Je lepší sendvičový alebo pružinový matrac?

Profilova fotka
poradte..mam v tom hokej..
Odpovedať
http://www.zdravotne-matrace.sk/artic... http://www.mojmatrac.sk/dobre-rady.html
Odpovedať
Profilova fotka
@junkfoood ak máte na postely lamelový rošt, tak sendvičový, ak máte nejakú dosku, alebo pevný rošt (nepružný), tak pružinový matrac :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ramzesa, praveze este nemame ani postel, tak zvazujeme, ktory z matracov je lepsi...
Odpovedať
pružinový
Odpovedať
http://www.matrace-materasso.sk/sk/pr... http://www.matrace-materasso.sk/sk/pr... ja mám staršie pružinové, neviem aká je teraz technologia vyroby, ale je už načase ich vymeniť, ja počujem pružiny :-D doma máme ešte hore uvedené, spala som aj na nich, obe môžem odporučiť....
Odpovedať
stolverka aj vieš prečo práve pružinový?
Odpovedať
@dank1 lebo je to ortopedicky najvhodnejšie spanie, ideálne si matrac navolíš z jednej strany mäkší a z druhej strany tvrdší a je vľmi málo pravdepodobné, že sa rozhodneš nesprávne.
Odpovedať
@junkfoood ak mas radsej tvrdsi matrac tak potom penovy s kokosovym vlaknom, tie pruzinove su maksie. Co sa tyka rostov tak lamelovy je taky ohybny a pruzny cize pocitovo matrac este zmakcuje, klasicky drevenny rost je tvrdy. My mame radi tvrde matrace preto sme si kupili tento http://www.matratex.sk/product/sk/ELI... , da sa tam objednat aj snimatelny navlek, ktory sa da prat v pracke
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka tak nakoniec objedname predsa len pruzinovy asi..hlavne z tej zdravotnej stranky, a v predajni nas presviedcali, ze penove su uplne zle..
Odpovedať
@junkfood, bude to super, prateľný poťah si daj určite, to neváhaj ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stolverka hej hej..vybrali sme si top wellnes od segumu..dostali sme dobru cenu a je to aj pratelny potah..dakujem za radu.. :-)
Odpovedať
@junkfood, ešte je super aj ten chránič na matrac, ja ľutujem, že sme to nekúpili.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja by som už pružinový nechcela. Nie som s ním spokojná. Časom sa asi preleží tak ako aj penový, ale na pružinovom začne byť tie pružiny aj počuť a niektoré dokonca aj viac cítiť ako ostatné.
Odpovedať
decka maju pruzinove, my s muzom penove s kokosom, po 12 rokoch su tie decke super,nase o nicom,uz citim rano ze som zle spala asi 2 roky. prave ideme vyberat matrace a urite pruzinove pre vsetkych. po 10 rokoch sa mauju vsetky matrace menit. mate niekto skusennost s pamatovou penou?
Odpovedať
zuzana, aj pružinové matrace treba vyberať kvalitné, nie je všetko to isté.
Odpovedať
Ahojtem, tiez by som rada zistila ake matrace su najlepsie. Pruzinove nechceme nakolko budeme mat lamelove rosty. Chceli by sme matrac kvalitny za rozumnu cenu, neviem vsak kde a za aku cenu sa da taka kvalita kupit. Vo firme materasso sa mi podla popisu pacili skoro vsetky matrace a pri kazdom bolo napisane aky je super a ja si neviem vybrat.
Odpovedať
Na porade radi jeden chlapik, pravdepodobne je to predajca matracov, ale neradi zle :) Z toho vsetkeho, co som si nastudovala tak jednoznacne bud pruzinove alebo latexove. Ziadne studene, makke lenive ci ake peny.Vsetky casom stratia svoje schopnosti. Ale tiez nie je jedno ake pruzinove resp. tastickove a aky latexovy. Pri pruzinovych zalezi na pocte tasticiek na m2, cim viac, tym lepsie. Takisto pri latexovych zas je dolezite vediet hustotu latexu. Mne najlepsie vychadzala firma Vegas, ale aj matrace od Segumu nevyzerali zle, ale tie su este drahsie. A tastickove mozu ist aj na lamelove rosty, napr. u firmy vegas je vzdy uvedene pri matraci aky typ rostu je vhodny.
