Výstavba domu postačí nám 80.000€

Profilova fotka
Dobrý večer s manželom ideme stavať dom 9 * 11. Ide o jedno podlažný nepodpivniceny domček hore poschodie budú podkrovné izby. A máme na to rozpočet 80 tisíc. S tým že zakladova doska je už urobená aj všetky prípojky okrem plynu . Robí nám firma ďakujem pekne za odpovede
Odpovedať
Cena stavebných materiálov je do 15% z ceny domu. Cena práce môže byť 20 až 45% (podľa toho koľko času zaberie stavba). Stavba suchými procesmi bude v tomto vo výhode pretože suchým procesom dokážete takýto dom postaviť do obytnej fázy za 2 mesiace. Najväčší podiel na cene domu má výbava domu (kúrenie, podlahy, dlažby, obklady, sanita, vstavané skrine, kuch. linka a pod). Ak pôjdete do svojpomocnej stavby, prípadne nebudete nakupovať najdrahšie podlahy, nábytok a pod. tak je to reálne. Apropo - idete stavať podľa normy A1, je tak?
Odpovedať
Profilova fotka
No svojpomocne to nejde . A firma nás vijde 9.000€ už nám robili aj zakladovu dosku.
Odpovedať
Profilova fotka
to som zvedavý, na tie komentáre :D lebo ste neuviedli absolútne nič, napr. z čoho budete stavať?, aká hrúbka muriva?, aké bude zateplenie?, aká hrúbka?, budete mať rekuperáciu? komín? čo všetko vám bude robiť firma?, čo si budete robiť vy? a ďalších x desiatok podobných otázok... ak vám to teda robí firma, asi bude lepšie, ak túto otázku nasmerujete na nich, im ste predpokladám dali viac info..
Odpovedať
Profilova fotka
Tak stavať budeme Porfix, strecha betónová škridla Bramac klasik, kúrenie podlahové ale máme aj komín na tuhé palivo do budúcna. Ostatné veci sa musím ešte naučiť :)
Odpovedať
Profilova fotka
Murivo z tvárnic porfix P2 - 440 500#350#375 je=400mm Murivo z tvárnic porfix P2-440=500*250*300=300mm Deliaca priečka 500*250*100=100mm Komimova zostava schidel dvojprieduchova priem.20/90 Zateplenie hr.100mm
Odpovedať
@peter977 Si zabil ze cena materialu je 15% z celej stavby. A nejalo ti to nesedi, 45% praca + 15% material = 60%. Za co je teda tych dalsich 40%. @janusik23 80 000 vam do finalneho stavu nebude urcite stacit.
Odpovedať
@peter977 15% material ?? tak ked ma hruba stavba bez okien s betonovým stropom vyšla na 40 000€ tak to potom mam čo čakať že koľko bude stáť celý dom :D
Odpovedať
Profilova fotka
Porfix, preklady, lepidlo a krokvi nás stáli 10.000€
Odpovedať
@janusik23 keď Vám to stavia firma, nech Vám spraví rozpočet, inak sa do výstavby vôbec nepúšťajte. BTW: "...komín na tuhé palivo do budúcna" to skôr do minula, lebo v tuhom palive určite nie je budúcnosť, zbytočne vyhodené 2-3 tisícky. Zachvíľu tu už ani lesy nebudeme mať, smer a esenes to všetko rozkradnú, a nakoniec niekto príde na to, že ten dym z komínov tiež veľa s ekológiou nemá.
Odpovedať
ak vám ktokoľvek bude hovoriť že áno, tak určite nie....
