Máte skúsenosti s Rovinkou cez vasebyty.sk ?

Profilova fotka
mate niekto nejake skusenosti?
Odpovedať
1
2
mame mame .. ktory z tych 2 projektov co mom. predavaju ta zaujima?
Odpovedať
no k tomu nove centrum bola reportaz k prvej faze. Najlepsie to zachytila asi Janka: http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/j... Co sa tyka Duality tak si treba pozriet kde to je .. umiestnenie je medzi Rovinkou a Dunajskou Luznou v poli za stavebninami. Mom. to je od ruky lokalita, no moze byt ze o 2-3 roky to uz bude zastavane.
Odpovedať
Profilova fotka
myslela som duality..a skor informacie ohladne tej spolocnosti co to stavia..ci je spolahliva, ake su skusenosti s jej predoslymi projektami..
Odpovedať
no ako som napisal .. je tam link na jednu zo stavieb tej spolocnosti. Ja osobne za nasu bytovku poviem len tolko ze nasa bytovka bola prva ktoru stavali. Odovzdane boli byty samozrejme kazdy si nasiel nejake tie zavady. Myslim ze takych 70% reklamacii sa odstranilo. Co sa tyka toho ako bola urobena tak by som povedal ze ako kazda porovnatlena novostavba v BA a okoli. Byvame tam 2 a pol roka, mame na 2 miestach podtecenu fasadu a caka nas oprava strechy - vetrolamy a mozno nosniky. ta strecha ale bola zapricinena aj vetrom ktory sa na nu dost podpisal. No a inak po stranke vybavovania: Pri kupe bolo jednanie seriozne, spolocnost spolupracuje z VUB bankou a tym padom odpadlo plno papierovaciek pre banku. Po kupe som riesil 2 reklamacie a obidve boli vyriesene. Samozrejme ak si pedant co poznam takych tak si radsej kup holobyt a zariadenie urobte sami. My mame standard a mame veci ako nepriliehanie list pri prechode podlah, zle vymalovana kupelna a WC (jedna vrstva niekde 2 tak vidno rozdiel). Blbne nam domovy telefon no a este mame nakrivo namontovane horne skrinky kuchynskej linky vratane digestoru. To su ale veci ktore si viem aj sam poriesit a tak som neriesil reklamacie a podobne. Inak myslim ze sme mali stastie lebo mame tehlu, mame terasu ktora sa pocas stavby zakomponovala do projektu a inak vcelku slusne prevedenie bytu. Projekty ktore mava tato firma byvaju vacsinou dobre premyslene. My mame 8 bytov a kazdy ma balkon/terasu (min. 8 max 16 metrov stvorcovych). Pravdu povediac predtym som kupil byt v Ruzinove a zhladiska vypracovania posobil lepsie (omietky aj malovka) ale z hladiska stavby to bola oproti Rovinke katastrofa. TU ked vrtam viem ze do tehly. Tam som vrtal raz do zeleza , o 5 cm do polystyrenu a dalsich 5 cm do betonu.
Odpovedať
Profilova fotka
no mne sa to duality velmi paci, aj dispozicne riesenie bytu aj cena..aj rovinka, nakolko tam teraz zije vela mladych ludi a to sa mi paci. ale rada by som sa vyhla zbytocnym komplikaciam s plesnami a podobne. takze preto chcem spravit prieskum..ak by si mal este nejake dalsie podnetne pripomienky, budem rada..
Odpovedať
No plesne sa vyskytli aj u nas nastastie len na balkone. Tie som ale odstranil takym tym hnusom na plesne. Sused to ma horsie ten mal mokru stenu tak neviem ako ten dopadol. No a potom bol este jeden problem vyspadovanie balkonu/terasy. Na to si dat bacha. idealne ist pozriet ked bude liat a bude uz obklad a dat to hned fixnut. Inak si myslim ze projekty a riesenie bytov maju velmi dobre. My mame 97 metrov 3izbak. Decka maju 20 metrovu izbu , my 16 metrovu spalen a "velky" (35 metrovy) priestor pre kuchynu a obyvacku. Co je super je aj skoro 9 metrova kupelna. Ktory byt by si chcela v Duality? Ja som tam pozeral a ak by sa dal oplotit pozemok (co ti pri predaji vzdy povedia ze sa to da, len ci aj realita bude taka) tak by som urcite bral spodny s "predzahradkou". Otazne je ci ti nevadi lokalita. Je pravda ze skor sa dostanes do Luznej ako do Rovinky odtial. No a co si zisti su 2 veci, garaz alebo pivnice na prizemi (kvoli kociku/bicyklu a pod) a este aj to ze co sa planuje v okoli stavat. Nie preto ze tam bude ruch ale ak tam budete opusteni v poli tak to bude dost o nicom.
