Základ pod komín?

Dobrý deň chcem Vás požiadať o radu. Prestavujem starý dom v ktorom chcem postaviť nový dvoj komín zo šamotových vložiek, tepelnej izolácie a komínových tvárnic (hmotnosť cca 1t) výška komína 6m. Komín bude stáť blízkosti nosnej stredovej steny pod ktorou základ je ale samotný komín by stál iba na pôvodnej betónovej platni o hrúbke cca 15cm. Je potrebné pôvodnú betónovú platňu rozbiť a vykopať základ aj pod komín alebo postačí na pôvodnú betónovú platňu vytvoriť betónovú pätku o veľkosti 150x100x15 armovanú roxorom o priemere 12, a karisieťou s okom 15x15x8?
Odpovedať
my máme taký dvojkomín a robili sme pod aj základ... ten komin ti moze sadat a ta podlaha moze praskat
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Taktiez ma zaujima tato teba budem stavat dvojkomin cca 9m a v pivnici pod miestom odkial pojde nieje zaklad iba doska 15 cm. Rozmyslam ze iba vybetonujem petku? Ako ste to riesili nakoniec?
Odpovedať
Profilova fotka
Komín udrží aj samotná betónová pätka 1x1m kľudne bez armatúry.Vzhľadom na to že neviete v akom stave je pôvodná betónová platňa tak by som ju vyhodil ,podložie zhutnil a urobil novú.
Odpovedať
Taketo nieco som riesil pri stavbe noveho domu. Pod komin s hmotnostou 1t ktory ma podorys cca 0,5x0,5m treba urcite betonovy zaklad. Ja som ho urobil do hlbky samotnych zakladovych pasov a sirka a dlzka zodpoveda samotnemu kominu+krbova vlozka,cize pod kominom mam cca 1 kubik betonu ktory ma stal v mojom pripade na 46€. Nieje to taka polozka ktora by ma zrujnovala,ale mam istotu ze mi nebude sadat podlaha.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?