coskoro skonci, obce pod 5000 obyvatelov vraj SU mat nebudu.
Odpovedať
@evka2102 dakujem ale uz teraz mam z toho kocurkovo ;-)
Odpovedať
@majuska451 neni zač.držím palce.ja už vybavujem od júna a ešte to vidim na nejake 3mesiace v lepsom pripade,ale ty to mař jednoduchsie trosku.keby nieco chces vediet a budem vediet poradit tak kludne napis.
Odpovedať
@evka2102 dakujem velmi pekne :-)
Odpovedať
@evka2102 uz nam dal starosta stanovisko obce a tak som uz vybavila aj pozemkovy urad, dufam ze to bude napredovat :-) a do jari to vsetko vybavim
Odpovedať
@majuska451 pracovnicka na obvodnom pozemkovom urade mi povedala, ze kludne si mozem ist uz po ziadost na staveny urad, tak som tam bola, dali mi papier a nevies mi poradit co teraz zajst na plynarne, elektrarne, vodarne, tcom, nech mi daju vyjadrenie, alebo ako si pokracovala ty?
Odpovedať
@evka2102 pracovnicka na obvodnom pozemkovom urade mi povedala, ze kludne si mozem ist uz po ziadost na staveny urad, tak som tam bola, dali mi papier a nevies mi poradit co teraz zajst na plynarne, elektrarne, vodarne, tcom, nech mi daju vyjadrenie, alebo ako si pokracovala ty?
Odpovedať
@majuska451 aj my sme museli mat najskor projekt a osadenie stavby.. aby vedeli o aky typ domu ide, aj ked na danom mieste nebol uzemny plan, nemali sme zlucene stavebnepovolenie s uzemnym konanim. takze vsetko zvlast, museli sme dat vypracovat urbanisticku studiu co je v podstate uzemny plan v danej casti obce... obec ma zo zakona 30 dni na vyjadrenie sa , samozrejme bude oboznamovat vsetkych ucastnikov konania, cize majitelov susednych parcely a bude zrejme cakat na to, kym uplynie odvolacia lehota 15 dni myslim.. ak sa nikto neodvola zo susedov, posle vam kladne vyjadrenie snad
Odpovedať
Profilova fotka
@majuska451 a co Ti povedali na SU, dostanes stavebne aj na parcelu s TTP s tym, ze mas vyjadrenie pozemkoveho uradu, ze sa to potom zmeni ? Ozaj sa to uz takto da ?
Odpovedať
@majuska451 no na stavebné potrebuješ List vlastníctva s 8eurovým kolkom, snímok s katastra s 8eurovým kolkom... projektová dokumentácia 2x +osadenie a prípojky...od elektrikárov povolenie a schválenie osadenia, ktoré ti robil architekt.....ale teraz rozmýšlam ako ti robili osadenie len samostatne??nemáš tam prípojky??lebo ja som musela najskor písať na elektriku žiadosť, kde sa môžme napojiť...oni mi poslali číslo stĺpa a to som dávaala projektantovi a ten podla toho robil do osadenia aj prípojku na elektriku a vodu.....a osadenie musí ísť naspäť na schválenie elektrikárom, že s tým súhlasia a pošlú ti vyjadrenie, to ide na stavebné....vodovod potrebuješ povolenie obce, s plynom neviem mi tam nemáme, ale podľa mňa budeš museť poslať žiadosť plynárom a oni sa ti vyjadria čo a ako...a na tcom ani nikde som nič neposielala, také som ešte neriešila, ....ani mi to nikto nekázal....Vyhlásenie + osvedčenie niekoho kto ti bude ako stavebný dozor....a pri podaní už len zaplatíš 50eur je za žiadosť na dom + 10eur máme žiadosť na čističku, ešte sa tam potom podáva žiadosť o povolenie drobnej stavby aj za vodovod , aj za elektriku....a už ako písala @lucka1987 čakáš...SU bude kontaktovať majiteľov susedných pozemkov a sú tam odvolacie lehoty, ktorré sa musia dodržať.....a neviem ako to máš či tam v obci máte územný plán, lebo ak nie tak si ešte teraz v pondelok zanes žiadosť aby sa spojilo územné konanie so stavebným...mi to tak robíme teraz budeme ich mať spolu.....a tiež mi nieje jasné ...či sa to nevyníma ttp ako orná pôda či ti hned dajú povolenie, lebo ja som musela dávať po osadení robiť aj geometrický plán pr odňatie ornej pôdy a zapíšu to až keď sa to schváli na pozemkovom a to tiež budem dokladať na stavebné...@majkoj
Odpovedať
@lucka1987 pokial viem mozes zozbierat podpisy od susedov a mas 15 dni v suchu.
Odpovedať
@majkoj ano presne tak ako si to napisal, tak pochybujem ze u nas to je tak a u vas by to bolo inak
Odpovedať
@evka2102 na papieri osadenie stavby mam aj pripojky, voda, elektrina, plyn.Nas projektant bol pozriet na pozemku a hned si pozrel aj stlp ktory mame najblizsie k pozemku a smerom k nemu nam nakreslil pripojku. Ja som tu na MS citala ze musis mat aj vyhlasenie od Tcom koli tomu ci im dom nebude zasahovat do ich kabloveho vedenia, alebo ako to mam napisat. :-) Pan starosta mi povedal ze budeme mat zlucene uzemne konanie so stavebnym. A kedy si to robila to odniatie ornej pody. Aj nas projektant mna na to upozornoval ze asi od maja im vysiel novy zakon, ale oni kym zistia o co ide a ako to maju vlasne robit tak im to trva aj tri mesiace a potom konecne vytlacia nove talciva a robia to tak ako im to udava zakon.Hovoril mi ze k ma budu pitat novy geometricky pla, tka mu mam zavolat a on sa s nimi porozprava, ale nic take ma nepitali a este mi to aj tak vysvetli ze po novom je nepotrebny geometricky plan.A este sa ta chem opytat je medzi tym nieaky rozdiel odnatie a vynatie?
Odpovedať
Profilova fotka
@majuska451 no u nas to definitvne inak BOLO :), kedze ma zo stavebneho uradu vyponklokovali s tym ze na TPP stavat nemozem :), ale to bol rok 2010...
Odpovedať
@majkoj presne tak bol to rok 2010 a za chvilu mame rok 2014 takze hoci co sa moze zmenit za tie roky, kazdy mi vravel ze si to musim prve vynat a tak mozem pokracovat vo vybavovani stavebneho povolenia aj stym som isla na pozemkovy urad ze si podam ziadost na vynatie a tam ma pracovnicka uradu prekvapila, ze to uz tak nefunguje, ze sa dava len ziadost na suhlas a az potom sa to bude menit
Odpovedať
@majuska451 hlavne si vsetko pytaj na papier.aj to zlucenie stavebneho a uzemneho.schvalenie od ejektrikarov od nas pytaju na stavebne konanie.mi mame ornu podu najprv vynimame a potom podavame na stavebne.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?