1 veľký verzus 2 malé matrace na manželskú posteľ. Čo je lepšie?

Profilova fotka
Zariaďujem spálňu a chcem vedieť či je lepšie mat jeden veľký matrac 180 x 200 alebo 2 malé vedľa seba 90 x 200?? Ide mi o to že napríklad nevýhodou veľkých matracov môže byt to: napríklad keď sa váš partner prehadzuje na posteli tak to hýbe aj vašou stranou, výhody dvoch je že každý si môže kúpiť matrac podla toho aký komu tvrdosť matraca vyhovuje.
Odpovedať
my mame dva a vyhovuje nam to, nerozmyslala som nad tym, ze by sme ich vymenili na jeden velky.
Odpovedať
My máme dva 90 x 200. Boli drahšie ako posteľ a sú naozaj kvalitné. Majú snímateľný poťah, ktorý sa dá aj prať. Neviem si predstaviť, ako by som manipulovala s veľkým matracom. Určite by som ani v budúcnosti nechcela iba jeden. Keď si predstavím napr. že budem maľovať, kde by som uložila také veľké hebedo?
Odpovedať
My mame tiez dva a chcela by som jeden. Ked pridu deti spat k nam do postele, tak vzdy skoncim v tej medzere v strede :-D
Odpovedať
dva jednoznacna bez debaty...lepsia manipulacia, lepsie vybrat si pre kazdeho ten vhdony tvrdy, makky hrejivy a pod...plachta lepsia na samsotany nez na jeden
Odpovedať
dva. nebudeš cítiť každý pohyb druhej osoby.
Odpovedať
mame jeden, ale uz nikdy viac. ideme ho vyhodit a kupit si dva
Odpovedať
jednoznacne dva a hlavne kvalitne!
Odpovedať
2
Odpovedať
2 prave preto co pises. Ked je dobra postel a su tesne vedla seba, nestrcim ani ruku do medzeri. Ja mam tvrdsiu stranu, poloviciak maksiu.
Odpovedať
Profilova fotka
2, jedinou nevýhodou je medzera medzi nimi, aj to je len nepatrný problém. Jeden veľký matrac je ťažký, nepraktický, ak sa zašpiní plachta na jednej strane, treba meniť celú veľkú ...
Odpovedať
dva...ja mám jeden, nepraktické na prekladanie, naťahovanie a sťahovanie plachty...určite dva oddelené..:-) :-)
Odpovedať
@arnost24 mame dva samostatne a pre istotu som kupila stredovu vlozku, aby zbytocne medzi nimi nebola medzera
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja mam jeden velky...kupovala som ho, ked deti boli malinke a spali s nami. Vyhoda je, ze nikdy neskoncis v medzere,mne uplne vyhovuje, necitim, ked sa manzel prehadzuje. Pred tym sme mali 2, mne to moc nevyhovovalo. Akurat sa s nim tazsie manipuluje, ked ho chcem otocit, volam pomoc ;-)
Odpovedať
z praktickeho hladiska : vyhodnejsie su 2 mensie, ako jeden velky
Odpovedať
ja som matrace v práci predávala, takže niečo o tom viem a mám skúsenosti s oboma typmi...ja som určite za dva a to pre niekoľko dôvodov : 1. ľahšie sa manipuluje s dvoma menšími ako s jedným veľkým (preprava domov z obchodu, otáčanie, prípadne vetranie) 2. keď chceš poťah a aj plachtu zvliecť a oprať ho/ju, je to jednoduchšie pri dvoch 3. pri dvoch matracoch si môžete vybrať hmotnostnú kategóriu, každý má radšej iný typ matraca, jeden človek má radšej mäkší, druhý zasa tvrdší, pri jednom táto voľba nie je a po 4. na dvoch matracoch nie je cítiť, keď sa ten druhý v noci otáča... Veľa zdaru pri vyberaní ;-)
Odpovedať
My mame dva a na novu postel do noveho domu mame jeden a strasne sa tesime na jeden...dva su pre nas strasna otrava
Odpovedať
urcite dva, bez debaty..nevidim ziadnu vyhodu jedneho velkeho - zla manipulacia, velke plachty, problem pri rozdielnej hmotnosti partnerov, pri dvoch si kazdy vyberie taky matrac, aky mu vyhovuje.. Medzera pri dobrej posteli je zanedbatelna, ja aj ked lezim na tej medzierke, tak ju nevnimam, lebo matrace priliehaju tesne k sebe.. Ja este odporucam kupovat take, kde potah matraca sa da rozzipsovat na dve casti, je to velmi prakticke pri prani a naslednom navliekani potahu, som sa namordovala, ked sme mali taky nerozopinaci, teraz je to super, aj ked sa stala dietatu "nehoda" v nasej posteli, tak som zvliekla len hornu cast, je to ozaj prakticke..
