Môže ísť práčka vedľa umývačky riadu v kuchyni?

Zdravím všetkých, potrebovali by sme radu, a to či je možné v kuchynskej linke zabudovať práčku a aj umývačku riadu hneď vedľa seba. Jedná sa o zabudovateľné spotrebiče. Stretol sa niekto s podobným zapojením alebo má skúsenosť? Každá rada od skúseného stolára, alebo aj fotka bude dobrá. Vďaka.
Odpovedať
Ahoj, my to tak budeme mať v kuchyni. Práčka bude v uzatvárateľnej skrinke. Tiež som zvedavá, či to bude ok, hlavne sa obávam práčky.
Odpovedať
@katelinn My sa tej práčky moc nebojíme, treba veriť technike :-) Plánujete kupovať zabudovateľnú práčku alebo len voľne stojacu ktorú vložíte pod pracovnú dosku za dvierka? My chceme kúpiť zabudovateľné, a tie vraj treba nejako ukotviť do tých korpusov. Otázka je, či je problém dať také 2 spotrebiče vedľa seba tak aby boli dostatočne pevne namontované v linke. Možno večer prihodím vizu kuchyne.
Odpovedať
@slado no ja sa obávam práve preto, že práčka nie je vstavaná, je voľne stojaca. Kupovali sme ju pred 3 rokmi a som s ňou zatiaľ spokojná, takže ju meniť nebudeme. So stolármi sme dali okolo práčky z každej strany 5 cm priestor, tak to mám uvedené aj v maunáli od práčky. Ty ak máš obe stavané, tak sa nemusíš obávať, stolári s montážou určite majú skúsenosti. Ak máš dobre urobenú vodu, tak by nemal byť problém. Neviem ako je to so vstavanou práčkou, ale vstavaná umývačka sa nedáva do korpusu skrinky, len sa namontujú dvierka, tak ako si to myslel s tým ukotvením?
Odpovedať
@slado @katelinn - my mame v kuchynskej linke vedla seba zabudovanu umyvacku riadu a hned vedla nej je pracka, ale ta je volne stojaca, je skryta za presne takymi dverami ako zabudovana umyvacka. Nie je s tym ziadny problem, ci uz s vodou, napojenim. Akurat pod pracku sme dali taku gumenu podlozku kupenu v Baumaxe aby sa ani pri zmykani a vysokych obratkach nepohla. Moji rodicia maju v kuchynskej linke original zabudovanu pracku Whirlpool, ale nie je vedla umyvacky, ale nemyslim, ze by tam bol akykolvek problem zabudovat ich aj vedla seba.
Odpovedať
Ďakujem vám pekne za postrehy. Rozhodne stolár, ktorý nám tu kuchyňu nakoniec bude robiť, už bude snáď vedieť čo a ako. Len sa chceme pri plánovaní vyhnúť zbytočným chybám ktoré človek vychytá až z praxe. Priestory kuchyne nám nedávajú príliš veľa možností. @lu11 - Ak môžem 1 otázku, sú rodičia spokojný s tou vstavanou práčkou Whirlpool? Najmä čo sa týka vibrácií, či hlučnosti. @katelinn - Veď práve s tým "zabudovaním" spotrebičov mi to nie je úplne jasné, ktorý spotrebič sa ako montuje, lebo stretol som sa s rôznymi informáciami.
