Akú práčku kúpiť?

kupujem novu pracku, ale s doterajsim ni e som spokojna, doteraz my kazda jedna pri zmikani skakala, prosim poradte?
Odpovedať
1
2
6
S tým skákaním neviem, ale kamoška, čo vybavuje reklamácie mi odporučila Elektrolux :-)
Odpovedať
mam starsiu miele a ta sa pri odstredovani ani nehne - ma 1450ot
Odpovedať
mam doma Elektrolux asi 3 tyzdne a je to rozdiel oproti 12 rocnej Whirl....ale ani ta 12 rocna neskakala. Nezabudli ste vybrat sroby co zaistuju bubon?
Odpovedať
Pred 6,5 rokmi sme kúpili whirlpool a som šťastná, že cca pred 2 rokmi sme ju predali. Skákala pomerne často, proste to bol šmejd. Šroby sme pochopiteľne vybrali. Všeobecne platí, že wh pred cca 15 rokmi bola trochu iná značka ako dnes. To povie každý jeden sevisák. Ak práčku, tak Bosch, Siemens, AEG, Miele nepochybne ak cenovka pustí.
Odpovedať
Whirl je sunt, robi sa na Slovensku.... Siahni po pracke, ktora ma elektroniku...ta pri odstredovani kontroluje hadzanie bubna teda si rozlozi pradlo v bubne a potom az pusti maximalne otacky odstredovania.Informuj sa u predajcu, rozhodne odporucam Bosch,Electrolux,Miele je len pre zazobancov co maju vela prachov
Odpovedať
Mam Whirl. a nekace nikdy. Treba davat dostatok pradla, lebo ked davas malo, skace skor kazda, ktora nema automaticke rozlozenie pradla. Dnes sa uz ani neoplati kupovat draha pracka, vsade su umele diely,aby to vydrzalo do zaruky a potom aby ludia kupili novu... Kupa techniky je vzdy o stasti. Bud sa vydari,alebo nie. Na znacke nezalezi, lebo aj znackove vyrobky uz nie su ta kvalita, co byvala kedysi.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame LG direct drive - cielom u direct drive ma byt okrem ineho prave aj stabilita, mensie vibracie a nizsia hlucnost. To aj naozaj mozem potvrdit, som s nou velmi spokojna, aj ked pri druhej pracke by som sla do Bosch ci Siemens (mali sme u rodicov a su vyborne) lebo mi pri nich vyhovuju kratsie programy. Ale inak nemozem nasej LG nic vytknut :-) (bola kupovana v 2009)
Odpovedať
No redukciu vybracik-ukladanie pradla-ma dnes uz asi kazda pracka.Otazne je kto tam co a hlavne ako nahadze a aky ma podklad pod prackou.Mame Samsung a na parketach hadzala ako besna.Teraz je na betone a celkom ok-samozrejme pokial jej nehodim tricka a do toho sveter alebo cosi tazsie ako je vacsina pradla.Teraz sme kupovali do staronoveho do domu Candy,tak som zvedavy
Odpovedať
Ja teda hadzem do pracky vsetko spolu-tazke rifle, ponozky,trika,kosele, co rozlisujem je cisto biele prado zlast,inak vsetko spolu, ak je malo pradla dohodim aj tazku osusku a pracka neskace, ani sa nehne. Mame siemens a samozrejme polozena pomocou vodovahy. A ze AKO ukladat pradlo do pracky - no tak to som este nepocula zeby niekto nejak zvlastne ukladal veci do pracky,chytim z kosa gucu pradla sup s nou do bubna.
Odpovedať
odporucam LG Direct Drive, sme s nou velmi spokojni.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
ahojte, viete mi povedat, ktora znacka ja naj co sa praciek tyka?
