Oplatí sa dať 400€ za vybavenie stavebného povolenia?

Ahojte, neviem sa rozhodnut. Nas projektant ponuka sluzbu - vybavenie stavebneho povolenia. Za 400 Eur. Kolko by ma to vyslo, ked by som to sam obehal a ci sa to podla vas viacej oplati si zaplatit a pohodlne si pockat, alebo obehat? Kolko by mi to mohlo trvat? Je to tazke obehat? Co by ste si po skusenostiach vybrali vy? Niekto mi vravel, ze tych 400 eur mozem zaplatit na zaciatku a zrazu pri konci stavby zistim, ze by sa mi tych 400 eur zislo. Porardte mi prosim, co sa mi oplati viacej. Dakujem za vsetky odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my sme sa rozhodli obehat si to sami lebo 400-500 eur sa mi zdalo dost. Ale kvoli SPP ktore sa proste vybavit nedalo, pretoze v SPP sa im nejako zmenili podmienky a bolo nam povedane ze nam to proste nedaju. Tak sme zaplatili takemu podobnemu cloveku len samostetne za SPP vyjadrenie k stavbe 60 eur. Ostatne som vybavovala sama = 0 eur. Prejazdili sme cca 200 km (cize rataj benzin). V robote ja nemam problem si ist nieco vybavit, takze dovolenku som nepotrebovala. Si to teda spocitaj :) Casovo 2 mesiace
Odpovedať
záleží to skôr na tom, čo je pre vás prospešnejšie. My sme si to zaplatili, pretože i keď nemám problém si to vybaviť aj sama, podnikám a nikoho sa nemusím pýtať o voľno príp. dovolenku teda času by som mala koľko potrebujem, no zvážili sme si pre a proti a jednoznačne mi lepšie vychádza zaplatiť si 500 € za to, že to za mňa vybehá niekto iný. Za ten čas, čo by mi trvalo behanie po úradoch si zarobím niekoľkonásobne viac, takže ušetriť 500€ by pre mňa znamenalo viacnásobnú stratu u manžela detto, takže treba sa na to pozrieť aj z opačnej strany.
Odpovedať
Profilova fotka
@marianka_21 presne, no mne sa to zase oplatilo vybehat :) proste zalezi od vela veci
Odpovedať
My smer zaplatili 1 100 eur, ale nelutujem ani jedno z tych eur. Nermam cas behat po uradoch. Clovek, ktory tento inziniering robi a v danej lokalite pozna ludi, dokaze vsetko vybavit ovela skor. Ak mate cas a nervy na behacky, zvladnete aj sami. Ak je vam cas vzacnejsi a rozculovanie sa si chcete odlozit az na samotnu stavbu :-D , potom odporucam tuto sluzbu vyuzit :)
Odpovedať
Profilova fotka
Mýslím že 400 eur je výborna cena za tie ušetrené nervy :)Myslím že za tie peniaze by si toho vela nenarobil v dome keby si ich ušetriil.Treba si na papier napísať koľko úradov musíš obehať a rozhodnúť sa či ten čas za to stojí. Treba si tiež dohodnúť čas za ktorý to bude vybavené a možno nejaké pokuty za oneskorenie aby si náhodou nečakal 5mesiacov...
Odpovedať
Profilova fotka
@2l8 ahoj, my sme poverili vybavovaním stav. povolenia človeka, ktorý to robí ako na bežiacom páse, čiže vie čo, kde, ako, kedy, atd...proste ušetril nám čas a kopec nervov..platili sme 600 eur dokopy aj so všetkými poplatkami čo sú potrebné k tomu...takže 400 eur je v poho cena:) ;-)
Odpovedať
Fuha, vyzera to tak, ze zaplatit si to je asi lepsie ... :) no je to dost, ale ako vidim byva to aj vacsia suma. A to este ponuka aj sluzbu osadenie domu a pripojky 350 Euro ... Zobrat to nezobrat? :) Takze po skusenostiach by ste to zhrnuli - zaplatit si sluzbu ci nie? :)
Odpovedať
My si platíme 250 € ;-) Náš čas je drahý a nemáme nervy na úradnícku byrokraciu ]-( Stačila skúsenosť s katastrom :-p
Odpovedať
Profilova fotka
stavebné povolenie 200 eur s poplatkami, osadenie + projekty prípojok 250,- kontakt v IP, okres NZ
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?