Ako často odvápňovať kávovar?

Ahojte, chcem sa opýtať majiteľov kávovarov ako často ich odvápňujete a či používate aj odvápňovaciu kapsulu. Ďakujem
Odpovedať
1
2
Odvapnujem ked zasvieti indikator ze je potrebne a kedze ku kavovaru sme dostali aj balenie tabliet na to urcene pouzivam tie. Ale moji rodicia odvapnuju octom napriklad
Odpovedať
Tiez odvapnujem, az ked si to kavovar ziada. Ja mam taky tekuty odvapnovac, ma to asi pol litra a vydrzi mi to tak na styri odvapnovania v pohode.
Odpovedať
@vackoo Tak to samozrejme chápem, že vtedy keď si kavovar "zaziada". Ja mám 100ml odvapňovač a ten použijem na jeden odvapnovaci cyklus plus máme filter ktorý je v zásobníku na vodu. Problém je,že filter ma vydržať 2 mesiace mne vydržal 3 týždne a odpavnovat musím každé dva týždne . Príde mi to veľmi často aj keď je pravda, že máme tvrdšiu vodu.
Odpovedať
@zarrinka To je velmi casto. A aj ten filter by ma ovela dlhsie vydrzat nie takto kratko. Co to mas za kavovar? Aku znacku, typ? Vraj je aj nejaky zmakcovac, co sa da dat normalne do tej nadrzky na vodu, ale co je to zac to neviem, to mi len kamos raz spominal, lebo ten nemal moznost pouzit filter
Odpovedať
@vackoo veď práve ten zmäkčovač do nádržky na vodu mám a vydržal mi namiesto dvoch mesiacov iba tri týždeň. Mam vstavany kavovar AEG.
Odpovedať
Profilova fotka
@zarrinka je stavany na normalnu vodu... pises ze mas tvrdsiu ... o kolko tvrdsiu... comu sa cudujes 😉
Odpovedať
@zarrinka cim tvrdsia voda, tym castejsia potreba odvapnovania, keby ste mali makku vodu, vydrzi vam veky...
Odpovedať
@zarrinka my mame tvrdu vodu a odvapnujeme zhruba raz za mesiac. Kavovar mame delonghi
Odpovedať
@zarrinka Var kávu z dážďovej vody a vydrží ti celý rok. 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren myslis rok, kym ho rozozerie kyselina ? :)
Odpovedať
@ruren aha, no nie zlý nápad len obåvam sa,že pri kvalite dažďové vody v dnešnej dobe by nevydržal ani toľko 😁
Odpovedať
@wolodymyr ja sa ani tak nečudujem ako skôr zisťujem ak sa dá aký je vôbec taký štandardný interval na odvápňovanie. Som si vedomá, že máme tvrdšiu vodu a teda aj toho,že cyklus bude samozrejme častejší 😉
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzcek1988 ďakujem za info. Prosim ťa a používate aj odvápňovaci filter do nádržky na vodu?
Odpovedať
Profilova fotka
@zarrinka - kup si filtracnu konvicu brita a kavovar naplnaj len z nej. potom ti bude stacit odvapnovat maximalne raz za rok. konvica s 3ma filtrami vyjde 18euro. jeden filter ti podla tvrdosti vody vydrzi 1-3 mesiace. v tatrach ti ho netreba vobec.
Odpovedať
@mgx Ďakujem za dobrú radu. Zostanem asi ale pri klasike 👍😉 A áno, v tatrách je voda super. Tam si môže človek dovoliť nechať sklo v sprchači bez stierkovania po každej sprche. Tu toto nepoznám 🤔
Odpovedať
@zarrinka ano aj filter v nadrzke
Odpovedať
@majkoj @zarrinka To bolo len na odľahčenie. ale zaujímalo by ma, keď sa bavíme o tvrdosti vody, prečo nikto konkrétnu tvrdosť nevyjadrí v stupnici. Celková tvrdosť vody Stupeň tvrdosti [°dH] Stupeň tvrdosti [mmol/l] voda veľmi mäkká 0 až 4 0 až 0,72 voda mäkká 4 až 8 0,72 až 1,43 voda stredne tvrdá 8 až 12 1,43 až 2,14 voda dosť tvrdá 12 až 18 2,14 až 3,21 voda tvrdá 18 až 30 3,21 až 5,35 voda veľmi tvrdá > 30 > 5,35 @zarrinka Do ktorej skupiny patríš?
Odpovedať
Profilova fotka
@zarrinka - staci napisat, v ktorej obci byvas a ci mas vodu z vodovodu, alebo z vlastnej studne. na webe su tabulky, kde sa da pozriet. v pripade studne sa da pozriet geolog.skladba a +- to typnut. Alebo zobrat reag.papier a odmerat.
Odpovedať
Destilovana voda nezanasa. Ak beznu vodu tak kys. citronova je lacny odvapnovac.
Odpovedať
@dusantt ktory magor by varil kavu z destilovanej vody? Ktory magor by vôbec pouzival destilovanu vodu na pitie a varenie?
Odpovedať
@zita19 a co ? Naco ti je v kave kalcium? Kava vodu dostatocne mineralizuje. Naco ludia piju makku vodu potom ? Nechapem tvoju logiku.
Odpovedať
@zita19 Ktory magor by pil vodu kontaminovanu pesticidom?chlor? Lieky? Tazke kovy? Plasty? To ti tecie z kohutika.... Na zdravie!
Odpovedať
@dusantt Presne, my tiez pijeme zásadne kondenzát z klimatizácie a v zime z rekuperácie. Sava potom staci len par kvapiek.
Odpovedať
@kejsix to akoze vazne? Pijete vodu z kondenzatu a este si do toho kvapnete savo?
Odpovedať
@kejsix kedysi v minulom storočí si kolega chladil nápoje námrazou z chladničky, to bol iný kajšmetke :-D
Odpovedať
@zuzcek1988 ironia |-|
Odpovedať
@pistikus su ludia co piju savo...ja tomu sice nerozumiem, preto sa pytam ci to vazne
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren možno je to tým, že ani presne nevie 🙂
Odpovedať
@gastan11 A predstav si,že vie 😉
Odpovedať
@dusantt
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?