Odpovedať
Nedá sa špecifikovať, ktorá je naj, pre niekoho je naj Whirlpool, pre niekoo Bosch. Ja som dlho vyberal a nkoniec som pred mesiacom kúpil LG F74A8QDS . Je jedna z najúspornejších na trhu a najtichšia. Veľa ľudí pozerá, aby bola čo najlacnejšia a potom sa o aj odrazí na platbe za elektrinu a vodu. Radšej si na začiatku raz priplatím za úspornú triedu A+++ a potom sa budem radovať, že má nízku spotrebu vody a elektriny. Táto práčka má navyše aj parný systém a ako a odporúčala asaela v príspevku vyššie LG, pretože má Direct Drive, to znamená, že má motor rovno za bubnom a nie s bubnom spojený cez remeň ako ostatné značky, tým sú znížené vibrácie a má to aj iné výhody. Ďalšia dôležitá vec, aby práčka nevibrovala je jej vyváženie. Tomiscek, preto ti každá práčka pri žmýkaní skákala, lebo si ju nemal správne vyváženú, s tým sa treba pohrať, pekne si položím na práčku vodováhu, kľaknem si na kolená a nastavím nožičky. Vo vodováhe musí byť aj spredu do zadu aj zľava do prava.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja ma Elektrolux, s vacsim bubnom - na 7 kg pradla a mozem len odporucat, mama ma pracku tejto znacky uz roky a tiez je spokojna.
Odpovedať
Mz mame Bosch Maxx 5, nebola lacna a pokazila sa 2 mesiace po skonceni zaruky, tak sme ju museli dat opravovat a oprava ma vzsla vzse 50 e. takze neodporucam.
Odpovedať
mam Bosch WLM 24441 BY. Nedam na nu dopustit. do mensich priestorov ako stvorena, kedze je slimka. Ticha, a neskace ako tu niektori spominate. a ja sa nestotoznujem s nazorom, ze pracka za 200€ je rovnaka ako pracka za 500€. rozdiel bude urcite i v spotrebe a komforte obsluhy.
Odpovedať
Máme tretí rok LG na 7 kg prádla otvaránie spredu. Dala som si poradiť technikovi v Nay. Je naozaj skvelá, dali sme si ju dopoistiť na 5 rokov, lebo predtým sme mali Wirpool a povedali nám, nemala ani 3 roky, že sa strašne kazia.Bubon sa odtrhol , ja periem každý deň, niekedy aj 2 práčky prádla. Je úsporná, váži si prádlo, podľa toho si odoberá vodu, má programy pre alergikov, periem aj veľké poťahy. Je výborná, len je široká 59,5 cm, zaberá miesto ak má niekto málo miesta je to nevýhoda. Je tichá, spoľahlivá. Spokojnosť. Je to LG direkt Drive, bola som sa pozrieť na presné označenie, tuším si ju tu pochvaľuje viac ľudí.
Odpovedať
Profilova fotka
určite nekupuj Whirlpool , už po 2 rokoch sa mi začalo kazilo nastavenie programov prania, sama od seba sa vypne a musím ju zapnuť zas
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, no ja musim na margo Whirpoolu, jedna fungovala 10 rokov a druha funguje 8 rokov bez chyby a je nast doma 7 ludi, perieme 4-5 pracky za den a uplna spokojnost, je cez vrch plnena
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Môžem potvrdiť mám novú 1 mesiac ,8 kg som kúpila lacnejšiu ako bola 7 kg,ja mám F 84A8TDS mám bielu a keď žmýka ani sa nepohne hoci ju nemám vždy plnú,ja som si dala záležať aby mala parné pranie,niektoré ho nemajú stačí ked chýba nejaké číslo,alebo písmenko pozor na to,tie na 7 kg má baby program pri malých detičkoch super.Moja má 7 programov-parný cyklus,prádlo je také ľahšie akoby nadýchané paráda,si odváži prádlo a podľa váhy zvolí dobu prania,takú som ešte nemala.Potom 7 programov klasika,najviac využívam Intenzívny 60 trvá teda 1 hod.veľmi pekne vyperie,môžte si zvoliť sami teplotu aj otáčky,ale každý program sa nedá navoliť,otáčky a teplota,je tam aj rýchly,tiché pranie,jemná bielizeň,športové oblečenie,ale za mesiac som ešte nevyskúšala všetky programy,táto práčka ked perie svieti ako vianočný stromček a ked doperie zahrá :-) a potom sa úplne vypne.Hoci bola trošku drahšia,no ale dúfam že nejakú energiu aj ušetrí,za mňa som s ňou veľmi spokojná.
