Garaz-cierna stavba

dobry den,byvame v RD, ktory chceme odkupit od manzelovho brata, cez hypotekarny uver. Znalec nam dom ohodnotil na sumu 4 nasobne vyssiu,ako je vyska uveru. Banka nam ziadost zamietla,pretoze na LV, ani na katastralnej mape, nie je zobrazena garaz. Manzel si ju postavil v roku 2000, nikomu sa nepytal, neziadal o stav. povolenie, teda je to cierna stvaba...Teraz to chceme dat do poriadku. Aky je postup ? a ako dlho by nam to trvalo ? dakujem za vsetky odpovede...
Odpovedať
Profilova fotka
@patulka83 čiernu stavbu treba zlegalizovať, to znamená ísť na stavebný úrad vašej obce, kde ti presne povedia návod...
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.podnikam.webnoviny.sk/ekon...
Odpovedať
Profilova fotka
presne ako píše topvideo. Aj my sme si postavili garáž skôr, ako sme mali povolenie, ale ani nás nenapadlo, že plechovú búdu treba tiež vybavovať po úradoch. Teta na stavebnom úrade nám vysvetlila, čo všetko treba doložiť, projektant nakreslil, stavebný úrad posúdil, poslal pokutu, tú sme uhradili a stavebné povolenie vystavil. Ideme stavať ale aj chatu, tak to jedným vrzom berieme všetko a kolaudovať budeme potom naraz.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
A možem prosím Vás vedieť o akú výšku pokuty sa jednalo? My sme postavili drevený prístrešok a tiež sme nevedeli, že treba stavebné povolenie /je prilepený k domu ]-( / a bojím sa zavolať na SÚ a opýtať na pokutu... ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?