Rozpočet - vzor

Máte prosím niekto vzorový rozpočet. Postačí mi aj rozpočet pre váš dom
Odpovedať
klik sem: http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro..., vyber dom najviac podobny tvojmu a potom klikni na rozpis nakladov vystavby na kluc. Mas tam vsetko.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaro113 aj tvoj naoptimistickejší odhad nákladov si vynásob koeficientom 1,3 a možno sa do toho zmestíš...
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo ja by som to ale urobil aj pre najpesimistickejsi :)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj moja skusenost je, ze nech robis co robits, s tym 30-percentnym navysenim treba ratat. Vzorove rozpocty totiz necakaju s nepredvidanymi situaciami, nie vzdy najdej toho najlacnejsieho zivnostnika ci firmu a podobne nie vzdy si chces dat ten najlacnejsi material na trhu.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj tiež som to tak myslel... :-)
Odpovedať
a máte niekto taký opt. a pesim. respektíve máte vypracovaný nejaký rozpočet?
Odpovedať
no ja jeden mám, ale komplet do detailov to mám v hlave rozrátané, takže to po mne už pak nechci aby som to sem dával...ja sa ho chystám stavať, ale až neskor, takže dovtedy sa tam toho dosť zmení, ale vypracoval som ho na základe viacerých vecí, napr. ceny teraz, aj som porovnával, dával som si spraviť nejaké cenové ponuky len tak zo zvedavosti a tak, a veľa vecí je tam rátaných tak, že napr. bratranec je díler s tehlami, kamarátov otec je murár, druhý elektrikár, obkladač bla bla bla, proste mám dosť známych tak tie čísla treba brať s rezervou :P je to inak rozpočet na absolútne jednoduchý bungalov cca 100m2, sedlová strecha, radiátorové kúrenie na plyn. projekt 1000,- povolenia + poplatky 700,- základová doska 5000,- tehly 4000,- práca hs 1500,- veniec 2000,- strop 3000,- strecha 9000,- kúrenie a plyn a voda 5000,- komín + krbové kachle 2500,- elektrika komplet s revíziou 2500,- zateplenie na podlahu a potery 2000,- zateplenie minerálnou vlnou 3000,- fasáda 1500,- okná 6x s prácou 2200,- vchodové dvere 1200,- int. dvere 6x so zárubnami 1800,- omietka vo vnútry 2000,- sadrokarton na strop a sm. 1000,- zateplenie na strechu 1000,- osb dosky a spotrebný materiál 1000,- plávajúca podlaha 1000,- dlazba 1000,- kuchyna 3500,- kúpelna 2000,- malovanie 500,- plot cca 2500,-
Odpovedať
Profilova fotka
@davidnagy chcete znížiť cenu a používate drahšie riešenia napr. vstupné dvere už 500 je veľa, radiatory, strop.
Odpovedať
@jan45 ja neriešim znižovanie cien. dal som sem tento môj rozpočet aby tu bol aspoň jeden aký taký vzor, keď sem nikto iný nič nedal :P...tento približný rozpočet som zisťoval a rátal asi mesiac a radšej som niekde niečo navýšil, nech potom nie som nemilo prekvapený a tak či tak rátam ešte rezervu cca 5-8000 euro lebo tam dosť vecí ešte stále nie je...určite sa dá lacnejšie, ale po tom ako som sa dopracoval k takejto sume sme sa rozhodli, že kúpime radšej byt a začneme šetriť nech si ho o pár rokov môžme postaviť bez hypotéky...kvalitné vchodové bezpečnostné dvere som však mimochodom absolútne nikde nenašiel pod 800 euro :P strop chcem mať pevný, takže tam šetriť určite nebudem, aby som mohol v budúcnosti potom zvažovať aj možnú nadstavbu
Odpovedať
Profilova fotka
@davidnagy bezpečnostné dvere sú na dve veci, na zabudovanie a tú druhú si domyslite. Máte tam min. 10 otvorov, cez ktoré vojdete bez použitia väčšej sily. S tou rezervou rozmýšľate správne. No a nikto nepriložil rozpočet, pretože ten sa robí individuálne na konkrétny projekt, stojí peniaze ( je to práca na pár dní) a na takéto účely sa používajú iné spôsoby ohodnotenia. Povedzme, že máme tri stupne náročnosti, a ku každému priradíme cenu za podlahovú plochu. Pri skromných nárokoch je I. 500-800€/m2, II: 800-1200, III. 1200- X. Ďalej je to opvplyvnené dopravnými vzdialenosťami, dostupnosťou a cenou remeselníkov a inými vplyvmi. Poznám stavbu, kde na koreňovú čov doviezol štrk z Maďarska a bolo to o polovicu lacnejšie ako dokážem zohnať kdekoľvek na Slovensku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Kto má záujem o rozpočet,nech pošle správu,podiskutujeme a nájdeme riešenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?