Postavím tento dom do 50 000€?

Profilova fotka
Ahojte. Čo si myslíte, dal by sa tento dom na komplet postaviť do 50 000€? Myslím aj s interiérom, a skromnejšími kúpeľňami? Pozemok mám. Svojpomocne. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
6
Nie. Pri tom projekte je uvedena cena za material 54000 bez DPH a vela veci tam zapocitanych ani nebude a je to podhodnotene.
Odpovedať
Jasné ak máš tehly, podlahy,lepidlo, zateplovací mat, strechu a prac. silu zadarmo tak áno.n :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Tak cenu pri projekte neratam. Verim, ze realne sa da material zohnat omnoho lacnejsie. Ale to ste ma nepotesili.. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
hruba stavba mozno okolo 30 tis. a za zvysok nejake kurenie odpady elektrina, aaa podla mna by sa to dalo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nie
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/forum/rozp...
Odpovedať
...nie...
Odpovedať
@pinky_girl Môj osobný názor je že 50 tis to neviem ale do 70 tis. určite áno. prosímj čo je to za projekt resp. od koho, moc sa mi páči. ďakujem za odpoveď
Odpovedať
Profilova fotka
@pinky_girl určite nie
Odpovedať
ja myslim že sa to da, keď poshanaš material lacnejsie a budeš si robiť komplet všetko sam, od zakladov až po strechu ....
Odpovedať
nie
Odpovedať
Urcite nie
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
chcete lacnú stavbu, ale vyberiete si drahšie riešenie. podkrovný dom s rovnakou plochou by bol o 20% lacnejší.
Odpovedať
Profilova fotka
@mondio bungalov 1280 :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pinky_girl co myslis tym ze aj s interierom?
Odpovedať
Profilova fotka
Pripájam sa k predrečníkovi jan45 Ak máš hlboko do vrecka, prečo nekoriguješ svoje nároky. Chceš to lacnejšie? Daj to na 2 podlažia. Už to, ako kladieš túto otázku, však svedčí o tom, že v problematike sa veľmi neorientuješ. Lebo skúsený macher dokáže stiahnuť cenu - na materiáli, na robote - jedná sa, zháňa, vyberá, optimalizuje... Ale to by si musela mať v rodine niekoho, kto by to zariadil, aby ste mohli udržať dobrú cenu. A ešte niečo: mnohí (mnohé) sa tu chvália, ako zjednali ceny.... Často krát je to o tom, že ak vidí predajca (zhotoviteľ), že je niekto neskúsený, dá mu jednoducho menej kvalitný materiál ( s horšími parametrami) a dotyčný sa tu vychvaľuje, že zjednal. Chceš bývať moderne, kvalitne, hospodárne...? Tak sa preorientuj z romantických predstáv o pití kávy na terase do reality: dobre zatepli, správne orientuj stavbu na svetové strany, daj kvalitné zasklenie, správne nadimenzuj kúrenie... Za uvedenú sumu ten dom jednoducho nepostavíš. A ak, tak nie kvalitne.
Odpovedať
tych skromnejsich veci by tam muselo byt velmi vela nie len kupelne :-D
Odpovedať
@pinky_girl nie nepostavis dom za tu cenu
Odpovedať
Profilova fotka
Cena materiálu pri takomto dome je pod 50 000 €.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem. Dvojpodlazny bude urcite, pretoze dolu musi byt pneuservis. S priatelom sme to zacali riesit este len pred par dnami, takze aktualne to bude najskor za 1,5 roka. Mate pravdu, ja sa takymto stavebnym veciam a materialom nerozumiem, ale priatel uz jeddn servis postavil, tak verim, ze sa vyzna.
