Váš názor na rozpočet

Na internete som našla projekty nízkoenergetických domov. Cena za ich výstavbu ma milo prekvapila. Keďže som laik a nerozumiem veľa stavbarčine, prosím o vaše názory, či tieto projekty domov v cene okolo 30000 € sú realizovateľné. Tu je link na stránku http://www.efektivnedomy.eu/ Zároveň ma zaujíma, či ste niekto spolupracoval s Ing arch. Adriánom Kunom, ďakujem za každý názor.
Odpovedať
Profilova fotka
30000e no neviem či to bude reálne. jedine tvrda svojpomoc a lacné materiály. ak si vyberiete ten najmenší, tak by sa možno aj dalo zmestiť, ale ako som pisala vyššie budete to musieť stavať vy a velmi velmi si kontrolovať rozpočet. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ingrid1810 ja by som povedal ze ide len o predaj projektov, nikto ti nebude garantovat ze dom postavis za 30000 euro, ale ak sa ti pacia ich projekty tak si vyber a kup si niejaky :-D
Odpovedať
Profilova fotka
inak suhlasim s lubosu aj podla mna je to iba marketing. :-|
Odpovedať
ta cena je podla mna nerealna :-)
Odpovedať
Profilova fotka
len okna a dvere napr na dom 2 Ta vyjdu na cca 5-7 tis eur, kotol pocitaj dalsich 2 tis Eur. 30 tis Eur je nerealna suma za ten dom tak, aby sa v nom dalo byvat. Zisti si co znamena "cena domu" na tej stranke.
Odpovedať
@margarita práveže som hovorila s autorom a ten tvrdí, že cena je reálna aj so základovou doskou a sieťami - prípojkami.
Odpovedať
Profilova fotka
@ingrid1810 ak je realny, tak pana popros o podrobny rozpocet s vykazom a vymerom, k domu ktory chces.
Odpovedať
Profilova fotka
ako pise lubosu, vypytaj si rozpocet s vykazom vymer, a niektore polozky si nechaj nacenit inde - napriklad tie okna Ti radi na pockanie spravia u hocijakeho dodavatela okien, je ich v kazdom meste zopar - a hned budes vidiet na com si.
Odpovedať
Profilova fotka
vidim to tak na hole steny bez vsetkych dokoncovaciek... Realitky to myslim volaju hruba stavba?
Odpovedať
vykaz vymer by mal byt a potom mozes bud nechavat nacenovat polozku popolozke, alebo rovno celý dom.. su to relativne male domceky jednoduche, a nechce s ami to cele citat, mozno aj montovane, tam je cena o trosku nizsia nez bezne domceky. My sme mali napriklad k projektu danu sumu 63 tisic bez dph, ale ked osm si hodavala nacenit firmam, mala som ponuku od 40 000 az po 150 000... ale ked mas vykaz vymer v ruke, vies aj aky materiál tam ide, resp.odporucany, a nenechas sa az tak okaslat, pri stavbe domu totiz urcite neplati cim lacnejsie tym lepsie, prave naopak..ked stavebnikov velmi skrtis, oni skrtia kvalitu materiálu a to je nielen zle,ale aj nebezpecne mnohokrat..treba tiez pozerat na dphcku ci je tam uvedena..skus si pozriet aj stranku www.domsnov.sk, maju tiez slusne ceny domcekov, montovane, da sa ist k nim pozriet do vzorovych domov....my sme si na zaklade takej obchodzky vybrali aj projekt, ale s montovanymsom nesuhlasila takze my budeme mat murovany..ale domy s atam pohybuju myslim okolo 36 000 tie najzakladnejsie (co mnohokrát stací) a myslim ze aj ako taky vykaz vymer nam poskytli nahrubo, ked sme tam boli...a tiez sa tam dalo tusim vybrat aj ten akoby som to nazvala stupen vyhotovenia :) skratka ci chces holodom, dom na kluc, alebo cakumprásk aj s pripojkami a papierovackami...ale ceny uz neviem... mozno aj tam ta nieco oslovi.. :-) kazdopadne nevzdavaj sa hned, treba snivat, ale aj trosku relaity..30 000 je podla mna malo, ale zas su domceky, kde ta ta realita nebude az taka rozdielna...a hlavne zalezi aj na tom, kde to bude, ak v bratislave, tak rataj s cenovou prirazkou niekedy aj raz tolko :-|
Odpovedať
ďakujem všetkým za názory, škoda, že niekto nespolupracoval s pánom arch. Kunom. Počkám ešte na ďalšie názory....
Odpovedať
@ingrid1810 To je nereálne a este s pripojkami pozemok v tom náhodou tiež nie je ? :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pomiuk je, v centre Bratislavy 8-)
Odpovedať
@ingrid1810 Nie nechcem sa dotknut ani autora projektov ani teba ale ako Vážne za 50 litrov postavíš domcek pekný nevelký ale k tomu este pozemok, oplotenie, siete, zariadenie, +- minimalne 100 000 musis počítať ked ides stavať,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?