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za rady. Môžem začať kradnúť :)
Odpovedať
Profilova fotka
Mozno by som bola optimistickejsia, ak by ste si dom stavali svojpomocne, no neviem, ci taky rozpocet bude firme stacit. Nemate ziadnu kalkulaciu od nich?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ale dali nám jasné koľko nás čo vijde robili nám chlapci aj zakladovu dosku. A sme spokojný a sú dost lacný oproti iným ktorých sme oslovili. Týchto nám poradil aj náš pán projektant
Odpovedať
Profilova fotka
@janusik23 ,,sú dost lacný oproti iným" a dali vám aj rozpočet, čo vás budú jednotlivé časti stavby stáť, tak na čo presne sa pýtate? vy ste ten rozpočet videli, nie tu ľudia na MS :D
Odpovedať
Profilova fotka
@janusik23 ide o to kolko zaplatite za odbornosti. Kurenar, vodar, elektrikar, strechari, omietkari, poterari. To su vsetko palky len za robotu. Ale samozrejme sa da za 80 tisic postavit dom. No musia tam byt kompromisy. Vsetko musi byt lacne ;-) a za dalsie, ze do akeho stavu chcete dom dostat za tych 80 tisic. Len do stavu obyvanosti, ale aj do fasady, chodniky, plot??? Len posrate izolacie podlahy, stien a stropu ta budu stat par tisic. Murivo cca 4000, ackova strecha 8 - 9000. Voda 500, elektrika 3000, podlahovka 2500, omiekty 2500, podlahovy polystyren od 1000 do 2000 podla hrubky. Poter 1500. Okna a dvere od 5000 do 15 000. Podla materialu a poctu HS portalov :-D sadrokartony 2000 euro. Kupelna cca 5000. Kuchyna 10 000. Ale kludne to moze byt vsetko aj 3krat tolko ;-) samozrejme to moze byt aj menej. Podla toho ako su "lacny" ti vasi majstri Nechapem co cakas ze ti tu kto poradi. Ja mam vanu za 1500 euro. Budes mat taku? niekto dalsi moze mat vanu za 150 euro. A tych poloziek v dome je mozno 200 a ked na kazdej z nich usetris 100 euro alebo opacne, prejebes o 100 euro viac, tak si to vyrataj ;-) to moze byt rozdiel aj 100 000 euro.
Odpovedať
Mne sa páči ako si každý dokáže vyrátať ako ho odrbe firma ked nebude stavať svojpomoc,ako ho odrbáva šéf v práci,koľko ten šéf na ňom zarába,koľko má kolega,kdd su lacnejšie mandarinky a pod.Ale ak si má niekto vyrátať rozpočet,čo rozpočet aspoň základnú cifru na stavbu domu tak žiada o pomoc všetkých okolo seba.A nakoniec z Vás vypadne že máte od firmy rozpočet Tak čo teda chhcete???Počuť že to postavite😁Ano postavite.
Odpovedať
Ano postaci vam tato suma, ale to nebude dom, ale grc na druhu a este ked to robi lacna firma no to je parada, nechcel by som taky dom. Ty mas v penazenke 100€ a pytas sa ci za to urobis nakup v tescu, kde su aj uvedene ceny, ale my nevieme co si vyberies. ☺
Odpovedať
@janusik23 zial nedas to...zhanaj uver...ci sponzora...
Odpovedať
Dat sa to da si myslim, ze s tym problem nebude skor bude problem myslim, ze v otazke kvality, tam si treba polozit otazku, ze co za tu sumu vlastne dostanem? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx prečo by to nemal byť dom ale podľa teba grc. Keby som tak chcela nepustíme sa do ničoho. Investovali sme už do toho 30 tisic. A zase nečakám že za 80 tisíc budem mať aj fasádu. Pracujem aj ja aj manžel niesme odkázaný na pomoc iných alebo banky vy sa tu všetci správate akoby sa jednalo o 80euro.
Odpovedať
Profilova fotka
@mikazibanejad mladý pán áno mam rozpočet od firmy koľko nás vijde strecha , schody ,deka a iné. Ale to že berú 9 tisíc znamená že sú zlý. ??? Pardon ale ja niesom z Bratislavy. Robili nám aj zakladovu dosku a môžem fakt povedať že sú šikovný. Stavať budú nám nie vám
Odpovedať
@janusik23 myslím, že nebude. My sme mali rozpočet 90tis na komplet dom 9x10 s obytným podkrovim a prekročili sme ho o cca 20tis. Ale závisí aj od materiálov. Ak Vám bude stavať firma, mali by Vám povedať koľko to bude stáť na kľúč. Ak sa pohrate pri vyberte podláh, dverí, okien a obkladov a netreba Vám fasádu, tak by Vám to aj mohlo stačiť. Ale pre istotu by som počítala s nejakou rezervou.