Odpovedať
My mame tiež pračku v kuchyni..mali sme to tak aj u rodičov a vyhovovalo mi to tak som si to dala aj ja tak vo svojej domacnosti..z kuchyne mame balkon..tak v lete mi to vyhovuje..častejšie sa u nas perie a tak je to tak po ruke..čo sa týka hlučnosti žiadny problem..každa žena si vačšinou perie ked upratuje alebo varí..pračky už neperu 2-3hodiny..ako tie stare...na načšinu pradla davam rýchle programy a tak neni problem...v bytoch vačšinou niesu mega kupelne..a tak som rada že sa v kupelni bezproblemov otočim..a nie ešte tam nasilu pratat pračku...a behat tam pre pradlo...v každej izbe ma každý svoj pradelný koš..my mame take pletene, ratanove a pekne zapasovali k rustikalnemu nabytku...ale to je každeho vec, každemu sa pači niečo ine, vadi niečo ine...takto to mame my Do rodinneho domu by som ale samozrejme ocenila pračovnu, a to ani nie tak koli pračke ale koli sušaku..ktorý prenašame z izby do izby
Odpovedať
@katelinn ... ked pracka je volne stojaca dve rozmery ti mozu " vadit" vyska by nemala byt nad 872 mm a este nejaka rezerva ...a hlbka max. 550 mm / popripade atyp hlbka pracovnaj dosky / a napojenie urcite nie priamo ani za mycku ani za pracku... ani elektriku..... ale da sa....
Odpovedať
@slado - ta pracka ma omnoho mensie vibracie ako klasicka pracka, absolutne si to pri prani ani nevsimnes, ziadne take, ze by vibrovala linka, aj ked je v nej zabudovana. Hlucnost je velmi nizka, ani nepocujes, ze peries, takisto perie dobre. Jedine, co sa teda mne nepaci, ked prilezitostne operiem nieco u nasich je, ze pracka po skonceni cyklu nepipa - lebo mne sa stale stane, ze zabudnem, ze som dala prat, pracka je fakt hrozne ticha a spomeniem si tak o pol dna :-N Ale mamina si uz zvykla, ja som zvyknuta na svoju pracku, ktora po mne vykrikuje :-D
Odpovedať
@lu11 Ďakujem za info. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ahojte, obnovujem tuto temu ... ti ktori mate vstavanu pracku v kuchynskej linke, ako prosim riesite vetranie pracky po prani? bohuzial nemam inu moznost len ju zabudovat do linky a neviem si predstavit ako ju budem vetrat, aby mi nezatuchla a nesplesnivela... momentalne mam v starej linke obycajnu volne stojacu pracku a prakticky ju mam stale otvorenu, aby sa vetrala vdaka za kazdy tip ;-)
Odpovedať
@nevestickka Vetrať ju samozrejme treba ako každú inú práčku, ale že by sme ju mali otvorenú stále to určite nie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@lu11 Ahoj,prosim,mozem sa spytat,ako ste pracku kotvili do linky?lebo ja mam tiez vstavanu pracku a ked doperie a zmyka,trasie sa cela linka,takze to zrejme menzel urobil zle.dakujem za odpoved.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ahoj, my mame zabudovanu umyvacku, pracka je skryta vedla toho v korpuse, cize to vyzera ako sucast kuchynskej linky. Naozaj, volne stojaca-nezabudovana pracka je lepsia, lebo asi by triasla vsetkym. My to mame zakryte dvierkami a dobre sme urobili, lebo aj pri oprave by bolo jednoduchsie vyberanie celej pracky. Len nechci plnenie z vrchnej strany.. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@navrhyinterierov sice pekne riesenie navonok,ale po par rokoch vam pracka bude smrdiet ako šlak, lebo sa nemoze vytrat za zatvorenymi dvierkami :( vnutri bude plesniet... Za hodinu - dve , ani za 5 pracka neuschne....
Odpovedať
@katrin21 presne toto mne nejde do hlavy,ze UMR necitit,neplesnie a je vkuse zatvorena, pracka naopak ak nema pootvorene dvierka zacne plesneniet a smrdiet. Z tohodovodu by som si ju do kuchyne nedala, ak by nebola moznost mat pootvorene tie dvierka na pracke.
