Ako vybaviť stavebné povolenie, ak pozemky sú rozparcelované?

Ahojte chcem sa spýtať či má niekto podobnú skúsenosť ako mám ja. Kupili sme si pozemok v mestskej časti Nitry-Janíkovce(povodne to boli záhrady kt. majitelia rozparcelovali za učelom predaja na stav. pozemky). Pozemky sú momentálne rozparcelované v rozpore so štúdiou kt. dalo vypracovať mesto Nitra. Majitelia parciel (cca 30ti ) kt. štúdia rieši toto uzemie buď nesuhlasí so štúdiou (ak by sa realizovala muselo by sa nanovo preparcelovať cca30 pozemnkov) alebo sa nevie k štúdii vyjardiť lebo sa s výstavbou neponáhla alebo chce ponechať parcely tak rozmerané ako je súčasný stav. Problém je v tom že ja chcem stavať a je mi jedno či by sa realizovalo riešenie pozemkov podľa študie alebo podľa povodného rozmerania ale mestský papaláši trvajú na štúdii (tým pádom nechcú vydať stav povolenie) a majitelia pozemkov sú nejednotní a k problému sa stavajú laksne a ja som v totálnom šachu(počas 7 rokov čo je vypracovaná študia sa konali asi 3 stretnutia medzi papalášmi a majiteľmi pozemkov ale vec sa vobec neposuva). Vie mi niekto poradiť kde by bolo dobré zatlačiť alebo na koho sa obrátiť aby veci dostali potrebnú dynamiku. Nemyslím však na rady typu presvedč 30 lúdí - to som skusal ale....Skor ma zaujma ci na to neexistuju pravnici alebo na kt. uradoch treba dojsť prosiť resp. či radšej nenajsť niekoho kto zobere obnos a vybaví iba pre mna stav. povolenie bez ohladu na to či sa bude mesto s majitelmi okolitých parciel handrkovať ďalších 7 rokov. Sme dosť zufalí nakoľko nemám žiadne známosti kt. by mi pomohli tuto situaciu riešiť. Ďakujem za akukoľvek radu.
Odpovedať
@miskoazuzka prosim Vas pekne a ako ste mohli kupit taky pozemok? Ako je to vedene na katastri,ako orna poda? A co inz.siete? Neda sa to vratit za peniaze spat povodnemu majitelovi?
Odpovedať
@miskoazuzka V NR je podobný problém aj v časti Lukov dvor - 3 km ( býv.záhrady) hneď za lukratívnou Šúdolou. V r.2008 mesto schválilo výstavbu rod. domov do 2 nadzemných podlaží. Mesto vydalo pokyn zapracovať to do územného plánu. Nejakých pár vlastníkov založilo obytnú skupinu ,rozparcelovali pozemky, vypracovali projekty na siete a infraštruktúru a .... ... a štát (diaľničná spol.) 50-150 m od rozparcelovaných domov urobili diaľničný obchvat. Mesto začalo riešiť hygienickú štúdiu, protihlukovú stenu a pod. Je rok 2011 a mesto nepovolilo stavebné konanie, lebo stále čaká na"architekta" ktorý zapracováva štúdiu do územného plánu :-| Malo to byť do konca februára t.r. Kvôli tomu sme prišli aj o výhodné podmienky na úver na stavbu domu - pozemky sú stále orná pôda v extraviláne. Zo sietí je tam len voda. Ani elektrárne ešte nezačali ťahať elektrinu. Plyn tam vôbec nebude. Vďaka diaľničnému obchvatu zrušili pôvodnú cestu do NR a urobili novú, dlhšiu obkľukou :-( Protihluková stena je 5 m vysoká. ... Momentálne je situácia taká, že komu sa podarilo natiahnuť elektrinu zo spodnej ulice, tak stavia načierno a následne si to zlegalizuje len ako chatu. Nebude tam môcť mať trvalý pobyt, ani živnostník tam nemôže mať sídlo fy.Na dom nedostane povolenie, ak nebude mať nútené vetranie a rekuperáciu a 3 -sklo!? :-o Hlučnosť na noc vo vnútri domu je stanovená len na 30 dB :-o ....Takže takto to v NR chodí. V ktorej časti Janíkoviec máte ten pozemok - sú to záhrady za domami kde vidno diaľničný na Lapáš ?Inak v Janíkovciach má postavený dom aj zástupca primátora, čo tak skúsiť priamo u neho?
Odpovedať
pre coccnr idem sa pýtať právnika čo sa s tým dá robiť aby sme navyzerali ako tatalni hlupaci musím uviesť že o štúdii sme vedeli ale s majiteľmi susedných pozemkov cca siedmy sme chceli vytvoriť súkromnú uličku. (tak ako ich je na Šúdole plná prdel a tiež sú vraj v rozpore so štúdiou)Preto sme aj napriek vedomosti o stúdii išli do kúpy. Bohužiaľ zistili ,sme že ani záujem siedmych ludí nepreváži ideu štúdie kt. preferuje samotný viceprimátor a poslanec tejto mestskej časti Nitry - Štefek (kt. ju dal vypracovať- a tvrdí že s tým všetci vtedy súhlasi - r.2005).... pre ninka 23 máme to pri vstupe do V.Janíkoviec po ľavej strane je ulica Slamkova a jej konci vidieť ako vyrastá nové domčekovo - bohožiaľ zatiaľ bez nás.
Odpovedať
@miskoazuzka Tazka situacia.Tiez som z NR,pred rokmi som sa sudil s mestom 3roky,skoda hovorit.My mame pozemok v Malom Lapasi uz druhy rok.Papier od starostu ze siete tam budu na jesen 2010,uz je jar 2011 a nic.Drzim Vam palce aby sa Vam darilo ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
ahojte, chcela by som sa spytat... ohladom jednej veci... v nasom pozemku ma jeden clovek cca do 7 m stvorcovych, krizom cez pozemok pri vstupe. Je to kvoli ROEP. Nie je niekde zo zakona... moznost taka, ze ked nam to "nechce pustit, kvoli rodinnym problemom", tak nam nejak "musi dovolit" pristup na nas pozemok? Existuje take nieco?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?