Je pravda že sa spálňa z masívu rozvŕzga?

Chceme si kúpiť spáňovú zostavu (príp. dať vyrobiť). Viacerí ma odhovárajú od masívu - vraj sa to po čase rozvŕzga. Je to pravda? A čo laminát- ten nevŕzga?
Odpovedať
Nikto nevie poradiť? Masív alebo lamino?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som rozhodne za masív .dobre urobená postel by vrzgať nemala .Dosť dôležitá je konštrukcia ako sa to zrealizuje.Drevo je troška potvorka občas prekvapí ale aj tak z masívu sú podľa mńa tie najkrajšie a najhodnotnejšie postele.Aj z lamina môže vydávať zvuky :-) Nedával by som postel s odkladacím priestorom a vyklápacím mechanizmom. Dúfam že nad takou neuvažuješ.
Odpovedať
Vďaka za radu. Ak sa teda rozhodnem pre masív, aké drevo je najvhodnejšie?
Odpovedať
@esmee my máme smrek a nevrzga a to ju máme už 9 rokov
Odpovedať
nemyslím, že najlepšia posteľ je z masívu, v dnešnej dobe sú perfektné materiály a dobre spracované, všetko záleží od ceny. Ja mám posteľ z drevotriesky, ale s kvalitným matracom a je to súper. Len treba dobre vybrať
Odpovedať
to vrzganie bude asi fakt skor zavisiet od konstrukcie ako od materialu. mam tiez taku skusenost s jednou s uloznym priestorom (rosty sa vyklapali), ze po nejakom case - asi tak 2-3 roky pouzivania - uz dost vrzgala. teraz mam bez ulozneho a nevrzga. co sa tyka pouziteho materialu, tak to sa asi treba riadit osobnym vkusom. a rozpoctom samozrejme. taky smrekovy nabytok je napriklad cenovo dostupny, ale je to dost makke drevo a mne osobne sa ani velmi nepaci. keby som na to mala, tak idem rozhodne do masivneho duboveho nabytku od Javoriny, to je uz ina trieda. je to dost drahy spas, ale zase by to bola postel, v ktorej by som asi aj dodychala (a este by ju mozno aj moje deti podedili). dizajn maju nadcasovy, takze za tych par 10 rokov co by mal dubovy nabytok vydrzat, z mody nevyjde, akurat matrac sa asi prelezi, ale tak ten treba po nejakom case vymenit tak ci tak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?