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa pacia tie uplne horne byty na druhom poschodi, pretoze mam fobiu z dupotajucich susedov nad hlavami, ktorych si uzivam uz 25 rokov v nasom panelaku..chcela by som mat ticho a klidek, tak preto som uvazovala nad tym uplne hornym..a kedze byvam na prizemi, prizemie by som uz nechcela..cize do uvahy prichadza bud prve alebo druhe poschodie..skor teda to druhe..pokial mi tam nenatecie spod strechy..hehe..no som zvedava, cakam kedy vyhodia dalsi termin klientskych dni, lebo ten prvy sme zmeskali. lokalita mi nevadi, ja si myslim ze za par rokov to tam bude vsetko zastavane.. chcela by som sa spytat..nebol ziadny problem s nadobudnutim vlastnickeho prava k nehnutelnosti? LV bez problemov?
Odpovedať
LV bez problemov ani ziadne ine taketo problemi neboli .. No a rozmysli si to druhe .. ja len kvoli tomu ze ak budes mat deti tak vlacit ich na druhe nieje sranda. No a hluk .. hluk pocut aj na druhom. Nie dupotanie ale to co sa deje pod tebou zvukovo pocujes obcas a my dost pocujeme aj vedlajsich susedov.
Odpovedať
Profilova fotka
a ty byvas na prizemi..?
Odpovedať
nie .. moji rodicia v Lamaci hej s predzahradkou. My mame na prizemi len garaze a spredu obchodne priestory. ja byvam na prvom.
Odpovedať
Profilova fotka
no tak som zvedava..dohodnem si ohliadku a dam vediet..ja uz sa tam bola pozriet sama na vlastnu past, zvonka to vyzera fajn, v tom strednom dome su uz aj okna, takze postupuju celkom rychlo..
Odpovedať
hej no co sa tyka u nas bol sklz asi 2 mesiace v odovzdavani .. co je uplne v norme .. viem ze RNC to bolo dlhsie .. zalezi asi aj od toho ako je to predane a co banka. Ak vam to ale nesuri tak to je vec ktora by ta trapit nemusela.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
junkfood napíš aj ostatným napr. petoz,lududi, laila84,iva81,romikiki,retributer - budeš mať viac názorov a pohľadov na vec, možno ti to pomôže pri rozhodovaní.Moja skúsenosť je teda ozaj zlá a ten prístup sa stratil hne´d po podpísaní zmluvy- teraz s nami pani konateľka ani nekomunikuje,resp. komunikuje asi len s tými ktorí sú ticho a ozvú sa raz za čas.Ak sa rieši niečo permanentne, už je problém a podľa vyjadrení jednej slečny ktorá u nich pracovala sme boli konfliktní a sťažovala sa na mňa hneď ako som odišla z kancelárie ďalším mojim susedom a takto to bolo stále.Ak sa rozhodneš ísť do toho, odporúčam všetko dať na papier, zobrať holobyt a spraviť si sama-budeš to mať istejšie, lacnejšie a krajšie.A hlavne nič neriešiť len slovne.Všetko čo ti prislúbia si daj napísať, lebo čo nemáš na papiery potom neexistuje a bude ti zaprené všetko -aj nos medzi očami.A hlavne poradiť sa z právnikom o zmluve.Ja banujem že sme na ňu pristúpili.Ak by sme mali možnosť zaplatiť zvyšných 10 % až po prebratí bytu, tak ich určite nezaplatím.takto máme kopec problémov so závadami, množstvo vecí nie je tak ako malo byť a tak...A hlavne si pýtaj projektovú dokumentáciu ešte pred podpísaním zmluvy.My sme na to nemysleli a tak existuje niekoľko projekt.dok. a ani jedna nesedí :-p
Odpovedať
ako Janka pisala mozem len suhlasit. Zase treba to brat tak ze ta stavba kde je Janka to bol uz aj podla mna (co som dost flegmos) extrem. Ked sa ale budes drzat papiera a vsetkeho v zmluve a presadis si niektore veci, tak by si nemala mat problem. No a byvanie ako take projektovo to zle nieje .. Idealne je potom zastavit sa na stavbe ked bude hruba stavba hotova a ist tam s nikym od fachu. najlepsie ale tak ze ta pustia robosi dnu. My sme to tak robievali. Vedia ti povedat co je ok a co nieje a mozes potom manipulovat zo splatkami ak nieco nebude ok.