Odpovedať
@slado suhlasim s @katrin21 @atlaska da sa ich umiestnit vedla seba to ano,ale z praktickeho hladiska si neviem dobre predstavit stale zatvorenu pracku,ved v nej musi smrdiet priserne uz po par dnoch :-| ...ja co som citala,UMR nesmie byt v tesnej blizkosti vedla bojlera,ale pracka by nemala byt problem,radsej si ale porieste dobre jej otvaranie a vetranie ;-)
Odpovedať
nechapem preco by pracka mala smrdiet, ked ju clovek necha po prani otvorenu vyschnut na nejaku dobu. ved ja periem 2x tyzdenne a pracka predsa aj tak potrebuje nejaku starostlivost. neda sa iba nechat tak a cakat ze to takto vydrzi x rokov. ci uz je pracka vstavana alebo nie, nevidim dovod, preco by mala smrdiet + plesniet a clovek by ju pouzil a hned zatvoril... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 dakujem katrin za odpoved, ale to "po par rokoch" sa nestalo. pracku takto mam 6 rokov a neplesnie a vsetko je v poriadku. Neodporucala by som to, keby som doma taketo riesenie nemala. Pracka ma po pravej a po lavej strane cca 5 cm kvoli privodu vzduchu a pohybu a dvierka nemame stale uzavrete. Po kazdom prani nechame dvierka pootvorene na cca hodinu, aby vyschla a potom sa zavru. Tento stav je pre nas vyborny. Samozrejme, ako napisala vallie017, treba sa o vsetko starat. Takze raz za cas pracku vyumyvame aj v zasobniku. Len som chcela celym prispevkom naznacit, ze kompletne zabudovanu pracku nemame, ale ze je vsunuta do korpusu tak, aby bola vyberatelna. :-) Jednoducho, v kupelni nebol priestor na pracku, takze sme to vyriesili takto.
Odpovedať
Profilova fotka
@vallie017 u mna pracka nie je zatvorena nikdy.... prvy den je otvorena dost vela, aspon na 25cm a druhy a zvysne dni je privreta :) zatvorit ju, to je riziko.. potom ludia pisu do temy, preco mi smrdi pradlo v pracke... a pracka ako taka...
Odpovedať
@vallie017 Tak ja prat 2x do tyzdna sme spinavi, mam na 8kg a perem aj 8praciek, len uteraky su jedna plna pracka pre 4 ludi, Pracka ide skoro enn, a aj keby mala byt otvorena len 2x do tyzdna tak mi to vadi,vd si skuste otvorit nejaky suplik v kuchyni na par hodin ako by zavadzal. A o hluku ani nevravim, mame spojenu obyvkokuchynu susicka pradla...........jedinu vyhodu v tomto umiestneni nevidim. Jedine ak fakt nieje miesto na pracku v kupelni, aj to behanie s pradlom nieje nic moc.
Odpovedať
Vidím, že táto téma nedávno ožila, tak pridávam zopár postrehov: Práčku sme kúpili určenú pre zabudovanie do kuchynskej linky. Rozdiel medzi klasickou práčkou a touto je asi taký, že nemá pekný biely kryt z hora, a tým pádom sa zmestí pod kuchynskú dosku. A hlavne je na takúto práčku možné namontovať kuchynské dvierka na samostatné pánty na práčke. Tieto dvierka sme si nechali vyrobiť na mieru. Práčka je voľne stojaca, a nesmie sa dotýkať žiadnej vedľajšej skrinky a ani pracovnej dosky, to znamená že nie je o nič ukotvená v kuchynskej linke. V našom prípade má práčka z každej strany voľných len pár milimetrov. Naša práčka vôbec neskáče a ani neprenáša vibrácie do kuchynskej linky. Samozrejme, práčka v kuchyni má niekoľko nevýhod, a jednou z nich je spomínané vetranie. Práčku vetráme podľa toho ako to vyhovuje nám, no určite sa snažíme ju vždy po praní nechať minimálne hodinku vetrať, tak ako keby sme mali práčku v kúpeľni. Ja ako hlavnú nevýhodu práčky v kuchyni však považujem to, že v prípade poruchy a pod. je prístup k nej trošku komplikovanejší.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@navrhyinterierov mohla by som poprosit foto tej pracky v skirnke? dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?