Pozemok vlastní manželka. Môžu byť uvedení v žiadosti o stavebné povolenie obaja manželia?

alebo vyhradne len manzelka, kedze je vlastnicka pozemku?
Odpovedať
samozrejme,nieje v tom vobec ziaden problem
Odpovedať
Neviem ako je to ked ste manzelia, ale mi sme boli pred svadbou pozemok bol namna pisany. a vtedy snubecna som musela vyskrtnut zo stavebneho povolenia a aj s projektov co sa nam odzrkadlilo na kolaudacii ani tam nemohol byt a to sme uz boli manzelia a na kataster zapisu len mna iba ak by sme mali od notara dohodu.
Odpovedať
Profilova fotka
ak chcete zacat stavebne konanie,prve co musi urobit tvoja manzelka je,ze ti daruje polovicu pozemku.inak vam nevydaju stavebne povolenie,tak to bolo v nasom pripade.mala som zdedeny pozemok v 1/1 po dedkovi,ale som musela polovicu darovat manzelovi.a na stavebnom povoleni nemusite byt obaja napisani,to je automaticky napoly ak ste manzelia a nemate medzi sebou nejake predmanzelske zmluvy spysane.aspon myslim.či?
Odpovedať
@katka8 ... @jina29.... my sice manželé nejsme, ale pozemek vlastním já a o stavební povolení jsme žádali oba a dům je nás obou, pozemek jen můj .... při vkladu do katastru jsme ale museli doložit smlouvu o výstavbě mezi námi oběma, ve které bylo uvedeno, že já souhlasím se stavbou na mém pozemku a že stavba bude v podílovém spoluvlastnictví ... takže žádné darování pozemku nutné není :-)
Odpovedať
nám stačila zmluva o zriadení vecného bremena pre manžela, bez toho nám stavebko nechceli dať na oboch, ale myslím že stačí aj zmluva o prenájme
Odpovedať
No my sme mali skoro tiež tento problém, lebo stavať sme mali na 2 pozemkoch, pričom 1 sme vlastnili obaja a 1 len ja a pani na stavebnom urade nám povedala, že ak má byť stavebko na oboch, musime spísať zmluvu o vecnom bremene..-.nakoniec sme to vyriešili tak, že sme stavbu umiestnili len na predný pozemok, ktorý vlastníme obaja, ale stavebko ešte nemáme, tak dufam, že už nebudu robiť problémy.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali tiež taký problém. Pozemok je napísaný na mna a na stavebnom sme si dali žiadosť obaja tak sme to museli škrtnúť, alebo zriadiť si zmluvu z vecným bremenom tak spe manžela napísali že je investor :-) . Pri kolaudácii sa dáme zapísať obaja.
Odpovedať
Pozemok vlastním iba ja a na stavebnom povolení, aj projekte sme uvedení obaja (ale nie sme manželia). Žiaden problém nebol.
Odpovedať
na stavebnom povolení môže byť iba vlastník pozemku, resp. tam musí byť nejaká nájomná zmluva. ale ked dostaváte dom a predložíte na kataster sobášny list tak kataster napíše stavbu už na oboch manželov.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my to mame tak, ze manzelka je majitelka pozemku, ja som uvedeny ako bremeno :-) no a stavebne mame vydane na citujem " Jozko Hrasko a manzelka " a nebol s tym nikde problem. Ale moze to byt tak, ze iny kraj iny mrav :-), niekomu to moze vadit niekomu nie, Vela stastia
Odpovedať
Profilova fotka
ked sme zacali vybavovat stavebne, pozemok bol na mna. na stavebnom sme uvedeni obaja s tym, ze ku kolaudacii bude musiet byt pozemok na oboch. brali sme uver, banka s tym nemala problem..do dnes! pretoze dnes nam prisiel papier ze zastavili vklad do katastra (navrh na vklad uz davala banka koli uveru), prave preto, ze je pozemok pisany len na mna a o uver ziadame obaja..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
ja mam podobny problem: pozemok je moj, na ziadosti o vydanie stavebneho povolenia je moje meno, stavebne povolenie bude teda tiez na moje meno, len neviem ci nebude problem ked na projekte je ako investor alebo zadavatel pisany piatel. snad zacneme stavat este pred svadbou. po svadbe bude uz manzel brat uver, a nebude problem kedze nefiguruje nikde na stavebnom povoleni?? zhrniem to: daju nam stavebne povolenie ked ziadatelom som ja a na projekte vsade pisany priatel? druha vec: moze brat uver po svadbe ked stavbne povolenie bude dufam vydane este pred svadbou na moje meno???
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?