Odpovedať
Profilova fotka
S tou manipuláciou zo splátkami zase nesúhlasím.Síce sme to nebrali na úver, ale mám pocit že nebolo všetko kóšer aj čo sa banky týka.A napr. na druhú etapu v RNC už nechceli nikoho púšťat aby sa len tak pozrel - písali im emaily, že ak tam niekoho zbadajú, zaplatí im 50 € a neviem či z DPH alebo bez :-D .A hlavne to, že duality stavajú už pod druhým obchodným menom svedčí o prístupe.Teraz môžeš mať jednu s.r.o. príde problém,založíš druhú a tú prvú dáš do likvidácie-tak to chodí.To je môj názor- píšem to preto, lebo som obdržala list od právnika tejto spoločnosti ,kde spomínali že sa vyhrážam na tomto fóre zabitím a ďalšie hovadiny :-D :-p .A vraj sa vyhrážali aj Tv pred zverejnením reportáže...mne by to stačilo ako názor pri rozhodovaní.Zase musím povedať že čo sa naučili na nás, inde možno nezopakujú a možno ano, lebo im to prechádza ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
prave sme si pozreli lamparen a mame dost....
Odpovedať
no myslim ze to bol extrem ale je dobre vediet ze take nieco tiez od nich uz bolo .. takze rozhodnutie je na vas. Ja by som asi do toho na zaklade tej reportaze nesiel ale tazko povedat.
Odpovedať
Profilova fotka
no ano, treba si dobre zvazit taketo rozhodnutie..ale co som pocula, tak v kazdej novostavbe je nieco..vraj aj na ciernej vode domceky plesniveju a podobne..
Odpovedať
Profilova fotka
my byvame v novostavbe, kolaudovane v jeseni 2007... prva zima v pohode, druhu zimu (teda vlastne az na jar) zatieklo, a to tak poriadne, ze sme mali permanentne hrnce vsade... ked zatekanie stropu opravili (oktober 2009 !!!), tak o malu chvilu zacalo vsetko plesniviet.... teda steny.... do toho ja tehotna, babatko na ceste, a mokry plesnivy vzduch v byte... tak sme investovali do infraziarica a odvlhcovaca, niektore noci co to slo vysalo to aj 5litrov !!! vody.... maly sa narodil uz do normalneho bytu, je to podstatne lepsie teraz.... zohnali sme si infrakameru a tak sme si zistili, ze v rohoch - prave tam kde to najviac plesnie - je teplota 7stupnov, a inak ma stena tych 20... proste brutalne tepelne mosty po celom strope.... z toho vyplyva totalne odflaknuta praca... jedine, co ma tesi, je to, ze toto je obecny najomny byt a nie je v nasom vlastnictve... a po tejto skusenosti viem, ze NIKDY si nekupim novostavbu, prave pre nekvalitu prevedenych prac dodavatelmi..... a prave preto ideme stavat domcek, ktory si budeme stavat sami - nech viem, co tam budem mat pokazene, od samotneho zaciatku.... ;-)
Odpovedať
junkfood tie duality vyzerajú fakt pekne a podstatne lepšie a kvalitnejsie ako RNC / ale zdanie môže klamať / napriek tomu ja osobne by som celkom iste nešla bývať pár metrov od hlavnej cesty a ešte k tomu s balkonom otočeným na cestu, najma ked tých pár metrov nie je zastavaných a ty ako píšeš chceš klud... možno si na rušnú cestu zvyknutá tak to ti nebude tak prekážať, ale tie toxické výfuky z aut by som vdychovať nechcela, stačí že musíme trpieť blízkosť Slovnaftu , no a tu neslavnu slepačiu farmu, ktorá obcas produkuje neznesiteľný zapach
Odpovedať
a ešte čo sa týka tej cesty, už aj tak katastrofálnu situáciu so zápchami zaklincovali novým dopravným značením. Predtým sa dalo odbočiť na 2 miestach z hlavnej cesty a isť do BA cez P.Biskupice a vyhnuť sa tak zapcham, ktoré sa tvoria síce už od Šamorína, ale pomaly sa dalo, no pred križovatkou pri Baumaxe je hlavná cesta už totálna upchaná až neviem pokiaľ a hoci je dlho zelená, stojíš! Do minulého týždna sa dalo tej najvacsej zapche vyhnuť odbočením vpravo, ale už je tam jednosmerka a pri druhej odbočke dali zákaz vjazdu, čo spôsobilo že sa ide krokom už od šamorína a peši by si asi prišla do BA skor ako autom. takže aj toto treba zvážiť pri kupe, mnohí sa naspat stahuju do BA najma tí čo vozia deti do skoly.