Odpovedať
Super dakujem za info. Poobzeram sa este. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
moratibru - vdaka za odporucanie tej diskusie na porade, citala som ju niekolko hodin - davam ju do pozornosti: http://www.porada.sk/t82173-p3-ortope... - ten chlapik ktory super radi je donpeppone - odporucam precitat vsetky jeho prispevky. Tiez som sa na zaklade jeho rad rozhodla kupit matrace firmy Vegas, pojdeme po vianociach testovat V20ku tastickovu a 13ku latexovu.
Odpovedať
Profilova fotka
no podla feng suej je najhorsie spat na kove, a teda pruzinove matrace su z tohto hladiska zle.. Odhliadnuc do toho, ja preferujem penove, ja mam tie pruzinove nejako vsugerovane este spred 100 rokov od babky, tam to cele vrzgalo, tlacilo :-D my sme vcera kupili v decodome, mali akciu dve za cenu jednej - sendvicovy, 19cm vysoky za 180,- spolu.. No uvidime co to bude, mne sa zdaju prilis makke, priatel to vsak ma rad..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@miika Ahoj, citala som diskusia a vybrala som presne tieto dva :) Uz ste objednali? Ako sa vam spi? Budem vdacna za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mishkab Ahoj, testovat sme boli, ale nepacil sa nam ani jeden z tych matracov, obidva boli proste moc makke. Isli sme teda do firmy Segum a tam zobrali Dynamic Vario s potahom TOP. http://www.segum.sk/produkty/matrace-... Ale priznam sa ze zatial nam tie matrace lezia zabalene v spalni, postel nam ma prist buduci tyzden. Objednali sme dlzku 210cm, takze sme ich do starej postele dat nemohli a teda este neviem povedat ako sa nam na tom spi. Ked sme ich vsak skusali, hned ako sme si na ten matrac lahli a porovnali sme to s matracom 13 od Vegas (na ktorom sme lezali 10min. predtym), bolo nam hned jasne ze toto je nasa volba, bol proste prijemne tvrdy, taky aky mame radi.
Odpovedať
Fór je v tom, že 30 rokov sa u nás predávali manželské postele výlučne s očalúneným pružinovým "lehniskom" :-) a takmer všetci žijeme v mieri (teda až na nežnú revolúciu). Na JOJ-ke ani Markíze nebol doposiaľ žiadny úderný katastrofický dokument o devastačnom vplyve pružín na ľudskú existenciu. V tomto asi to feng-šuej mierne zlyháva :-) Alebo len dokazuje že nemusíme zákonite byť ani feng.šuejisti ale ani iní jing-jang ovia. To s radosťou prenechávam tým, ktorí si nevedia spríjemniť život inak. Tiež sme menili matrace, nie preto že som podľahol stupídnemu marketingu ale pre blbý rozmer postelí v novom bývaní. Zlaté pružiny. Máme sendvičové matrace s kokosovým vláknom a nič moc. Asi tam chýba bambucké maslo :-) Keď nastane neodbytná potreba trochu sa vyrochniť v pohodlí, odskáču si to postele našich detí. Matrace sú totiž vzdialene príbuzné s trampolínou a to je panečku veget :-)
Odpovedať
@miika Diky moc za radu. Ja by som prave nechcela tvrdsie matrace, ale skor mäksie. Zasa, ale nie take, do ktorych sa zaborim. Mozem sa spytal, kde ste ich boli skusat?
Odpovedať
Profilova fotka
@miskab v segume maju aj maksie aj tvrdsie matrace, podla toho aky je pomer latexu a kokosu... skusali sme v Bratislave - Vegas maju v obch.dome Atrium (velmi zla skusobna, museli sme si matrace prenasat a vymienat v ramci jednej postele) a Segum je hned blizko v Albero obchode, kazdy matrac na zvlast posteli, takze clovek vie hned porovnat medzi sebou. Inak tie nase Dynamic Vario nie su tie najtvrdsie ktore tam mali, podla mna taky fajn stred, ale nie makke. Ved vyskusaj - vraj v Puchove ma Segum predajnu - pozeram na ich webe...
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
chcem sa spytat: existuju matrace sirky 180cm aj ine ako cisto pruzinove? nejak take nemozem najst....
Odpovedať
@manilla existujú - latexové, pur pena, hr pena, hydrolatex.........
Odpovedať
@alena1111 uf no tak musim hladat, nikde take nemaju. len uzsie.
Odpovedať
@manilla určite sa dajú objednať,ja ich mám tiež v ponuke na objednávku
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?