Odpovedať
Ak chceš top tak si zaobstaraj Miele to je top ostatné sú len práčky 8-) ja mam doma Siemens aj práčku aj sušičku maximálna spokojnost
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám tiež Siemens aj práčku aj sušičku a nemenil by som - predtým som mal Whirlpool a tú už viackrát nechcem (hlavne kvôli opravám už v záruke).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Dobrý deň, tiež ideme kúpiť práčku (bez sušičky) a pozerala som to LG. Moc neperieme(3 krát týždenne), ale keďže práčku kupujeme na dlhšie zvažujeme hlučnosť kvôli prípadnému bábätku. Ale nevidela som tam program 30, iba že je tam 20 a 40 čo je také zvláštne. Takisto neviem či teda priplatiť za tú práčku s parným praním. Nie je to zbytočné? A zatiaľ som si vybrala hĺbku cca 45 cm, ale odrádzajú ma od toho, lebo že je hlučnejšia lebo nie je taká pevná a že si mám radšj kúpiť hlbšiu. Vie mi niekto poradiť?? Alebo sa mám zamerať na inú značku? Ďakujem krásne a prajem pekný deň
Odpovedať
Profilova fotka
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D Pamätám sa na staré skákavé tatramatky, plnené zhora. Tak to boli skákajúce kobyly. Ale postupne som prišiel na to, že prádlo sa má dávať do bubna rovnomerne, nepokrútené - ťažšie veci skôr do stredu. A aj tatramatka potom skákala o poznanie menej. Dnešné práčky - podľa mňa - neskáču! 8-) Treba poprosiť pána manžela (alebo spolubývajúceho), aby práčku ustanovil do roviny podľa vodováhy! A Vy , milé dámy, dávajte to prádlo tak, že pred napchatím do bubna ho nepokrúťte, ale naopak, povytriasajte, ťažšie a väčšie veci sa snažte dať smerom do stredu bubna. Veď keď sa to napije vodou, tak to oťažie a pri 1.300 otáčkach pri žmýkaní to s tou práčkou robí svoje... Chyba - podľa môjho názoru - nie je v práčke, ale v jej obsluhe..... :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D A je po probléme.... (?)
Odpovedať
Ja mám Miele. Výborná :-) Ale myslím si, že aj Bosh je fajn. Mám Bosh umývačku. Keď si budem nabudúce niečo kupovať, tak si to kúpim Bosh :)
Odpovedať
Miele je podľa mňa zbytočne predražená, nehovorím, že nie je kvalitná, len sa priveľa dopláca za značku...My sme kupovali práčku pred pár týždňami, vybrali sme si túto Beko: http://www.bekosk.sk/catalog/product/... Dostali sme aj 5 ročnú záruku, takže zatiaľ spokojní.
Odpovedať
Bosch/Siemens. Pise sa to Bosch Bosch Bosch Bosch Bosch Bosch Bosch Bosch Bosch :)
Odpovedať
Profilova fotka
Whirlpool maju za posledne dva roky mnozstvo reklamacii, moj znamy tam robi pri prackach a povedal ze by si nekupil:) ale 100 ludi, 100 nazorov...ja som min rok v lete kupovala po precitani mnozstva recenzii som na zaklade pomeru čena/ kvalita kupila Zanussi ZWP 581 mam male babo periem takmer kazdy den a som spokojna pracka je vcelku ticha lahko sa ovlada a ma aj nizku spotrebu, takze zatial splnila moje ocakavania:)
Odpovedať
hlavne, pracka ma nastavitelne nozicky, treba ju nastavit do roviny a potom neskace a ani nikdy skakat nebude... my sme kupili siemens, na zaklade recenzii, slim prevedenie, eco bubble a neviem ake hovadiny to este ma, dokonca aj spieva ked skonci :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Zdravim neodporúčam pracku samsung daimond náplň 6kg po 2 rokoch sa pokazila oprava bi stala cca 150€ riadiaca jednotka bi sa musela vymeniť takze na odporucanie elektrolux alebo bosch
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?