Odpovedať
@originalx podla mna to daju, ak budu mat majstrov z Polska. Pozeram ze @janusik23 je z okresu Stara Lubovna... Mam taku nemilu skusenost z jednym zakaznikom z toho regionu. Tu cez MS ma kontaktoval, ohladom nejakych informacii o stavbe. Nasledne prislo do reci, ze kto mi bude robit elektro. Moja odpoved bola jasna, nakolko som elektrikar... A ze ci nespravim aj jemu..."Jasne, preco nie. Ak mozem, pomozem." Ako vlastne "po znamosti". Od "stlpa" - pripojka, az po nachystanie na omietky, dvojposchodovy dom, cca 10x12 metra. NN rozvody dnu aj von, datove rozvody, rozvody na alarm, audio rozvody obyvacky na audio, material tehla, strop zelezobeton - ten sa frezoval, lebo nechcel SDK podhlady.....Okrem bleskozvodu, lebo mu murari nespravili zakladovy zemnic, ked robili zaklady... Komplet robota s materialom a dopravou zo zapadu na takmer vychod bola dohodnuta cena bez papiera na cca 5500€ a vedel o nej dopredu a s cenou suhlasil... Boli sme tam tri dni traja ludia. Kompletaz mu robil nejaky miestny elektrikar a teraz po bezmala dvoch rokoch ma zakaznik kontaktoval, ze ten elektrikar mu povedal, ze som ho pekne osklbal /citujem "odrbal"/ a chce odomna spatne dva roky fakturu. =-) Cize ak tam bude mat nejakych poliakov, kludne by som tej cene veril, ale za aku kvalitu....
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign tak musím vás sklamať niesi to ani poliaci sú zo Slovenska a priamo z Krásnej Lúky okres Sabinov. U nás na dedine robili už asi 5 domov. A robotu si fakt urobili dobre. Poliakov sme nechceli lebo tiež boli u nás na dedine a domy vyzerajú zle ešte aj krivé steny a všetko okolo toho.
Odpovedať
@janusik23 ????
Odpovedať
Staval som dom skoro sam a verte ze 80 mate malo. Kazdy dom ma kurenie kotol pripojka montaz 4000,- trupky rozdelovac 1000 to som robil sam. Len kurenie teda 5000,- Dve kupelne 5000,- robota material.Kuchyna dve vstavane skrine plus skrinka do obyvacky 9000 plus spotrebice. Atd atd. 20 tis v prdeli a este nemate dom. Fasadu atd. A potom pride okolie. Plot brana motor 5000 jak nic. Zamkova dlazba terasa zavlaha trava.... Dom za 80 takeho rozmeru mozno ano ale plus zariadenie domu ploty okolie.
Odpovedať
Profilova fotka
@gurags dobrý deň. Tak my sme do toho fasádu nepočítali. Vždy je dajaka rezerva manžel robí ako zvárač a dosť slušne zarobi. Tak si myslím že to dáme :) nás dom má hodnotu vraj 115 tisíc ale uvidíme ako to bude
Odpovedať
Boze, naco tu reagujete. Nevidite ze ma patent na rozum slecna? Cely zivot jej nikto nepovedal nie a vy takto. Ano, bude to stacit. Chod do toho.
Odpovedať
@janusik23 Tak dom má hodnotu 115 000, a vy sa pytate či to dáte s firmou za 80 000? Nechybali ste na matematike? Lebo 115000-80000 je 35000 :-D Mňa tu porazí z Vás mlada pani Chlap bude museť ešte veľa čuchať argon a ožarovať si vajcia by ste to dokončili
Odpovedať
@janusik23 Ešte nie je postavený a už teraz viete, že má hodnotu 115 tisíc? Nie, ten dom nemá hodnotu 115000, on má len teoretickú hodnotu po dokončení. Tj, ultimátna SVOJPOMOC a ruky zodraté po ramená vám spravia ten rozdiel 35 tisíc, ale pri stavbe stavebnou firmou pochybujem o takom niečom. A trochu mi je ľúto vášho manžela. Hovoríte, že slušne zarobí, ale spoliehať sa len na to...? Čo ak zostane na PN - poviem banálny príklad - kolega si zlomil malíček na nohe, taká prkotina, toto bolo v decembri, predpokladaný nástup do práce je v polke apríla tohto roka.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?