Meranie radónu

Profilova fotka
Dávali ste si robiť meranie výskytu radónu pred začatím stavby? Je to potrebné k stavebnému povoleniu?
Odpovedať
@topvideo nie a nie. Napriek tomu som pouzil protiradonovu izolaciu. Pri celkovych nakladoch stavby to nie je az taka polozka.
Odpovedať
Profilova fotka
@winternight na Slovensku to fakt není povinné?? V ČR vám bez protokolu radonového indexu pozemku nedají stavební povolení...
Odpovedať
@catt82 pred 2 rokmi to urcite nebolo. A nezachytil som, ze by sa to zmenilo.
Odpovedať
urcite to nie je povinne, rozhodnutie je ponechane na stavebnika
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser @winternight Dík za info, nemohol som sa dopátrať, ale uvidím ešte, čo povedia na stavebnom úrade.
Odpovedať
Tento rok to urcite nie je povinne. Niekde som pocul, ze sa suska o zavedeni takejto podmienky, ale stale urcite nie je. Nemusi to ale byt zla vec. Ak ale tak ci tak chcete pouzit foliu s protiradonovou ochranou, tak je to asi jedno.
Odpovedať
Ja som si nechal spravit vyskyt radonu a namerali mi zvysene hodnoty, ale iba na niektorych miestach. Ale pre istotu dam protiradonovu izolaciu na celu zakladnu dosku
Odpovedať
Profilova fotka
@choroner kto to meral, koľko to stálo? Dík
Odpovedať
@topvideo Robil to pan co mi vybavuje stavebne povolenie (kvetoslavov), presnu cenu neviem. Platil som 185euro spolu s geologicky vykopom a prieskumom.
Odpovedať
Profilova fotka
@winternight to je zajímavé, že to u vás není povinné (většina lidí si to ale stejně asi nechá pro jistotu změřit, že?) Našemu sousedovi naměřili nízký index - i tak dal protiradonovou fólii, no a při kolaudaci mu naměřili tak vysoký radon, že mu odmítli dům zkolaudovat a musel dodatečně dodělávat nějaká protiradonová opatření... :-| @topvideo nás to měření radonu stálo 1900 Kč (nevím jak u vás, ale zde je to taková průměrná cena ;-) )
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
My sme si dali merat radon. Platili sme 160€. Firma z BB, ak je zaujem, poslem kontakt
Odpovedať
Tak som z toho jelen. Ked sme si davali robit inzinoersko-geologicky priesku, na toto som sa pytala nezavisle dvoch geologov. Obaja mi povedali, ze akakolvek izolacia neprepusti radon, takze aj obycajna ipa je ako izolacia v pohode. A ze protiradonove izolacie je zas len vytahovanie penazi z vrecak ludi. Tak ako to teda je?
Odpovedať
Článok sa načítava...
http://www.geology.sk/images/odd_geof...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?