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám teraz dva a v budúcnosti chcem určite jeden. Dva sú pre mňa nepohodlné, hlavne keď sa do postele nasťahujú deti :-)
Odpovedať
ja som za jeden kvôli "temperamentnému" spánku môjho muža -> ešte že sme na to prišli v hoteli :-D
Odpovedať
ja som tiež za dva.
Odpovedať
Mam cca 25 cm vysoke matrace a ked je nutne ich vybrat, ci zhodit potahy tak nie je to len tak. Dvihat ci otacat raz taky matrac uz si pyta riadneho chlapa. Takze pragmatickejsie su dva. A napr. po 60tke rozhodne dva matrace. Uz nebudu deti medzi Vami, mozno ani "TO" a osobne som nikde nevidel pogumovane ci nepremokave plachty ak by bolo treba kvoli viete comu. :-)
Odpovedať
jednoznacne dva ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
dva... aj koli detom :-) ked mi ocikaju alebo ogrckaju jednu polovicu prelozim ich na druhu a prezleciem tu spinavu :-D.... zohnat impregnovanu plachtu na dvojpostel je dost problem...... sparu medzi matracmi mame uzucku, tak mi nevadi ani ked spim na nej... a ked raz bude jeden viac prelezany, staci ten vymenit, netreba hned menit oba...... poriadny matrac nie je lacna zalezitost, tak aspon to nebude taka palka naraz :-D
Odpovedať
rozhodne - jeden. mali sme jeden, potom sme kupili postel s dvomi. sme zvyknuti spat spolu ako lyzicky v priborniku :-D a matrace sa nam v strede neprijemne zlezali. nakoniec som hlavne ja spavala v "lavori". nikdy viac! po troch rokoch sme postel darovali rodicom a kupili sme si novu s jednomatracom. ak niekto vyzaduje sukromie pri spani a vlastny priestor tak su dva ok. ale my mame aj paplon iba jeden velky. ;-)
Odpovedať
pridavam sa k mensine, mame jeden velky a som velmi spokojna. mame kvalitny matrac, bol dost drahy, prehadzovanie spolubyvajuceho necitim. mame aj jeden velky paplon cca 2X2 metre a aj ten nam absolutne vyhovuje. mame male dieta, ktore v noci migruje k nam do postele, takze ja spavam tak v strede a som rada, ze tam nie je medzera alebo hranica dvoch matracov. nemam problem ani s navliekanim plachty. kvoli malemu mame aj impregnovanu, v Ikei maju rozne velkosti aj v roznych cenach.
Odpovedať
mame 2 samostatne matrace. A na vrchu jeden velky, taky hrubsi chranic na matrace. Spavame tam 2, niekedy aj s dvomi detmi a vzdy pekne zarovno. Ziaden "lavor".
Odpovedať
Moja kamaratka pracuje s feng-shui.. a ten jednoznacne odporuca 1 ks matraca pre oboch. Pre mna vsak bolo idealnym riesenim - dva samostatne matrace, ale pod jednym potahom ...pred rokom som si kupovala iMemory Silver z Dormeo - myslim, ze som to pisala aj do inej diskusie a ked som bola tehotna som mala makksiu cast a teraz ked uz nie som :)))ň mam zase tu tvrdsiu -odorucam...
Odpovedať
mali sme jeden, ale teraz do noveho si asi kupime dva. V strede sa nam nejako "vylezal" :-D
Odpovedať
Urcite dva male....tak si moze kazdy s partnerov vybrat svoju tvrdost matracu. A presne ako tu pisu v strede sa velke po case vylezia....
Odpovedať
Dobrý den. Já jsem byl u doktora a ten mě říkal, že nejlepší je umřít bez dohledu lékaře. Cituji : Moja kamaratka pracuje s feng-shui.. a ten jednoznacne odporuca 1 ks matraca pre oboch. Doplňuji : Ale pod dozorem vyznavače feng-shui je možno střídat matrace podle systému : v sudé dny matrace dvě, v liché dny matrace jedna. Pro Boha, a co potom ta díra po té druhé matraci ? :-D :-D :-D :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?