Dokedy treba mať vykonanú kolaudáciu?

Profilova fotka
Chcem Vás velmi pekne poprosiť, dokedy od vydania stavebného povolenia treba mať nový rodinný dom skolaudovaný?? A čo to tak cca všetko dokopy stojí?? Ďakujem pekne za Vaše rady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no my,ked sme vybavovali na nasom obecnom urade stavebne povolenie,tak v jednej kolonke na tlacive sme museli napisat rok kolaudacie.ak to dovtedy nestihame,musime poziadat o odklad.tak sa skus pozriet,aky datum tam mate...a co to stoji by som rada vedela aj ja,este kupime dazdove zvody a tiez chceme zatocit ten kolotoc s nazvom kolaudacia.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali napisane v stavebnom povoleni, ze do 2 rokov od pravoplatnosti stavebneho
Odpovedať
Profilova fotka
procti si vase stavebni povoleni, tam je to napsane
Odpovedať
Profilova fotka
nam zase povedala pani na urade, ze stavebne povolenie ak je raz vydane, tak je to uz v podstate jedno, pretoze ho predlzia vzdy a je jedno ci prideme kolaudovat pred alebo po jeho skonceni... jedine na co treba davat pozor je, ak mate nahodou hypoteku, tak tam banka kontroluje, kedy koncilo stavebne povolenie a chce dokladovat kolaudaciu, inak to beru tak, ze sa nevydokladoval uver.. tiez to ale nerobia okamzite ako skonci stavebne povolenie.. A co sa tyka poplatkov, tak treba ratat nejake poplatky za revizie ( napr. ak mate komin), pripadne tepelny certifikat.. neviem ci sa plati nieco aj uradom za kolaudaciu, nepamatam si, ze by nam nejaky poplatok spominali =-)
Odpovedať
spravidla treba skolaudovat do 2 rokov od vydania stavebka,ale da sa stavebko predlzit. platis za energeticky certifikat-niee kazdy SU ho vyzaduje, kominarovi za certifikaty a poplatok na stavebnom urade podla toho ake su naklady na dom.teda kolko ta stala stavba, aspon u nas je to takto odstupnovane myslim ze od 30-100€ a potom este postovne alebo benzin ak si ides po potvrdenie ohladom maleho zdroja znecistenia ovzdusia.
Odpovedať
Profilova fotka
na stavebnom povoleni je pisane, ze do dvoch rokov, ale ak nemate hypoteku ako spominala zuziq, tak nie je problem si to predlzit. my sme teraz kolaudovali skoro po 5rokoch, neponahlali sme sa, nic nas nesurilo. a poplatky? tusim aj za vzduch sa plati, katastrofa. my sme platili za energeticky certifikat, geodeticke zameranie (to bolo najdrahsie), revizie od kominara, elektriny, poplatok za podanie ziadosti na kolaudaciu na OU (ten je podla rozpoctu na dom, ktory mate napisany zase v projekte) a aj za jedine razitko a podpis od vodarov. tot nas dokopy stalo cca 640€, takze celkom fajn palka :-S ale hlavne, ze uz to mame za sebou ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Aktuálne je to trocha inak s poplatkami, rozhodujúcim faktorom je zastavaný priestor m3 t.j. šXdXv, ako kváder to rátaš...
Odpovedať
my kolaudujeme teraz prave. poplatok 279e. v stavebnom povoleni je asi napisane, ze do kedy musi byt skolaudovane. alebo zas ak mate hypoteku, tak aj v zmluve to mate napisane. a okrem toho sa plati samozrejme vsetko, revizia komina, revizia hromozvodu, rozbor vody, energeticky certifikat, proste vsetko, co k tomu treba, vsetko sa plati.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
koľko vlastne vyjde tá kolaudácia,jeden píše takmer 700,druhý 300?
Odpovedať
my mame uz 4 roky od vydania stavebneho povolenia...a stale sme neskolaudovali (no byvame uz). Nemame hypoteku, tak nas nic netlaci. Zial, ani o predlzenie sme nepoziadali...snad nas teta na urade nebude "hresit", ked sa konecne rozhodneme kolaudovat. :-/
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
A do akej miery musi byť dom hotový, aby sme mohli požiadať o kolaudáciu? musi byť aj sanita, kuchyna, fasada?
Odpovedať
My sme kolaudovali 7 rokov po vydani stavebneho povolenia, nikto nic nepovedal a nic sme nepredlzovali. Zalezi na samotnom pracovnikovi stavebneho uradu. @sorca24 na kazdom stavebnom urade to posudzuju inak. u nas (senec) sme museli mat dom urobeny tak, aby bola jedna funkcna kupelna, WC, kuchyna. zabradlia museli byt na schodoch, na balkonoch nie, stacilo vymontovat klucky na oknach, aby sa tam akoze nedalo dostat. a este kotol pozerali. inak na vsetko stacili papiere a revizne spravy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?