Kde zoženiem označenie "stavba povolená"?

Mozete mi prosim poradit, ci oznacenie STAVBA POVOLENA,ktore sa ma umiestnit na stavbe na viditelnom mieste vydava staveb.urad po spravoplatneni staveb.povolenia alebo si tento stitok staci "vyrobit" doma na Pc....
Odpovedať
a je to predpis, resp. je to povinne? lebo mi taku tabulu zatial tiez nemame, a nikto mi nevedel povedat, ci ju treba a kde ju mam pytat.
Odpovedať
Da vam ju stavebny urad az vtedy, ked uz budete mat stavebne povolenie opeciatkovane - platne. V ziadnom pripade si to nemozte doma vyrabat...., ma to original peciatku. Nam poradili na obecnom urade, ze si to mame prefotit a ten prefoteny si dat na plot...a original nech necham doma. A ci je to povinne? Podla zakona to mat musis...a na viditelnom mieste ale my to momentalne na plote nemame, lebo nam to uz viac krat uchytil vietor :-)
Odpovedať
Áno presne tak, aj nám ju dal stavebný úrad, keď sme si boli dať "opečiatkovať" právoplatné stavebné povolenie. Síce nám to neporadili, ale prefotili sme si to a originál máme doma. Povedali nám, že väčšinou to ľudia na stavbu nedajú, ale podľa zákona to tam byť musí. My to máme, síce nám to párkrát viselo na poslednej lepiacej páske :-), ale vždy sme to stihli prilepiť, kým to odfúklo... Takže je to povinné a ak to aj tak máte, tak načo zbytočne riskovať a nedať to tam? Samozrejme, ak to uchytí vietor, tak to nie je Vaša chyba, ale vysvetľujte to niekomu :-D .
Odpovedať
ahojte,my máme povolenie opečiatkované dávno a nič sme nedostali a nám povedali,aby sme si to napísali :-| My to tam tiež nemáme,podľa mňa je to somarina,lebo tiež som počula,že to vietor unáša :-N tak ten kto bude mať problém ukážem mu opečiatkované stav.povolenie ;-)
Odpovedať
dakujem za odpovede, mi sme to oznacenie tiez nedostali, ale min.tyzd, nam susedia odkazali, ze nejaky chlapik v "obleku" sa pytal na stavebnika, cize na nas, a ze preco tam nie je oznacenie, aspon sused nam to tak podal...ale nevieme kto to bol a preco sa pytal..... mi cakame na spravoplatnenie staveb.povolenia uz asi 4mesiace-nas stavebny urad ma cas na vsetko- .
Odpovedať
jarulka: treba zajst na stavebny urad, aby vam na stavebne povolenie, kt. mate vyznacil pravoplatnost... to vam domov nebudu posielat...
Odpovedať
sharin: no ja viem, aj to tam mame, len pani zo stavebneho uradu to este nespravoplatnila, pretoze jej stale nejaka dorucenka este chyba, bola som tam uz asi 5x, stale nieco k tomu hladala a nevedela to spravoplatnit, potom som jej dala uz cislo nech mi zavola ked to je hotove....
Odpovedať
Väčšinov majú stavebné úrady predtlačenú tabuľku, kde sa vypíšu základné dáta názov stavby,číslo stavebného povolenia dátum právoplatnosti, stavebný dozor alebo dodávateľ, termín začatia, ukončenia. Tento štítok si môžeš vyrobiť aj sama min. A4.Musí byť na viditeľnom mieste.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?