Štvorizbový bungalov s garážou za 100 000 na kľúč

Projektant nam robi projekt na 4 izb bungalov s garazov. Ppradil nam firmu ktora by nam ho postavila na kluc za 100 000, neviem posudit ci je to dobra cena. Ked budeme mat projekt v rukach dame ho este nacenit aj inym firmam. Rada by som vedela Vas nazor. Pozemok mame rovinu. Obvodove mury budu z tehal, lahky strop. Velkost je 15x 12.5 plus 3 m terasa. Jednoducha valbova strecha.
Odpovedať
@boobika podla mna to je vela...
Odpovedať
Profilova fotka
@boobika možno len na porovnanie .. http://lkreal.sk/nehnutelnost/87677/n...
Odpovedať
Ludia, si to predstavujete ako hurvinek valku. Len tak strielat na zaklade rozmerov cenu domu na kluc. Pre sto ludi je to vela a pre dalsich sto ludi je to malo. Nikto nevie, co vsetko je v tej cene napocitane. Uz len cena zakladov moze v zavislosti od pozemku a podlozia lietat +- 5 tis e a to je len zaciatok. Dom nie je telka, ze zadas nazov do googlu a hladas cenu :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@boobika zalezi podla mna aj z akeho si regionu, BA okolie je cena podla mna ok ...
Odpovedať
Domcek budeme stavat v Senici.
Odpovedať
Profilova fotka
presne podla regionu. V Bratislave akurát ale inde možno veľa. A záleží aké materiály budú použité.
Odpovedať
A aka cena by bola realnejsia, nie prehnana?
Odpovedať
Ak niekto poznate slusnu stavebnu firmu, ktory robia kvalitne a nie draho, poprosim Vas o kontakt. Pripadne partiu zivnostnikov.
Odpovedať
Vypytajte si komplet cenovu ponuku aj ked s urcitostou Vam ju nedaju lebo ju ani nemaju. To co vidite v katalogoch resp. cenove ponuky od firiem su ceny stanovene kubikovou metodou, t.j. vezme sa kubatura zastavaneho priestoru krat cena, ale je ine stavat stvorcovy ci obdlznikovy podorys s klasickou Ackovou strechou a je ine roztahany bungalov ci dom s roznymi vymyslami a mat napr. strechu s niekolkymi uzlabiami a naroziami nebodaj z Bramacu kde treba pekne vela pilit (pracnost) kde sa na malych hlupostiach pekne rychlo nabaluje cena. Takze kaslite na cenove ponuky, ak chcete poznat cenu najprv je potrebne poznat aky dom, z coho a potom nechat urobit kalkulaciu polozkovite (napr. v programe CENKROS a ine), ale je potrebne poznat co vsetko a ake profesia budu robit, ake ceny materialov..... Takato kalkulacia nakladov je praca na hodiny pre skuseneho cloveka s praxou + vychadza z cennikov kde je tazko zohladnit rozne akcie a pod. Takuto kalkulaciu Vam nikto zadarmo nespravi, takze vsetky cenove ponuky musia byt s peknou rezervou kde firma realizujuca stavby vie ze takyto dom postavia do XY tisic eur + dajme tomu X tisic eur je "vata" ci "rezerva" samozrejme + nejaky zisk pre veduceho.
Odpovedať
ano da sa to práve sa nad takým rozhodujem je to projekt od eurolineslovakia ale ta cena tam je dosť prestrelena, tak som hľadal dalej a našiel som http://www.denystav.eu/products/bunga... a da sa zmestiť do tej ceny :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@milanxyz Ja na toto poviem len jedno. ked je niekto lenivý sa trosku tomu venovať alebo ma vela penazí tak nech si da postavit na kluc lebo ten rozpocet na niektoré veci ako instalacie a podobne je nadhodnotený a poriadne zakladova platna 14000 co zato urobis dve, kurenie 6500 elektricke tolko ta výde plynové aj s pripojkou. atak dalej by som mohol pokracovať
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Zil som v Rakusku. Tam stavebne firmy uvadzaju v katalogoch resp. pri referencnych stavbach 3 ceny domov. 1. Holodom 2. Dom na kluc v standarde 3. Dom na kluc v nadstandarde Nase stavebne firmy stale ponukaju klientom MACKU VO VRECI
Odpovedať
Povodne sme rozmyslali aj my nad stavbou na kluc. Nakoniec sme isli postupne, takze najprv hruba stavba a kedze s firmou co to robila sme boli spokojny, tak robili nam aj kopec dalsich veci. Neodporucam stavat na kluc z tohto hlavneho dovodu (nasa skusenost): na zaciatku stavby je milion detailov,ktore neviete ako budete riesit,a preto je nemozne nacenit takyto dom,resp, vam ho nacenia bud nepresne alebo s poriadnou rezervou.Ja som pred zacatim stavby nevedel ake dam omietky,poter,ako vyriesime terasu, atd. A este nas rozpocet: bungalov L, 120m uzitkovej plochy, lepsi NED, 25cm ytong+25cm eps,20cm perimeter zaklady,20cm eps podlaha,45cm strop vlna,3 sklo,plyn,teplovodna podlahovka,rekuperacia. Lepeny vinyl v celom dome okrem wc,kupelni, vonku 32m betonova terasa. Stalo to takmer presne 90000e. V tejto cene nie je projekt,papierovacky,plot,terenne upravy,chodniky,zariadenie. Okrem stavby plotu, rekuperacie,nahadzovania vypinacov a svetiel som nic ine sam nerobil. Stavalo sa v Nitre...
Odpovedať
Doplnim: 23.4.2014 bol prvy vykop a 13.12.2014 sme sa stahovali...
Odpovedať
@realistanr kto vam vlastne staval? ktora firma,?
Odpovedať
@sayana12 viac info cez IP...
Odpovedať
Profilova fotka
@tominoza zase jeden super komentar
Odpovedať
@cubicomp plne s Tebou suhlasim ! Je absurdné ak niekto povie veľa,malo.. Tento príspevok od Teba by si mal dávať na strechu opakovane nech to ľudia pochopia..Staviame a dokonca dva identické domy na výzor majú 35000€ rozdiel.. Palec hore cubicomp..
Odpovedať
Podľa mna je cena OK - keďže 15*12,5 je 187,5 m2 čo v prepočte vychádza 533 eur / m2 zastavanej plochy. Pokiaľ je to skutočne na kľuč - t.j sanita obklady.....vlastne všetko okrem kuchynskej linky a zariadenia - je v tom aj podlahové kúrenie a neaké rozumné zateplenie + prípojky - skôr by som povedal že je to cena jedna z menších.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?