Stavba bungalovu svojpomocne či s pomocou

Profilova fotka
Dobrý deň. S manželom sme zvažovali už dlhšie stavbu domu. Teraz sme prišli k pozemku s dobrou cenou, tak ideme do toho. Lenže. Každú chvíľu očakávame prírastok do rodiny a stavebné zručnosti teda nemáme,,takže čisto svojpomocne stavať by nebolo jednoduché, keďže aj s časom to nie je úplne ružové (bábätko +práca). Dom na kľúč je zasa nákladnejšia verzia. Aby som sa teda dostala ku konkrétnej otázke. Viete mi poradiť akým spôsobom stavať? Najímať si konkrétnych remeselníkov na konrétne časti stavby? Alebo st. vedúceho čo bude na všetko dohliadať? Alebo...? Ďakujem za rady.
Odpovedať
boli sme na tom podobne ako vy. Určite by som nestavala roky, ak manžel je taký zručný ako moj tak si nechajte dom postavit. Natrafili sme na úžasnú partiu- momentálne nám robia fasádu a tri mesiace už bývame.Celá stavba nám trvala 13mesiacov a to máme poschodák. Smejeme sa,že dom nám postavili 10ludia- 5murárov, 2strechári,2kúrenari a jeden elektrikár.Nevarila som, nechodila s vodou, kávou, pivom....proste len na prechádzky z kočiarom či je všetko ok.Raz som stavbu nepozametala a nelutujem 1 cent, ktorý som chlapom vyplatila. Len raz si pýtali mech na prázdne flaše od vody, lebo si ho zabudli doniest.
Odpovedať
My tiež nemáme skusewnosti so stavbou a staviame s pomocou 1murára, ktorý nám pomáha aasi 2 dni v mesiaci, Funguje to asi tak, že on nám niečo urobi, my to od neho odkukáme, urobime si to, potom on znova príde a my pokračujeme. Je to náš kamoš ale nemá čas nám robiť na stavbe normálne lebo má normálnu prácu, tak sme to riešili takto. Teraz pripravujeme veniec, ale robime to len po vikendoch a ide to pomaly, strechu si dame urobiť firme a omietky plánujeme dať murárom a zvyšok zase sami
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?