Odpovedať
Profilova fotka
pinky - pinky..... :-D Načo sem vôbec píšeš, keď ani nevieš, o čom točíš..... :-D To ako keby som ja písal do dámskeho magazínu na tému novej kolekcie jarného oblečenia.... :-D 1/ Najprv tu len tak nastrelíš tému, ktorej nerozumieš... 2/ Vôbec nechápeš, čo Ti tu ľudia píšu... S tými 2 podlažiami to bolo myslené tak, že keď rozhodíš 150 m2 na 2 podlažia, máš iba 1/2 základovú dosku a iba 1/2 strechu.... teda ušetríš... :-D A Ty tu do toho napíšeš, že áno, budú 2 podlažia - lebo dole bude pneuservis...... :-D Kristepanenanebi.... A to tá dispozícia toho domu, čo si sem dala, je vhodná na poschodie....? A to akože fakt by si chcela RD mať nadstavený na pneuservise v prízemí...................?! Jediná rada (ale smrteľne vážne): Vyhľadajte projektanta (architekta) so svojim kamošom a ten Vám to vysvetlí - že čo a ako.... A ešte otázka: Pozemok máte...? A je v tej lokalite povolené prevádzkovať takúto činnosť....?
Odpovedať
Ani materiál z PL ti na tuto stavbu nevystačí :-D Za málo peňazí veľa muziky nebude :-p
Odpovedať
@pinky_girl nie
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Tak sorry. Ja som sem napisala len informativne, aby som sa pomaly zacala vstrebavat do stavby. Priatel tomu urcite rozumie, postavil uz jeden servis, tiez poschodie na dom. Takze v tom by som problem nevidela. Pisala som sem informativne iba pre seba. Ak to niekoho obtazuje, nemusi mi pisat. Ale aj tak dakujem za radu. Jeden pneuservis uz mame, bohuzial situacia je zlozita, a ked chceme stavat, nic ine nam neostava, ako prizemie servis a poschodie byvanie. Chceme mat rodinu, a nic ine nam neostava, pokial chceme mat deti a nebyvat u nich v jednej izbe aj s detmi. Pozemok mame 14x35m, takze tam toho moc nenavymyslam. A tuto cinnost tam prevadzkovat mozme. Spominany servis mame o ulicu dalej, ale musime ho ,,vziat,, so sebou.
Odpovedať
@pinky_girl určite!!! keď nakradnete materiál a robotníkom nezaplatíte za robotu, tak aj lacnejšie. a keď nie tak priplatíte :-D
Odpovedať
@pinky_girl Nechceš to radšej nechať na priateľa? On stavbe iste lepšie rozumie.
Odpovedať
@pinky_girl Bez urážky. Vidno, že ťa stavbarina moc nenadchýňa, takže je zbytočná tvoja snaha nejako sa do problematiky dostať. Sú totiž dva druhy stavebníkov. Tí čo sa o veci zaujímajú so zanietením, všetky informácie absorbujú na základe veľkého záujmu a tí majú predpoklad postaviť dom svojpomocne a dobre a za cenu veľmi rozumnú. No a druhá skupinka sú takí, čo sa vidia na terase piť kávičku, vedia akej farby bude fasáda a linka ale nič si nenaštudujú o nič ohľadom samotnej stavby sa nezaujímajú. Títo postavia jedine dodávateľsky za cenu oveľa vyššiu. Ak sa dostaneš trošku ďalej, tak pochopíš, že tvoja otázka je dosť odveci.
Odpovedať
@pinky_girl To chceš mať vážne pod spálňou pneuservis ???? :-o
Odpovedať
@livia341 osobne postavil som vacsi dom a pod 50 tisic , ide o to ze stavebna firma si pytala 40 tisic za pracu, potom je jasne ze nepostavis, ale ak si to budu robit sami v pohode to postavia pod 50 tisic. Sam by som to nepovedal pokial sme nezacali v rodine stavat 3 domi. MUROVANE.
Odpovedať
@marinak53 a ako sa Vam podarilo pod 50 000? nas rozpocet, viac menej svojpomoc na obdobny dom nevojde do zakrytia pod 60 000.
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?