Postavili ste domček do 50 000 eur svojpomocne?

Ahojte vsetci komu sa podarilo postavit domcek do 50000 eur svojpomocne a aky typ dakujem....nasa predstava bngalov 963 :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kovolicek popozeraj vo fóre je už kopec diskusií na túto tému. kuk sem: http://www.modrastrecha.sk/forum/hlad... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kovolicek na tom linku treba kliknúť na "Hľadaj vo fóre" ;-) máš čo čítať na nejaký čas :-)
Odpovedať
dik som tu novy
Odpovedať
Sadnite a piste aka je predstava Vaseho domu. Postavit za 50 000 nejake byvanie nie je umenie pokial nebude stavat na kluc a bezhlavo. Dolezita je aj prevadzka toho domu. Dajme tomu ze postavite za 50 000 a na kureni rocne miniete cca 800 Eur mozno aj viac (je to uz aj s pripravou TUV), alebo druha alternativa ze postavite za 60-70 000 a na kurenie a ohrev TUV miniete rocne mozno 400 Eur. To je len kurenie, treba uvazovat aj s kvalitou materialov, pracnostou vystavby....a pod. Pozrite http://pasivnydom.blog.cz/ a pasivnydom.net urobte si predstavu. Ono uspora na prevadzke domu potom vychadza zaujimava ale taktiez ak budete kurit plynom je nutna vacsia investicia do vykurovacieho systemu + udrzba, kurenie drevom detto + tiez nie je bezpracne pocas prevadzky. Odporucam si ucelit predstavu kolko izieb, rozmery, dispozicne riesenie, osadenie na pozemku, zvazit poschodovu alternativu a potom hladat kde usetrit pri vystavbe, t.j. aky material pouzijete (pomer kvalita/cena).
Odpovedať
Podarilo sa bungalov 883
Odpovedať
momentalne na tom pracujeme :-D Alfa 105-upravená
Odpovedať
Aj náš by sa dal, ak by sme nešli do určitých úprav ako otvorený strop, galéria, zmenšili halu, vybrali lacnejšiu krytinu a iné materiály a nedali niektoré úkony robiť firmám v pohode by sme to mali do 50 000, možno aj menej. :-) (a to už hovorím aj s obkladmi, proste komplet bez nábytku). Chce to aj viac času na zháňanie nižších cien za materiály.
Odpovedať
my sme postavili hrubú stavbu dokopy asi za 35 tis.eur a dúfame že už viac ako 10-12 tis. nám nebude treba :-) Bungalov 12,5x9,5m
Odpovedať
urcite sa da, bez problemov... ale treba uvazit kazdy centa nie kupit prve co najde clovek.
Odpovedať
Profilova fotka
@matkogin Ani nevies ako si ma potesil.. :) ja mam v plane bungalov 333 :-)
Odpovedať
@kovolicek ahoj, my sme momentálne v takejto sume ale s tým, že stavala firma, my sme zabezpečili material. Máme už aj komplet kúpelnu a dlažbu na dolnom podlaží. My máme domček 8x 12m s obytným podkrovím, podlahové kúrenie. Sami sme tam urobili až elektrinu ináč nič, ani robotníkom nevarím, proste pohoda a sme spokojní
Odpovedať
No to ste potešili aj mna, lebo my sice budeme stavať trošku väčší domček (177m2, bungalov), ktorý za 50 000 asi ťažko, ale boli by sme veeeelmi radi keby to šlo do 60 000.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj ja si myslim že ano ked si vsetko poriadne rozmyslis do coho das kazdy cent a budes mat dobrych kamaratov ktori ti pomozu drzim palce
Odpovedať
moj bratranec stavia trojposchodový dom ešte musí spraviť potery kúrenie omietky zvonku fasédu a podobné veci a zatiaľ sa nachádza na sume 65 000€ samozrejme všetko je robené svojpomocne. Ale dostať sa pod 50 000 tak to by ste museli používať dosť lacne materiály ale pokiaľ by ste veľa času venovali zháňaniu po ľuďoch čo predávaju nepotrebný materál myslim že horko ťažko by to reálne bolo. Len či to za ten čas stojí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?