Odpovedať
Profilova fotka
no tie balkony do hlavnej cesty teda nie su bohvieco, ani ranne zapchy..ale s tym musi clovek ratat ked sa stahuje z BA..tie duality su podla mna lepsie riesene ako RNC, hlavne oddelenie obyvacej casti od izieb..ty mas tiez byt v RNC?
Odpovedať
Profilova fotka
rovinka ty píšeš ako keby si tam nebývala...?
Odpovedať
No tak k tej hlavnej ceste len tolko ze Duality su mozno aj dalej od hlavnej ako RNC. Je pred nimi stavebna firma a az potom je hlavna cesta. Takze k tomu asi tolko. CO sa tyka dochadzania ano je to zle ale odkial to je idealne dochadzat do BA?
Odpovedať
Profilova fotka
Prvé čo by mne vadilo je to pole, nie je nič horšie ako stavba na voľnom priestranstve - zo všetkých strán fúka vietor, horšie sa to vykuruje a je v okolí domu celkovo chladnejšie.Druhá vec je tá firma rovno pod nosom a tretie čo by ma zaujímala je tá, že či sa tam plánuje stavať,čo a kedy, lebo treba rátať s tým, že keď je okolo veľa voľného miesta, bude sa stavať, ale nikto nevie čo presne.Môžu si tam potom hocikedy postaviť aj benzínku či mrakodrap.Treba sa zaujímať naozaj o všetko, lebo z kludného bývania sa môže stať stavebný teror na niekoľko rokov :-) .Inak my sme bližšie pri ceste, ale nepočujeme žiadnu hluk od áut-asi preto že počujeme rádio robotníkov z druhej stavby.Ale vôbec nepociťujem nejaký zvýšený hluk alebo niečo podobné.
Odpovedať
Profilova fotka
andrejo no ja si zatial myslim ze zo Senca (po dialnici) je to aspon momentalne lepsie.. ale z rakuska je to asi bezkonkurencie:) tymi zmenami dopr. znacenia sa predlzila aj cesta na obchvat? dik
Odpovedať
janka, my bývame trocha dalej od cesty a priestor medzi nasim domom a cestou je kompeltne zastavaný a ešte je tam aj protihlukový mur, by som neverila ako to odhluční, ked sme sa rozhodovali medzi týmto domom a iným, na tej istej urovni od hlavnej cesty, ale tam už nebol ten mur, bol to velký rozdiel, my nepočujeme hluk z cesty takmer vobec a tam kde nebol mur ani domy bol hluk z hlavnej cesty až neznesitelný, ale v RNC maju postavit este dve bytovky, ktoré maju posobit ako protihluková ochrana, takže potom to budete mat tichšie.
Odpovedať
junkfoood , nie, ja som rovinka park, to je hned vedla, a denne pozorujeme ako pokracujú duality, kedže tade chodíme z a do práce...bývanie v rovinke ma niekolko výhod, ale tých nevýhod je asi viac..ako pre koho
Odpovedať
Profilova fotka
no ano, rovinka nie je zrovna velmi pekna dedinka zasadena uprostred prirody..to je pravda..plus zapchy tiez nie su moc vyhra..ale zas tie ceny su celkom priaznive..ja som sa dnes bola pozriet v bernolakove na radove domy vlnky bernolakovo a to je nadhera..ale tomu zas zodpoveda aj cena...
Odpovedať
janka, hluk z cesty asi nepocujete preto, že ste zavretí v byte, ale ak si urobite zahradu a budes si chciet urobit pohodicku vonku tak to zistiš... no ale dovtedy tam možno budu stat tie bytovky :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?